Εως την κάλπη, διακήρυττε με επιμονή: «Η πρώτη πράξη του νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταγγελία του μνημονίου».
Γευστικότατο το δόλωμα για όσους είχε πείσει προηγούμενα με την προπαγάνδα του ότι το μνημόνιο είναι η πηγή της δυστυχίας τους και όχι η εξουσία των αστών, που σε όλη την ΕΕ επιβάλλει την ίδια πολιτική, με ή χωρίς μνημόνιο.
Απ' την επόμενη μέρα των εκλογών, με τις λαϊκές ψήφους στην τσέπη πια, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Για να φτάσουμε την Παρασκευή ο Γ. Δραγασάκης (το οικονομικό «μυαλό» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να δηλώσει στον ρ/σ Real:
Καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του, ο Αλ. Τσίπρας τους διαμηνύει ότι η ΕΕ και η αντιλαϊκή της στρατηγική, όπως εκφράζεται και με τα μνημόνια, δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο απ' το ενδεχόμενο να αναλάβει το κόμμα του τη διακυβέρνηση της χώρας και πως το μόνο που ζητάει είναι η επαναδιαπραγμάτευσή τους! Ο,τι δηλαδή λένε με ένα στόμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.
Από την επιστολή απουσιάζει κάθε αναφορά σε «καταγγελία του μνημονίου», σε κατάργηση των προβλεπόμενων μέτρων, σε αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και στις άλλες υποσχέσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό. Τους γράφει ότι η ψήφος του λαού απονομιμοποιεί πολιτικά το μνημόνιο, για το οποίο εκτιμά ότι είχε «ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του», αφού «απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων», στο να αντιμετωπίσει «τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας»!
Προσπαθεί μάλιστα ενώπιόν τους να εμφανιστεί ως δύναμη που εγγυάται την αποκατάσταση των «στρεβλώσεων» της οικονομίας, γράφοντας ότι αν και «ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας», εντούτοις οι κυβερνήσεις «αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».
Τους λέει ακόμα ότι «το PSI έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας» και τους καθησυχάζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ στόχος και μάλιστα επιτακτικά άμεσος είναι η «αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας», εφιστώντας τους την προσοχή ότι πρέπει «επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα».
Μάλιστα, επικρίνει το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης, αλλά πρωτίστως απ' τη σκοπιά της επίδρασής του στην οικονομία αφού, όπως λέει, «την οδηγεί στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης».
Σε πολύ απλά ελληνικά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει στην ΕΕ ότι του είναι αδιανόητη οποιαδήποτε λύση των λαϊκών προβλημάτων εκτός του πλαισίου και «κανόνων» της ΕΕ, δεσμεύεται απέναντί της ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία μονομερή πρωτοβουλία και πως όποια απόφαση ληφθεί θα είναι «αμοιβαία αποδεκτή» και σε συνεννόηση με τα όργανα της ΕΕ.
Μετά το σούσουρο που προκάλεσε η νέα του κωλοτούμπα, που μάλιστα αφορά τη βασική προγραμματική του δέσμευση, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ διένειμε την Παρασκευή non paper προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να το καταφέρνει. Στο διά ταύτα, επικεντρώνουν στις «αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αφού εκεί πρέπει «να αλλάξει η κυρίαρχη οικονομική πολιτική» και το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής»! Προσθέτουν, μάλιστα, ότι «εάν η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμείνει, τα προβλήματα θα επανέλθουν και θα αναπαράγονται».
Πρόκειται για πλήρη κατάρρευση της προπαγάνδας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε προεκλογικά να κοροϊδέψει το λαό και να κλέψει την ψήφο του. Τώρα, μάλιστα, λέει στο λαό ότι ακόμα κι αν καταγγείλει το μνημόνιο, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής παραμένει ίδιο»!
Δηλαδή, φούμαρα αυτά που έλεγε στο λαό ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα άλλαζε δήθεν τη ζωή του, θα αποκαταστούσε μισθούς και συντάξεις, θα καταργούσε αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους και πάει λέγοντας.
-- Ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα παρέπεμψε στις καλένδες την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στο λαό, δηλώνοντας ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί κάποτε, «σε ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων και διεργασιών στο ευρωπαϊκό επίπεδο που θέλουμε να επιταχύνουμε», αφού θα πρέπει «να σταματήσουμε να απομονώνουμε την εξεύρεση λύσης στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκή λύση».
-- Η επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, την οποία ο Δ. Στρατούλης παρουσίαζε σαν δεδομένη λέγοντας: «Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;», έδωσε τη θέση της στη διατύπωση για «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις».
Ο Δ. Παπαδημούλης πιο ειλικρινής δήλωσε: «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν κι αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009».
-- Η «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον οικολογικό επανασχεδιασμό της ανάπτυξης», γρήγορα αντικαταστάθηκε από: «(...) θα ζητήσουμε και θα διεκδικήσουμε ισχυρή πολιτική διαπραγμάτευση για τους όρους επανένταξης της χώρας μας στο διεθνή και ευρωπαϊκό καταμερισμό εργασίας».
-- Οσο για τα μεγάλα λόγια περί φορολόγησης του πλούτου και αναδιανομής του; Πήγαν κι αυτά περίπατο. Αντικαταστάθηκαν, σύμφωνα με τον Γ. Μηλιό υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, με «στοχευμένα μέτρα, συμφωνίες με επιχειρηματικούς ομίλους με βάση κάποια στοιχεία, για παράδειγμα θα ζητήσουμε από τους Ελληνες εφοπλιστές να δείξουνε τον πατριωτισμό τους και σε επίπεδο μιας έκτακτης εισφοράς»!
Αναξιόπιστος και αφερέγγυος ήταν πάντα. Σήμερα είναι δυο φορές υπόλογος απέναντι στο λαό που τον μπούκωσε με ψέματα, του καλλιέργησε προσδοκίες τις οποίες αναίρεσε με το «καλημέρα» της Δευτέρας των εκλογών. Εχει φανεί ολοκάθαρα πια ότι είναι διατεθειμένος να πατήσει επί «πτωμάτων» για να προκριθεί στη διαχείριση της αστικής εξουσίας. Ας μην επιτρέψει ο λαός να είναι αυτό το «πτώμα» των δικαιωμάτων και των αναγκών του.
Β.Ν.
το είδα http://resaltomag.blogspot.com/2012/05/blog-post_6261.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου