Με την κυβέρνηση Σαμαρά τα πράγματα άλλαξαν μόνο φραστικά. Κυβερνητικά στελέχη ενημέρωσαν τη ρωσική πλευρά πώς να διαμορφωθεί η τελική πρόταση, προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο όφελος για την Ελλάδα με κυριότερο χαρακτηριστικό ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα έπρεπε να επιδιώξουν την μακρόχρονη ενοικίαση του ΟΣΕ και όχι την αγορά του.
Ιδανικό σενάριο δηλαδή, αφού δεν πρόκειται να χαθεί η εθνική περιουσία στον τομέα των κρίσιμων υποδομών και δεν θα κατηγορήσουν κάποιοι τη Ρωσία ότι εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να πάρει εθνική περιουσία για ένα «κομμάτι ψωμί», όπως σκοπεύουν να πράξουν οι «γύπες της διαπλοκής».

Σε αυτή τη φάση οι Ρώσοι εστιάζονται στην πραγματική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ώστε οι λεπτομέρειες να ακολουθήσουν, δηλαδή αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί συνεργασία με τη Ρωσία ή αν και αυτός, όπως οι προηγούμενοι, είναι δεσμευμένος στον άξονα που εκφράζει αποκλειστικά τα συμφέροντα της Τρόικα και της Δύσης.
Σχόλιο: Το «ανήκωμεν (μόνο) εις την Δύσιν» θα καταστρέψει την όποια προοπτική ανάπτυξης μέσω πολυδιάστατης πολιτικής, η οποία είναι η μόνη που ταιριάζει στο οικουμενικό βεληνεκές του Ελληνισμού. Η μονοδιάστατη προσκόλληση σε συμφέροντα που θέλουν να ξεζουμίσουν την Ελλάδα, θα οδηγήσει σε νέο-«φιλελεύθερη» καταιγίδα και η εθνική περιουσία θα περάσει στα χέρια της παγκόσμιας διαπλοκής.

Αυτός είναι ο σκοπός, αυτό υπαγορεύει η ΑΤΖΕΝΤΑ 21. Αντισταθείτε εκεί στην κυβέρνηση, γιατί αλλιώς ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς. Η Ρωσία και άλλες χώρες, με διαφορετικά συμφέροντα από τη Δύση και σε πολλές περιπτώσεις πιο κοντά στα δικά, περιμένουν πρωτοβουλία μας. Χρειάζεται τόλμη, θάρρος, όραμα και πρακτικός πατριωτισμός για προβεί η Ελλάδα σε συμφέρουσες κινήσεις. Επιτέλους ήρθε η ώρα! Εκμεταλλευτείτε τα ατού της χώρας. Οι συγκυρίες το επιτρέπουν. Μην σας κυριεύει ο φόβος! Εκτός και αν βρίσκεται αλλού η αιτία της ατολμίας…
ΠΥΓΜΗ.gr