Η Μαστίχα είναι ένα μοναδικό προϊόν που παράγεται αποκλειστικά στις νότιες περιοχές της Χίου, στα λεγόμενα «Μαστιχοχώρια». Εκεί ευδοκιμεί και καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου. Ο μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia lentiscus var. Chia) παράγει την πιο εκλεκτή και ξεχωριστή για τις θεραπευτικές της δράσεις φυσική Μαστίχα. Ο συνδυασμός της ποικιλίας του δένδρου, του εδάφους, του μικροκλίματος, της τοπολογίας και του ανάγλυφου της περιοχής, αποτελούν το «μυστικό» για τη μοναδικότητα που διαθέτει αυτή η μικρή γωνιά του πλανήτη. Είναι η ρητινώδη έκκριση του μαστιχόδενδρου, ενός αειθαλούς δένδρου που ζει μέχρι και 150 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι εκπαιδεύει μέχρι και πέντε γενιές ανθρώπων.
Εκκρίνεται από επιφανειακές τομές που