Μπλόγκερς αποκάλυψαν ότι η αυστριακή εφημερίδα Die Kronen Zeitung -η μεγαλύτερη της χώρας- χρησιμοποίησε μοντάζ στη φωτογραφική κάλυψη ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Συρία, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Στόχος, να δραματοποιήσει τα γεγονότα και να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς Άσαντ στην διεθνή κοινή γνώμη.
Στο φύλλο της 28ης Ιουλίου δημοσιεύθηκε στην Kronen Zeitung φωτογραφία συριακής οικογένειας στο φόντο της κατεστραμμένης πόλης – ένας άνδρας με παιδί στα χέρια και μια γυναίκα με μαντίλα περπατούν στο δρόμο. Η φωτογραφία αφορούσε το άρθρο της ημέρας για τις μάχες στο Χαλέπι.
Λίγο μετά την έκδοση του φύλλου εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για φωτογραφικό μοντάζ, στο οποίο συνδυάζονται φωτογραφία του πρακτορείο ΕΡΑ, στην οποία προσφυγική οικογένεια από το Χαλέπι περπατά στο φόντο ενός συνηθισμένου για τη Συρία τοπίου της πόλης, και μια άλλη φωτογραφία κατεστραμμένων κατοικιών στη Χομς.
»Ενωσαν» δηλαδή την φωτογραφία ώστε το ζευγάρι από το Χαλέπι να φαίνεται ότι περπατα με »σκηνικό» βομβαρδισμένο δρόμο από άλλη πόλη – την Χόλμς! Η Die Kronen Zeitung κατηγορείται για εσκεμμένη πλαστογράφηση φωτογραφικών υλικών για τη δραματοποίηση της διένεξης στη Συρία και απόσταθεροποίηση της Συρίας με προκληση της ανθρώπινης ευαισθησίας διεθνώς κατά του καθεστώτος του Άσαντ.
Να σημειωθεί ότι η φωτογραφία έκανε το γύρο του facebook μετα από ανάρτηση δημοσιογράφου άλλης εφημερίδας ενώ το θέμα θίχθηκε και από το Wikileaks. (onalert)
Σχόλιο: Κάνουν τα πάντα για «δείξουν» ότι για ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη θα ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το κεθστώς Ασάντ. Κουτοπονηριά, απατεωνιά και διαπλοκή!
πηγή http://www.pygmi.gr