Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Στο Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσουν «κλιματική έκτακτη ανάγκη» και σχηματίζουν Δημοτικές επιτροπές για την εφαρμογή δυστοπικών σχεδίων. Προωθούν μηδενική κατανάλωση κρέατος και περιορισμό ιδιόκτητων οχημάτων έως το 2030...






Ο ιστότοπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιντς αναφέρει ότι η φιλοδοξία του για «καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2» έως το 2030 θα έχει θετικά οφέλη για την υγεία, την ισότητα, τα ταξίδια, τη στέγαση και το περιβάλλον...


Μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν είναι «να σταματήσει έως το 2050 η κατανάλωση βοείου κρέατος και αρνιού, να επιτρέπεται η αγορά μόνο τριών νέων ρούχων ανά άτομο ανά έτος, στόχος που θα επιτευχθεί έως το 2030, ο περιορισμός ιδιόκτητων οχημάτων έως το 2030 και, να επιτρέπεται μόνο μία πτήση μικρών αποστάσεων μία φορά κάθε τρία χρόνια ανά άτομο έως το 2030.». Πόσο πιθανό είναι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα να δούμε κάτι αντίστοιχο; Είναι αυτός ο κόσμος στον οποίο θέλετε να ζήσετε...;

 

Πηγή: Expose News

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, δύο μέλη του κοινού παρακολούθησαν το ανοιχτό φόρουμ της Συμβουλευτικής Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης για το Κλίμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιντς . Το ανοιχτό φόρουμ επιτρέπει στα μέλη του κοινού πέντε λεπτά να μιλήσουν για θέματα που σχετίζονται με την «κλιματική κρίση».

Ακολουθούν αποσπάσματα από το ανοιχτό φόρουμ όπου

η Suzanne και η Trudie αμφισβήτησαν τη σκέψη που στηρίζει τη χάραξη πολιτικής και ενημέρωσαν τους δημοτικούς συμβούλους για τις ευρύτερες επιπτώσεις των μέτρων που επιδιώκονται από το συμβούλιο. 

Η Suzanne και η Trudie παρουσίασαν πληροφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λιντς, οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα σχέδια «έκτακτης ανάγκης για το κλίμα» που εξετάζονται θα έχουν εκτεταμένο αντίκτυπό στην κοινότητα εάν εφαρμοστούν. 

«Ο όγκος των διαθέσιμων πληροφοριών σε σχέση με το καθαρό μηδέν, την κλιματική έκτακτη ανάγκη και το σχέδιο να καταστεί το Λιντς ουδέτερο εκπομπών άνθρακα έως το 2030 – το οποίο απέχει μόλις εξήμισι χρόνια – είναι τεράστιο», ξεκίνησε η Suzanne. «Ξέρετε ότι δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με το τι είναι η κλιματική έκτακτη ανάγκη; Γνωρίζετε επίσης ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει κηρύξει στην πραγματικότητα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα;»

Η ιδέα μιας «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» στο Ηνωμένο Βασίλειο στη πραγματικότητα αποτελούσε την έγκριση μιας πρότασης που υποβλήθηκε από τον Τζέρεμι Κόρμπιν το 2019, για την οποία δεν έγινε ποτέ ψηφοφορία, εξήγησε η Σούζαν.

Τον Μάιο του 2019, ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης Κόρμπιν έκανε μια ομιλία στο κοινοβούλιο:

«Σήμερα αυτό το Σώμα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το περιβάλλον και το κλίμα… Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ζούμε σε μια κλιματική κρίση… Συγκινήθηκα βαθιά… από τα παιδιά που απεργούν από το σχολείο φωνάζοντας «ο πλανήτης μας, το μέλλον μας». … Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου έξαρσης του κλιματικού ακτιβισμού με ομάδες όπως η Εξέγερση της Εξάλειψης να αναγκάζουν τους πολιτικούς σε αυτό το κτίριο να ακούσουν… Οι διαμαρτυρίες… είναι ένα τεράστιο και απαραίτητο σήμα αφύπνισης… Πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι σχετικά με τη Συμφωνία του Παρισιού. Όσο σημαντικό κι αν είναι – δεν αρκεί.»

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κηρύσσει έκτακτη ανάγκη για το περιβάλλον και το κλίμα , Εργατικό Κόμμα, 1 Μαΐου 2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λιντς δεν ήταν αμέτοχο σε αυτόν τον «ακτιβισμό» που καθοδηγείται από την παγκοσμιοποιητική ατζέντα. Κήρυξε κατάσταση «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» μετά από πιέσεις από ακτιβιστές νέων και από την ΜΚΟ «Extinction Rebellion», εξήγησε η Σούζαν. «Το Extinction Rebellion χρηματοδοτείται εν μέρει από έναν άνδρα ονόματι Κρις Χον, έναν πολυδισεκατομμυριούχο που κάποια στιγμή πλήρωνε σε δωρεές πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες την ημέρα».

Στις αρχές του περασμένου έτους, ο The Guardian ανέφερε ότι ο διαχειριστής των hedge fund Chris Hohn είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δωρητής στο Extinction Rebellion ("XR"). «Η ανθρωπότητα καταστρέφει επιθετικά τον κόσμο με την κλιματική αλλαγή και υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ξυπνήσουμε όλοι με αυτό το γεγονός», είχε δηλώσει ο ίδιος όταν αποκαλύφθηκε ως ο κύριος χρηματοδότης της XR.

Η Suzanne συνέχισε: «Εκτός από την πίεση από τους νέους απεργούς για το κλίμα και την Extinction Rebellion, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λιντς φαίνεται να χρησιμοποίησε στοιχεία από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή και τη σχετική έκθεσή τους ως βάση για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το κλίμα».

«Από τον περασμένο μήνα, υπήρχαν 1.551 υπογράφοντες την Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα. Πρόκειται για επιστήμονες από όλο τον κόσμο που αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη έκτακτης ανάγκης. Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα δηλώνει ξεκάθαρα ότι η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός αλλά όχι κρίση».

Ο ιστότοπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιντς αναφέρει ότι η φιλοδοξία του για καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2030 θα έχει θετικά οφέλη για την υγεία, την ισότητα, τα ταξίδια, τη στέγαση και το περιβάλλον. «Τι θα γινόταν αν οι πολιτικές που ακολουθούνται θα εξαθλιώσουν τους ντόπιους και θα γονάτιζαν την τοπική μας οικονομία αντί να τη βελτιώσουν;» Η Suzanne ρώτησε το Συμβούλιο.

« Πιστεύω ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο χωρίς πλήρη γνώση όλων των γεγονότων και αυτό είναι μια τεράστια ανησυχία… Σας ενοχλεί το γεγονός ότι τα μέτρα [το καθαρό μηδέν], πέρα ​​από το να δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να λαμβάνουν στοχαστικές αποφάσεις, μπορούν απλώς να επιτρέψουν την εφαρμογή ολοκληρωτικού ελέγχου που θυμίζει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα;».

Στη συνέχεια ο Τρούντι πήρε τον λόγο. Περιέγραψε δύο έγγραφα που, εάν εφαρμοστούν, θα «αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης και της πόλης μας για πάντα». Το ένα ήταν « Απόλυτο μηδέν: Εκπλήρωση της δέσμευσης του ΗΒ για την κλιματική αλλαγή με σταδιακές αλλαγές στις σημερινές τεχνολογίες » και το δεύτερο ήταν « Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο 1,5 ο C» .

«Σε απάντηση στη δημοσίευση The Limits to Growth [το 1972 από τη Λέσχη της Ρώμης], τη γέννηση της Ατζέντα 21 στη Σύνοδο Κορυφής της Γης του Ρίο το 1992 και την ανάπτυξη της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη το 2019, τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ της Οξφόρδης , το Bath, το Nottingham και το Imperial College του Λονδίνου συνέταξαν την έκθεση με τίτλο Absolute Zero: Παράδοση της δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για την κλιματική αλλαγή με σταδιακές αλλαγές στις σημερινές τεχνολογίες », είπε η Trudie.

Η έκθεση στην οποία αναφέρεται η Trudie δημοσιεύεται με το όνομα ενός ερευνητικού προγράμματος που ονομάζεται UK Fires . Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση της ερευνητικής συνεργασίας UK Fires ΕΔΩ .

«Σε αυτή την έκθεση», είπε η Τρούντι στο Συμβούλιο, «μιλούν για το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα φτάσει γρήγορα σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Οι συντάκτες του εγγράφου μας λένε:

  • όλα τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός από το Χίθροου, τη Γλασκώβη και το Μπέλφαστ θα κλείσουν την επόμενη δεκαετία και η συνολική εναέρια κυκλοφορία θα σταματήσει έως το 2050.
  • όλες οι υφιστάμενες μορφές παραγωγής υψικαμίνων θα σταματήσουν έως το 2050, πράγμα που σημαίνει ότι η κατασκευαστική βιομηχανία θα πρέπει να αλλάξει ριζικά τις μεθόδους παραγωγής της ή να κλείσει.
  • τα κτίρια θα γίνουν μικρότερα και πολύ πιο ακριβά.
  • όλη η ναυτική ναυτιλία θα σταματήσει έως το 2050 με τη δυνατότητα ορισμένων εμπορευματικών πλοίων να ξαναρχίσουν μετά το 2050, εάν μπορούν να τροφοδοτούνται με πυρηνική ενέργεια·
  • όλη η κατανάλωση βοείου κρέατος και αρνιού θα σταματήσει έως το 2050 μαζί με όλα τα τρόφιμα στο εξωτερικό που δεν εισάγονται σιδηροδρομικώς.
  • όλη η παραγωγή ενέργειας από μη ανανεώσιμες πηγές θα κατασχεθεί έως το 2050».

Η δεύτερη έκθεση που περιέγραψε ο Trudie ήταν το The Future of Urban Consumption σε μια παγκόσμια έκθεση 1,5°C , που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2019 και συνδημιουργήθηκε από τους C40 Cities, Arup και το Πανεπιστήμιο του Leeds. Το C40 Knowledge Hub παρείχε εύκολα μια εικόνα των κύριων παρεμβάσεων για καθεμία από τις κατηγορίες κατανάλωσης «που πρέπει να στοχεύουν οι πόλεις» για να επιτύχουν τα δυστοπικά τους σχέδια.


Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο 1,5°C , C40 Knowledge Hub, που ανακτήθηκε στις 19 Ιουνίου 2023

Αυτή η έκθεση «έχει ακόμη περισσότερους στόχους [από την έκθεση πυρκαγιών του Ηνωμένου Βασιλείου]», είπε η Τρούντι και τους απαρίθμησε εν συντομία:

«Καμία κατανάλωση κρέατος έως το 2030. μόνο τρία νέα ρούχα ανά άτομο ανά έτος έως το 2030· όχι ιδιωτικά οχήματα έως το 2030· και, μόνο μία πτήση μικρών αποστάσεων μία φορά κάθε τρία χρόνια ανά άτομο έως το 2030.

«Είναι αυτός ο κόσμος στον οποίο θέλετε να ζήσετε; Είναι η κληρονομιά που θέλετε να αφήσετε στα παιδιά σας και στα παιδιά των παιδιών σας;».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες της Suzanne και της Trudie στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λιντς παρακάτω και όπως και την πλήρη συνεδρίαση διάρκειας 2 ωρών ΕΔΩ. Η συνεδρίαση μεταβαίνει στο ανοιχτό φόρουμ για την «κλιματική έκτακτη ανάγκη» στη χρονική σήμανση 12:36.


Πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου: Συμβουλευτική Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για το Κλίμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιντς – 6 Ιουνίου 2023 (13 λεπτά)

Εάν δεν θέλετε αυτό το μέλλον για τα παιδιά σας ή τα παιδιά των παιδιών σας, πρέπει να εμπλακείτε και να αντιδράσετε. 

Μπορείτε να δείτε μια λίστα τοπικών συμβουλίων που έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα στο Climate Emergency UK ή στο mySociety . Το Climate Emergency UK προσπάθησε να τοποθετήσει συνδέσμους για την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, ενώ το mySociety έχει απλώς απαριθμήσει τα συμβούλια με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δηλώνεται «Ναι» ή «Όχι» και το έτος κατά το οποίο το συμβούλιο στοχεύει να γίνει «ουδέτερο από άνθρακα». Αυτές οι λίστες, οι οποίες μπορεί να μην είναι ενημερωμένες ή μπορεί να περιέχουν ανακρίβειες, δίνουν μια γρήγορη ένδειξη για το εάν το συμβούλιο έχει σχηματίσει συμβουλευτική επιτροπή έκτακτης ανάγκης για το κλίμα και επομένως θα μπορούσε να διεξάγει ανοιχτά φόρουμ. Για να ελέγξετε εάν αυτό το επόμενο βήμα έχει γίνει από ένα συμβούλιο, επισκεφτείτε τον ιστότοπό του και αναζητήστε επιτροπές, συνεδριάσεις κ.λπ. Μια λίστα με τα συμβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και τις ιστοσελίδες τους μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ .

 πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

    http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2013/04/blog-post_7677.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »