Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Raspberry Pi | Έτοιμος προς αποστολή ο λιλιπούτειος υπολογιστής των €26

Σε απόσταση αναπνοής από το ταχυδρομείο βρίσκονται τα πρώτα Rasberry Pi. To μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πίσω από τη δημιουργία του, ανακοίνωσε ότι η «πίτα βατόμουρο» πέρασε επιτυχώς τους απαιτούμενους ελέγχους ηλεκτρονικών, εκατοντάδες Raspberry Pi μπήκαν σε κιβώτια και είναι έτοιμα προς αποστολή στους δύο διανομείς που θα το διαθέσουν ανά τον κόσμο (και στην Ελλάδα). Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους είχαν δηλώσει πρώτοι ενδιαφέρον (FIFO :-).


Δείτε τον Robert Mullins, έναν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην δημιουργία του Raspberry Pi να θέτει το δημιούργημά του σε λειτουργία. 





Ο λιλιπούτειος υπολογιστής των 22 λιρών αξιοποιεί την τηλεόραση ως οθόνη, δέχεται πληκτρολόγιο και μπορεί να εκτελέσει αξιοπρεπώς ότι κάνει ένα «μεγάλο» PC, όπως η επεξεργασία κειμένου και λογιστικών φύλλων. Μπορεί επίσης να παίξει παιχνίδια και να αναπαράγει βίντεο και μάλιστα HD. Βασίζεται σε (τι άλλο;), Linux. Σκοπός του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που το κατασκευάζει είναι να δει παιδιά σε όλο τον κόσμο να μαθαίνουν πάνω του προγραμματισμό.


Το Raspberry Pi ζυγίζει 45 γραμμάρια, και έχει διαστάσεις 8,5 x 5,3 x 1,7 εκατοστά.


To Raspberry Pi αναπτύχθηκε από τον Eben, ο οποίος δημιούργησε το ομώνυμο ίδρυμα, είναι επικεφαλής της προσπάθειας (την αρχιτεκτονική, το λογισμικό και το υλικό). Κάθε πρωί πηγαίνει στην Broadcom, όπου απασχολείται ως μηχανικός (σε αρχιτεκτονική ASIC). Αυτοχαρακτηρίζει «ταραχοποιός».


Το Raspberry Pi κοστίζει ελάχιστα (υπάρχουν δύο μοντέλα, με το πρώτο να πωλείται αντί 25 δολαρίων και το δεύτερο αντί $35). Βασίζεται σε αρχιτεκτονική ARM, (ARM1176JZFS, χρονισμένος στα 700MHz), με μονάδα επεξεργασίας γραφιών (Videocore 4 GPU) και έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει ταινίες σε ποιότητα Blu-ray. Διαθέτει μνήμη RAM 256ΜΒ, έχει δύο θύρες USB και μια θύρα Εthernet, έχει HDMI, δέχεται κάρτες SD και τρέχει διανομές Linux Fedora, Debian και ArchLinux.


Κυκλοφορεί σε δύο μοντέλα και το μοντέλο B έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Raspberry Pi Μοντέλο Β

  • SoC Broadcom BCM2835 (CPU, GPU, DSP, και SDRAM)

  • CPU: 700 MHz ARM1176JZF-S core (οικογένεια ARM11, με μονάδα κινητής υποδιαστολής)

  • GPU: Broadcom VideoCore IV, OpenGL ES 2.0, 1080p30 h.264/MPEG-4 AVC high-profile decoder

  • Μνήμη (SDRAM): 256 Megabytes (MiB)

  • Έξοδοι βίντεο: Composite RCA, HDMI

  • Έξοδοι ήχοι: 3.5 mm jack, HDMI

  • Αποθηκευτικός χώρος Onboard: θύρα SD, MMC, SDIO

  • 10/100 Ethernet RJ45 onboard network

  • Αποθήκευση σε SD/ MMC/ SDIO μέσω διαθέσιμης θύρας





  • Κάνει boot (εκκινείται) από την κάρτα SD και τρέχει Fedora Linux και τροφοδοτείται από microUSB


    Το Raspberry Pi διατίθεται παγκοσμίως μέσω δύο διανομέων, την RS Components και την Farnell Πιστωτικές κάρτες από την Ελλάδα γίνονται δεκτές από την δεύτερη, με χρέωση 33,52 λίρες (40,63 ευρώ).









    το είδα http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231190902

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

    Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


    Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

    Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.