Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας δικαστής απαγόρευσε το X του Έλον Μασκ στη Βραζιλία

Μια συνεχιζόμενη νομική διαμάχη για λογαριασμούς που φέρεται να διαδίδουν παραπληροφόρηση έχει κλιμακωθεί μεταξύ του Έλον Μασκ και του ανώτατου δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει Alexandre de Moraes People Person Wristwatch Accessories Formal Wear Tie Κοσμήματα Δαχτυλίδι και Κύπελλο
Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Αλεξάντρ ντε Μοράες, έδωσε στον Χ 24 ώρες για να ορίσει νόμιμο εκπρόσωπο, διαφορετικά αντιμετωπίζει αναστολή. Φωτογραφία: NurPhoto/Getty Images


Ένας και μοναδικός άνθρωπος αποφασίζει ότι 200 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι απαγορεύεται να δούν το δίκτυο X με εξοντωτικές ποινές αν δεν υπακούσουν, διότι τίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατία!! Ούτε καν αυτός ούτε η δικτατορική κυβέρνησή του το πιστεύουν αυτό.Το τέρας αναδύεται παγκοσμίως και φαίνεται η αποκρουστική του όψη, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε καν αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται. Η καθολική λογοκρισία δεν αφορά τόσο αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν όσο όλους τους άλλους, αυτούς που δεν θα μπορούν να ακούσουν και πλέον θα τρώνε αποκλειστικά το τοξικό κυβερνητικό κουτόχορτο βυθιζόμενοι στο απόλυτο σκοτάδι που θα βαφτίζεται φως.    Οι Μάσκες Πέφτουν


Ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την αναστολή της πρόσβασης στο X στη χώρα με περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς ένας εξέχων δικαστής συνέχισε να εναντιώνεται στον ιδιοκτήτη του ιστότοπου Έλον Μασκ.

Ο Μασκ έχει εμπλακεί σε μια πολύμηνη διαμάχη με τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Alexandre de Moraes, σχετικά με τις πολιτικές μετριοπάθειας του X. Νωρίτερα φέτος, ο Μοράες άνοιξε έρευνα εναντίον του Χ, αφού ο Μασκ απέρριψε δικαστική απόφαση για μπλοκάρισμα λογαριασμών που υποστηρίζουν τον πρώην δεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο που φέρεται να διέδιδαν ψεύτικες ειδήσεις και ρητορική μίσους. Η είδηση ​​του αποκλεισμού του X στη Βραζιλία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Associated Press και άλλους.

Το AP ανέφερε περαιτέρω ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου και τα καταστήματα εφαρμογών στη Βραζιλία έχουν στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να συμμορφωθούν με την απόφαση. «Δεδομένου του αριθμού των παρόχων διαδικτύου στη Βραζιλία, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εφαρμοστεί πλήρως το μέτρο φιλτραρίσματος, ανάλογα με το πώς το κάνουν», λέει ο Isik Mater, διευθυντής έρευνας στο Netblocks, μια ομάδα της κοινωνίας των πολιτών που παρακολουθεί τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας», υποστήριξε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο X μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης. Υποστήριξε επίσης ότι ο Μοράες ήταν ένας «ψευδοδικαστής» που «την κατέστρεφε για πολιτικούς σκοπούς».

Οι εταιρείες του Διαδικτύου πρέπει να έχουν νόμιμο εκπρόσωπο στη Βραζιλία, ο οποίος μπορεί να ενεργεί ως μεσολαβητής για την κυβέρνηση και την εταιρεία. Ο Χ δεν διαθέτει επί του παρόντος, επειδή ο ιστότοπος έκλεισε τα γραφεία του στη Βραζιλία νωρίτερα αυτό το έτος, αφού είπε ότι ο Μοράες απείλησε τον νόμιμο εκπρόσωπο με σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας. Η προθεσμία που επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Χ για να εγκαταστήσει νέο εκπρόσωπο παρήλθε το βράδυ της Πέμπτης.

"Σύντομα, αναμένουμε ότι ο δικαστής Alexandre de Moraes θα διατάξει το κλείσιμο του X στη Βραζιλία - απλώς επειδή δεν θα συμμορφωνόμασταν με τις παράνομες εντολές του να λογοκρίνουμε τους πολιτικούς του αντιπάλους", υποστήριξε ο λογαριασμός παγκόσμιων υποθέσεων του X σε μια ανάρτηση το βράδυ της Πέμπτης. «Αυτοί οι εχθροί περιλαμβάνουν έναν δεόντως εκλεγμένο γερουσιαστή και ένα 16χρονο κορίτσι, μεταξύ άλλων».

Ο Μασκ παρέθεσε αυτή την ανάρτηση και ισχυρίστηκε ότι ο Μοράες είναι «ένας κακός δικτάτορας που παίζει ως δικαστής».

Στη δήλωσή του, η Χ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του δικαστηρίου ως παραβίαση των νόμων της Βραζιλίας, ισχυριζόμενος ότι είναι «παράνομες» και λέγοντας ότι θα δημοσιεύσει όλα τα σχετικά δικαστικά έγγραφα.

Το γραφείο του Μοράες δεν απάντησε αμέσως αίτημα για σχολιασμό.

Το πρωί της Παρασκευής, το X φάνηκε να είναι ακόμα διαθέσιμο στη Βραζιλία, με χρήστες να δημοσιεύουν από το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Τώρα, όμως, όποιος πιαστεί να χρησιμοποιεί VPN για πρόσβαση στο X θα υπόκειται σε πρόστιμο 50.000 reals, που ισοδυναμεί με περίπου 8.900 $, σύμφωνα με το AP .

Τώρα, όμως, επίκειται η αναστολή. Ο Μοράες έχει ήδη παγώσει τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν στη Starlink, τη δορυφορική εταιρεία Διαδικτύου στην οποία ο Μασκ κατέχει μέρος, αυτή την εβδομάδα. Μια δήλωση από το Starlink που δημοσιεύτηκε στο X ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ένα τέταρτο εκατομμύριο πελάτες στη Βραζιλία και ότι η ενέργεια ήταν μια «αβάσιμη» προσπάθεια να θεωρηθεί υπεύθυνη η Starlink για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην X επειδή δεν παραδόθηκαν έγγραφα. Η εταιρεία είπε ότι θα αναζητήσει νομική ένδικη λύση.

Ένα έθνος τόσο μεγάλο όπως η Βραζιλία που μπλοκάρει το X θα ήταν ένα σημαντικό γεγονός ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι έρχεται εν μέσω μιας παγκόσμιας ώθησης να κυριαρχήσει σε μεγάλες πλατφόρμες και τους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες τους.

Αυτή την εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Telegram, Pavel Durov, συνελήφθη στη Γαλλία και κατηγορήθηκε για «συνενοχή» σε μια σειρά σοβαρών εγκλημάτων που συμβαίνουν στην εφαρμογή, η οποία έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ελαφρώς μετριασμένη με τα χρόνια. Η σύλληψη προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας, με τον Μασκ να σχολιάζει «επικίνδυνους καιρούς».

Ενημερώθηκε 30/8/24 5:05 μ.μ. ET: Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει ότι το δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την αναστολή του X.

πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.