Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Δεξιότητες για δύσκολους καιρούς

“Μάθε τέχνη και άστεινε και άμα πεινάσεις πιάστηνε”… λέγανε οι παλιοί και πόσο δίκιο είχαν. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, μάλλον θα θυμηθούμε ακόμα πιο πολλά πράγματα από το παρελθόν και όσα ξέραμε στο παρόν, θα τα παραμερίσουμε σε μια άκρη του μυαλού μας, σαν αναμνήσεις.
Παρακάτω θα δούμε μερικές ειδικότητες/δεξιότητες οι  οποίες είναι πολύ βασικές για κάθε οργανωμένη κοινωνία ακόμα και αν δεν το παρατηρούμε άμεσα. Όσο πιο πολλές γνωρίζουμε πάνω σε αυτές τις ειδικότητες, τόσο πιο πολύ ανεξάρτητοι και αυτάρκεις είμαστε, φέρνοντας μας σε μια πλεονεκτική θέση, έναντι των άλλων.

Κτηνοτροφία
Το να γνωρίζει κανείς πως να μεγαλώσει ζώα (αρνιά, κότες, κουνέλια κτλ), είναι μια από τις βασικότερες ειδικότητες. Αν ξέρεις να μεγαλώνεις ζώα, πιθανόν δεν θα πεινάσεις ποτέ. Ακόμα όμως και αν δεν έχουμε οι ίδιοι ζώα, σαν εργασία είναι μια περιζήτητη ειδικότητα, ειδικά στους καιρούς που πρόκειται να ζήσουμε.

Καθαριότητα με φυσικά μέσα
Όσο πιο πολλά ξέρουμε για το πως να καθαρίζουμε τα ρούχα μας, το σπίτι μας, το σώμα μας, χωρίς χημικά προΐοντα, αλλά μόνο με φυσικά μέσα, τόσο πιο πολύ δεν εξαρτούμαστε από αυτά τα έτοιμα προϊόντα και τις πολυεθνικές εταιρίες. Επιπλέον κάνουμε καλό και στον οργανισμό μας, ο οποίος πλέον καθημερινά “βομβαρδίζεται” από τοξίνες, χημικά και ηλεκτρομαγνητικά κύματα.


Ύφανση/Ραπτική
Γνωρίζοντας να φτιάχνουμε μόνοι μας ρούχα/παπούτσια ή έστω να τα επιδιορθώνουμε, γλιτώνουμε πολλά χρήματα, από την αγορά νέων και φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν “επάγγελμα” προς όφελος μας.

Κατασκευές
Με απλά βασικά εργαλεία, θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μικρο-κατασκευές στο σπίτι μας ή στο κτήμα μας. Έτσι θα μπορούμε να φτιάξουμε μια μικρή αποθήκη, ένα κοτέτσι, ένα φράκτη, αλλά και πολλές άλλες κατασκευές, που θα μας διευκολύνουν προς την αυτάρκεια μας.

Μαγείρική
Δυστυχώς η μαγειρική του 2012 δεν έχει καμία σχέση με την μαγειρική του 1980. Μπορεί με τις τηλ.εκπομπές όλοι να βλέπουν και να μαθαίνουν για την μαγειρική, όμως οι σύγχρονες μαγείρισσες έχουν χάσει την επαφή με την παλιά μαγειρική, που δεν χρειάζεται ζυγαριές και εξωτικά υλικά, που βρίσκεις μόνο σε super markets. Παλιά οι μαγείρισσες, βάζαν την κατσαρόλα και έριχναν τα υλικά με το μάτι και με την εμπειρία… όχι με συνταγές και υλικά μετρημένα στο γραμμάριο. Επίσης η σύγχρονη μαγείρισσα, δεν έχει μάθει να μαγειρεύει για πολλά άτομα και σε ποσότητες. Συνεπώς, το να ξέρεις να μαγειρεύεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι ένα μεγάλο προσόν.

Α’ βοήθειες – Ιατρικά
Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της υγείας. Συνεπώς όποιος ξέρει από παροχή Α’ Βοηθειών και γενικά ιατρικής περίλθαψης, μάλλον θα είναι περιζήτητος.


Αποθήκευση/Συντήρηση Τροφίμων.
Έχετε σκεφτεί πως θα είναι τα πράγματα χωρίς ψυγείο; Η συντήρηση τροφίμων είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι για κάθε νοικοκυριό. Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να μείνουμε χωρίς ψυγείο για να συντηρούμε τρόφιμα (αποξύρανση, κονσερβοποίηση κα), μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, εξοικονομώντας χρήμα από την κατανάλωση ρεύματος και χώρο από το ψυγείο.

Κηπουρική/Καλλιέργεια
Τα λόγια περιττά. Αν έχεις ένα κήπο, μπορείς να φτιάξεις πολλά πράγματα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για τρόφιμα.


Συλλογή/Ανακύκλωση/Επαναχρησιμοποίηση
Τίποτα δεν πετιέται και όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό να έχετε πάντα στο μυαλό σας, όταν πετάτε κάτι ή ψάχνετε να βρείτε κάτι. Το να επαναχρησιμοποιείς αντικείμενα, που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια, θέλει μυαλό τύπου McGuyver ;) Μην σας φαίνεται παράξενο που τόσοι άποροι, ψάχνουν τα σκουπίδια για μέταλλα, έτοιμα προιοντα κα, καταφέρνοντας έτσι να επιβιώσουν.

Κυνήγι/Ψάρεμα
Το κυνήγι/ψάρεμα αν και δύσκολο αυτές τις εποχές, μπορεί να μας βοηθήσει να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε κρέας και σίγουρα αποτελεί ένα σημαντικό προσόν.

Μηχανικός
Αν πιάνουν τα χέρια σας και μπορείτε να επισκευάζετε αυτοκίνητα ή γενικά μηχανές εσωτ.καύσης και άλλα μηχανήματα, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας. Σήμερα, αλλά και στο προσεχές μέλλον, ο κόσμος θα έχει ανάγκη από φτηνούς μηχανικούς, για την επισκευή των αυτοκινήτων του και κυρίως την επινοητικότητα τους, στο να κάνουν/φτιάχνουν πατέντες.

Υδραυλικά
Όπως και άλλες χειρωνακτικές τέχνες, έτσι και τα υδραυλικά είναι μια τέχνη που δεν μπορεί να εξαφανιστεί.

Ασφάλεια/Αυτοάμυνα
Πλέον όποιος δεν ξέρει μια τέχνη αυτοάμυνας και δεν παίρνει κατάλληλα μέτρα, είναι απλά υποψήφιο θύμα. Οι γνώσεις σε πολεμικές τέχνες αλλά κυρίως στην αποφυγή καταστάσεων και πρόληψης τους, είναι σημαντικό μέρος για την μελλοντική επιβίωση.

Σαπωνοποιεία/Κηροποιεία 
Αν έχετε δικό σας λάδι ή ακόμα και αν δεν έχετε, απλά για να μην το πετάτε στα σκουπίδια όταν είναι άχρηστο, καλό είναι να μάθετε να φτιάχνετε σαπούνι. Ανακυκλώνετε το λάδι και ταυτόχρονα προστατεύετε το περιβάλλον, κάνετε οικονομία και χρησιμοποιείτε ένα φυσικό/βιολογικό καθαριστικό.
http://fugazigr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »