Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA.

Μήπως ανακαλύψατε τελευταία καρύδια στο φαρμακείο σας;

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (της Αμερικής), εκεί είναι ακριβώς όπου θα πρέπει να τα βρείτε.

Επειδή ή Diamond Foods έκανε αληθείς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση καρυδιών που το FDA δεν ενέκρινε, και διαβίβασε στην εταιρεία μια επιστολή δηλώνοντας, «Τα καρύδια προϊόντα σας είναι φάρμακα» – και μάλιστα «νέα φάρμακα» – και, ως εκ τούτου, » δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν νόμιμα στην αγορά … των ΗΠΑ χωρίς εγκεκριμένη αίτηση νέου φαρμάκου. «Ο FDA μάλιστα απείλησε την Diamond με «κατάσχεση», εάν δεν συμμορφωθεί.Η παράβαση της Diamond ήταν να κάνει «οικονομικές επενδύσεις για την εκπαίδευση του κοινού και να τους προσφέρει καρύδια», όπως το έθεσε ο William Faloon του περιοδικού LifeExtension . Στην ιστοσελίδα και στη συσκευασία της, η εταιρεία δηλώνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα καρύδια έχουν αποδειχθεί ότι έχουν βεβαιωμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου. 
Οι ισχυρισμοί αυτοί, σημειώνει ο Faloon υποστηρίζονται από την επιστημονική έρευνα: «Η Lifeextension έχει δημοσιεύσει 57 άρθρα που περιγράφουν τα οφέλη για την υγεία από τα καρύδια» και «Η βάση δεδομένων της Αμερικάνικης Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ιατρικής περιέχει πάνω από 35 δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη καρυδιών βελτιώνει την αγγειακή υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος».


Τα στοιχεία αυτά δεν ήταν προφανώς αρκετά καλά για την FDA, η οποία είπε ότι η Diamond τα καρύδια της ήταν ‘misbranded’ γιατί το «προϊόν φέρει ισχυρισμούς υγείας που δεν έχουν εγκριθεί από το FDA.» (ΣτΜ misbrand = ‘λαθρομαρκάρισμα μέσω εμπορικού σήματος’)

Η επιστολή του FDA συνεχίζει: «Διαπιστώσαμε ότι τα
καρυδο-προϊόντα σας προωθούνται για συνθήκες που τα καθιστούν να είναι φάρμακα, επειδή αυτά τα προϊόντα προορίζονται για χρήση στην πρόληψη, τον μετριασμό και θεραπεία νόσου. Επιπλέον, τα προϊόντα είναι επίσης «misbranded» επειδή προσφέρονται για όρους που δεν επιδέχονται αυτό-διάγνωση και θεραπεία από άτομα που δεν είναι ιατροί’, επομένως, επαρκείς οδηγίες χρήσης δεν μπορούν να γραφτούν έτσι ώστε οι μη ειδήμονες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα φάρμακα με ασφάλεια για τους προβλεπόμενους σκοπούς’.
Ποιος ήξερε ότι έπρεπε να περιέχουν οδηγίες χρήσης για να φάμε καρύδια; 

‘Η γλώσσα του FDA,’ γράφει ο Faloon , <μοιάζει με εκείνη ενός αστυνομικού κράτους εκτός ελέγχου, όπου η τυραννία βασιλεύει πάνω από τον ορθολογισμό>. Και προσθέτει:
Αυτού του είδους η γραφειοκρατική τυραννία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη βιομηχανία τροφίμων να μην καινοτομήσουν με τρόπο που να πληροφορεί το κοινό σχετικά με τα τρόφιμα που προστατεύουν έναντι ασθενειών. Ενώ οι καταναλωτές όλο και περισσότερο κατευθύνονται σε υγιεινές διατροφικές επιλογές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αρνηθεί σε εταιρείες τροφίμων τη δυνατότητα να παρέχουν ευρήματα από επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα προϊόντα τους.Τα καρύδια δεν είναι το μόνο τρόφιμο με οφέλη υγείας του οποίου η FDA προσπάθησε να καταστείλει. Οι παραγωγοί χυμού από ρόδι και πράσινου τσαγιού, μεταξύ άλλων, έχουν αισθανθεί την οργή των γραφειοκρατών κάθε φορά που έχουν προτείνει ότι τα προϊόντα τους είναι καλά για τους ανθρώπους. 

Εν τω μεταξύ, ο Faloon επισημαίνει, ότι τα τρόφιμα που έχουν λίγη έως καμία διατροφική αξία διαφημίζονται διαρκώς, συχνά με αμφίβολες υγιεινές ιδιότητες που τους προσάπτονται.
Για παράδειγμα, η Frito-Lay επιτρέπεται να κάνει όλα τα είδη των ισχυρισμών για το κατάπαχο λίπος, των τηγανητών προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου ότι τα πατατάκια Lay είναι ‘υγιεινά για την καρδιά’. Ο Faloon καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο FDA προφανώς δεν θέλει το κοινό να ανακαλύψει ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο από τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα.Προτιμούν οι καταναλωτές μόνο να μαθαίνουν για τα μαζικής αγοράς τρόφιμα σκουπίδια που μειώνουν τη διάρκεια ζωής με την αύξηση των εκφυλιστικών ασθενειών.

Ο Faloon νομίζει ότι ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό. 
Πρώτον, με την φίμωση του ανταγωνισμού από παραγωγούς περισσότερο υγιεινών εναλλακτικών λύσεων, οι κατασκευαστές των Junk-food, λέει ότι ‘χειραγωγούν βαθειά’ την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ευνοϊκή μεταχείριση, θα πραγματοποιούν όλο και μεγαλύτερα κέρδη.
Δεύτερον, καθιστώντας λιγότερο πιθανό ότι οι Αμερικανοί θα καταναλώνουν υγιεινές τροφές, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και κατασκευαστές ιατρικών συσκευών έχουν να κερδίσουν από την πώληση πιο ‘ακριβών καρδιακών φαρμάκων, stents, και εγχειρήσεων by-pass ‘ εξαιτίας της κακής διατροφής τους.
Αλλά οι άνθρωποι αρχίζουν να αντεπιτίθενται στην τακτική του FDA. «Οι δημιουργοί του χυμού ροδιού, για παράδειγμα, έχουν μηνύσει την FTC για λογοκρισία της ‘Πρώτης Τροπολογίας’ το δικαίωμα τους να επικοινωνούν επιστημονική ενημέρωση στο κοινό», αναφέρει ο Faloon. Το Κογκρέσο επίσης μπαίνει σε δράση με ένα νομοσχέδιο, το Free Speech About Science Act (HR 1364), που, όπως αναφέρει ο Faloon, «προστατεύει τα βασικά δικαιώματα ελευθερίας του λόγου, τερματίζει τη λογοκρισία της επιστήμης και επιτρέπει τη κοινότητα που ασχολείται με φυσικά υγιεινά προϊόντα να μοιράζονται ‘εξονυχιστικές αναθεωρήσεις’ επιστημονικών ευρημάτων με το κοινό». 
Φυσικά, εάν το Σύνταγμα εφαρμοζόταν σύμφωνα με την αποστολή του, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν απαραίτητο. Η FDA δεν θα υπήρχε’ αλλά και αν δημιουργούταν, ως δημιούργημα του Κογκρέσου δεν θα είχε καμία εξουσία να λογοκρίνει κάθε ομιλία απολύτως.


γρήγορα για αυτό, και η γνήσια απάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της δικαστικής οδού. Σε περίπτωση απουσίας ενός κυβερνητικού οργανισμού που υποτίθεται ότι εγγυάται την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων τους και την αλήθεια των ισχυρισμών των παραγωγών, οι καταναλωτές θα γίνουν πιο απαιτητικοί, όπως άλλωστε ήδη γίνονται όλο και περισσότερο παρά τις προσπάθειες του FDA για την πρόληψη της διάδοσης της επιστημονικής έρευνας. Εξάλλου, όπως ο Faloon παρατήρησε, «Αν κάποιος σκέφτεται ακόμα ότι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το FDA είναι για την προστασία του κοινού, αυτή η διακήρυξη ότι τα υγιή τρόφιμα είναι τα παράνομα φάρμακα εκθέτει την άθλια χορωδία της κυβέρνησης.» 

Το παραπάνω ειναι μεταφρασμένο άρθρο του Michael Tennant από το http://www.thenewamerican.com/usnews/health-care/8294-walnuts-are-drugs-says-fda
————————————————————————————–
Τα παραπάνω είναι η κορυφή του παγόβουνου στη διατροφική κρίση που δεχόμαστε σαν καταναλωτές καθημερινά. Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής μέσω της επεξεργασίας της τροφής έχει αλλάξει επικίνδυνα τους συσχετισμούς των βασικών διατροφικών στοιχείων που παραλαμβάνουμε από τις τροφές και ειδικά στα ω3. Τα ω3 είναι υπεύθυνα για τις κυριότερες λειτουργίες σε κυτταρικό επίπεδο και δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό. Η εκτίμηση των διατροφολόγων είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν έλλειψη σε ω3 και περίσσεια σε ω6.

Τα λιπαρά χωρίζονται σε Λιπαρά που σκοτώνουν και Λιπαρά που θεραπεύουν.  
Στα θεραπευτικά Λιπαρά εντάσσονται τα ω3 που η κατανάλωση τους πρέπει να μην έχει υποστεί ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Γι` αυτό και τα καρύδια σαν ωμή τροφή υπερτερούν έναντι οιασδήποτε κατεργασμένης μορφής ελαίου που χρησιμοποιείται πχ στα πατατάκια όπου αφενός οξειδώνονται άσχετα αν στην πρωταρχικής τους μορφή περιείχαν ω3, χωρίς να αναφερθούμε στη παραγωγή ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα.

Οι σύγχρονες ασθένειες έχει δειχθεί μέσω της βιοχημείας ότι στην ουσία είναι έλλειψη κάποιων από τα 50 βασικά στοιχεία που δομούν τις αντιδράσεις του σώματος μας.

Η κίνηση του FDA δείχνει την στενή σχέση της Big Pharma με τα μεγάλα καρτέλ τροφίμων μιας και συνήθως έχουν τους ίδιους ιδιοκτήτες. 
Η επιβίωση στη σημερινή εποχή με το πλήθος των ξένων χημικών ουσιών που έχει εισβάλλει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο επί της επικινδυνότητας τους στη διατροφική αλυσίδα, καθίσταται όλο και πιο δυσχερής για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και η ενημέρωσή τους επί της διατροφικής αξίας των τροφών κρίνεται απαραίτητη μιας και αυτή η γνώση θα τους βοηθήσει να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

Παρατήρησις «τροφής»: Όλο αυτό το θέμα έχει διττή σημασία, από την μία μας επιβεβαιώνουν πως οι τροφές ΕΊΝΑΙ φάρμακα και από την άλλη έτσι όπως το πάνε, σε λίγο για να φάμε υγιεινά τρόφιμα θα πρέπει να μας τα συνταγογραφούν!!! Κάτι δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά, αναρωτιέμαι τι έχουμε να δούμε ακόμη.
Εκεί στην Αμερική, δεν τους φτάνει που τους ενοχλούν οι κήποι: Πόλεμος εναντίον των μικρών ιδιόκτητων κήπων στις ΗΠΑ, θα αρχίσουν και με ένα – ένα, τα προϊόντα της φύσης τώρα! Το δυστύχημα είναι πως κάτι τέτοιες κινήσεις και τακτικές, δεν αργούν να περάσουν τον Ατλαντικό και να μας «χτυπήσουν την πόρτα»…

Και φυσικά δείτε περισσότερα για τα πολύτιμα καρύδια μας.

Τέλος ο FDA καλά θα έκανε να συμμαζέψει λίγο τα δικά του… ασυμμάζευτα: Σάπιο κρέας «μεταμορφώνεται» και πωλείται ως φρέσκο με έγκριση του FDA

Πηγή: episthmi.blogspot.gr   http://episthmi.blogspot.gr/2011/08/fda.html

http://proionta-tis-fisis.com/ta-karidia-anikoun-sta-farmaka-lei-o-fda/Επτά λόγοι για να τρώμε καρύδια καθημερινά!


7-logi-gia-na-trome-karidia-kathimerina

Της Μαρίας Παπαδοδημητράκη

Οι ξηροί καρποί, ανάμεσά τους και τα καρύδια, υπήρξαν για πολλά χρόνια μια παρεξηγημένη κατηγορία τροφίμων λόγω του θερμιδικού τους φορτίου (μια χούφτα καρύδια, περίπου 30 γρ., δίνει 196 θερμίδες). Τα τελευταία χρόνια, όμως, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει την υψηλή διατροφική τους αξία και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αρκεί η ημερήσια κατανάλωση να μην ξεπερνά τις 1-2 μερίδες (30-60 γρ.). Πρόκειται για τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (2 γρ./30 γρ.), μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό) και βιταμίνες (Β6, Ε). Μάλιστα, μια χούφτα καρύδια περιέχει τόση βιταμίνη Ε όση μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τέλος, δεν έχουν χοληστερίνη, είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες και περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων (2,6 γρ./30 γρ.) και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων (14 γρ./30 γρ.), που τα καθιστούν πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση.

Ασπίδα για τις αρτηρίες και την καρδιά 

Η κατανάλωση καρυδιών μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικό λίπος φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρτηρίες από τις βραχυπρόθεσμες βλάβες του ζωικού λίπους, σε σύγκριση με το ελαιό­λα­δο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώ­ρη­ση «Journal of the American College of Cardiology» το 2006. Επιπλέον, η αργινίνη που περιέχουν αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ευκαμψίας των αρτηριών, μειώνοντας την πιθανότητα παρουσίασης θρόμβων. Έτσι, περιορίζεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικά επεισόδια και έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Άλλη μελέτη του 2004, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Circulation», έδειξε ότι η αντικατάσταση μονοακόρεστων λιπαρών με καρύδια, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, οδηγεί σε σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου των αγγείων και μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» LDL χοληστερίνης.

Κατά του καρκίνου 

Tα καρύδια περιέχουν την ουσία IPP, που φαίνεται να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Cancer Research». Η ουσία αυτή καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου που εμπλέκεται στη δημιουργία καρκίνων (π.χ. των πνευμόνων και των ωοθηκών) και έχει τη διπλή ιδιότητα να καταστρέφει τους όγκους και να ενισχύει τη δράση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται εναντίον αυτών των μορφών καρκίνου. Σε αντίθεση με τα χημειοθε­ρα­πευτικά φάρμακα, η ουσία IPP δεν είναι τοξική και θα μπορούσε να χορηγείται μαζί με αυτά για να ενισχύσει τη δράση τους.

… και του διαβήτη 

Μεγάλη έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of the American Medical Association» το 2002, έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα καρύδια έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές μελέτησαν τα χαρακτηριστικά της διατροφής των γυναικών αυτών και άλλους παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη (Δείκτης Μάζας Σώματος, οικογενειακό ιστορικό, άσκηση) και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα καρύδια, πλούσια σε ακόρεστο λίπος, βελτιώνουν το μεταβολισμό της γλυκόζης και βοηθούν στη δράση της ινσουλίνης.

Προστασία από τις «πέτρες» 

Αν θέλετε να προστατευτείτε από τις πέτρες στη χολή, αρχίστε να καταναλώνετε φυτικά τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, όπως τα καρύδια. Τα αποτελέσματα τις πολύχρονης έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι («American Journal of Epidemiology», 2004) έδειξαν ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα τέτοιες τροφές είχαν περίπου 30% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν χολολιθίαση. Αντίστοιχη έρευνα για τις γυναίκες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο χολοκυστεκτομής.

Από την αγορά στην κατανάλωση 

● Τα ελληνικά καρύδια βγαίνουν στην αγορά τον Αύγουστο και δεν κάνουν θόρυβο όταν τα κουνάτε.
● Όταν τα αγοράζετε, ελέγξτε την ψίχα τους, η οποία πρέπει να είναι καθαρή, να μην έχει τσόφλια και το χρώμα της να είναι λευκό. Αν είναι μαύρο, σημαίνει ότι τα καρύδια είναι κατώτερης ποιότητας και αν είναι πράσινο, ότι έχουν μουχλιάσει.
● Φυλάσσετέ τα σε μέρος ξηρό και δροσερό, γιατί με την υγρασία μουχλιάζουν και με τη ζέστη ταγκί­ζουν. Ακόμη καλύτερα διατηρείτε τα σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο.
● Το καβούρντισμα ή η προσθήκη αλατιού μειώνει την ευεργετική τους δράση.
● Τα λιπαρά τους πρέπει να αντικαθιστούν τα λιπαρά ζωικής προέλευσης, διαφορετικά επιβα­ρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Γεροί έως το κόκαλο 

Εκτός από το καρδιαγγειακό σας σύστημα, τα ω 3 λιπαρά οξέα ωφελούν και τα οστά σας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2007 στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition» φαίνεται να υποστηρίζει ότι η λήψη ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να χτίσουν πιο γερά οστά. Μάλιστα, παίρνοντας ω-3 λιπαρά, μικραίνετε την αναλογία ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων και περιορίζετε την απώλεια οστικής μάζας.

Τροφή για τον εγκέφαλο 

Η συστηματική πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και ­ενδέχεται να προστατεύει από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης, που δημο­σιεύ­τη­κε το 2006 στην επιθεώρηση «Ame­rican Journal of Clinical Nutri­tion». Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2008 δημοσιεύτηκε στην ίδια επιθεώρηση μια έρευνα του Πανε­πι­στημίου του Τενεσί που ­υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων συμβάλλει στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου ή τουλάχιστον στη μείωση του ρυθμού απώλειάς τους όσο περνούν τα χρόνια.

Για καλύτερο ύπνο 

Η μελατονίνη που υπάρχει στα καρύδια φαίνεται να αυξάνει τις συγκεντρώσεις της ορμόνης αυτής στο αίμα, επομένως χαρίζει καλύτερο ύπνο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Στέφανο Περτσεμλίδη, διαιτολόγο-διατροφολόγο.
Το είδα: www.vita.gr


http://proionta-tis-fisis.com/7-logi-gia-na-trome-karidia-kathimerina/

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ