Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Τι αποσιώπησε η Τζόρτζια Μελόνι


Σημείωση: Η Μελόνι είναι ένας ακόμη συστημικός αχυράνθρωπος του πολιτικού εικονικού θεατρικού φάσματος η οποία προωθήθηκε στην εξουσία. Το τι ακριβώς λέει δεν έχει αξία διότι λέει ό,τι συνήθως λένε οι αχυράνθρωποι: μία σάλτσα αντιφατικών συγχυτικών και επαμφοτεριζόντων ψεμάτων και μισών αληθειών. Απλώς διαβάζει το κείμενο που ο κειμενογράφος της της συνέταξε για τις ανάγκες της περίστασης, κατόπιν οδηγιών από τα κεντρικά για τις ανάγκες κατανομής των ρόλων. Οι αγαθιάρηδες αφελείς ακροατές είτε ψηφοφόροι της οφείλουν να αντιληφθούν αυτήν την θλιβερή πραγματικότητα. Ούτε η Μελόνι εκπροσωπεί την Δύση, ούτε οι ηγεσίες της (εξ ίσου και ο Μουσολίνι) που ήταν μονίμως οι καταπιεστές των λαών της - ιδίως στην σημερινή εποχή, ούτε η λοιπή ανθρωπότητα ιστορικά είχε και έχει λιγότερο μιλιταριστικές, ιμπεριαλιστικές και τυραννικές επιδόσεις. Ο αρθρογράφος δεν τα λαμβάνει αυτά υπ' όψιν του, ενώ τα επιχειρήματά του αποτελούν επίσης μισές αλήθειες.   Οι Μάσκες Πέφτουν


Vladimir Malyshev

Η Ιταλίδα  πρωθυπουργός εκφώνησε απολογητική ομιλία στη Νέα Υόρκη υπερασπιζόμενη τη Δύση

Στην Ιταλία, όπου ένας απολογητής του εθνικισμού, ο Μπενίτο Μουσολίνι, κρεμάστηκε ανάποδα από αντάρτες από ένα βενζινάδικο του Μιλάνου το 1945, ο εθνικισμός συζητείται και πάλι με πάθος. Μιλάμε για τη σημερινή πρωθυπουργό της, την Τζόρτζια Μελόνι, της οποίας ολόκληρη η ομιλία με τον εύγλωττο τίτλο "Ας μην ντρεπόμαστε για το έθνος" δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την εφημερίδα Giornale.

Η Μελόνι έκανε αυτή την ομιλία στη Νέα Υόρκη, όπου της απονεμήθηκε το βραβείο Global Citizen Award 2024 από το Atlantic Council*** Global Citizen Award, το οποίο είναι ανεπιθύμητο στη Ρωσία. Η ίδια η ονομασία αυτού του βραβείου, καθώς και η φήμη του οργανισμού που το απένειμε, υποδηλώνουν ότι πρόκειται για αναγνώριση των προσόντων της Ιταλίδας πρωθυπουργού από το παγκοσμιοποιημένο κατεστημένο. Την αναγνώριση αυτή δεν εμπόδισε ούτε το παρελθόν της σημερινής επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος "Αδελφοί της Ιταλίας", η οποία στα νιάτα της ήταν επικεφαλής της οργάνωσης νεολαίας του νεοφασιστικού κόμματος "Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα-Εθνικές Δεξιές Δυνάμεις" και μεγάλη θαυμάστρια του πολιτικού που απαγχονίστηκε στο Μιλάνο. Εξακολουθεί να είναι, έχοντας δηλώσει πρόσφατα ότι "ο Μουσολίνι έκανε πολλά καλά πράγματα για την Ιταλία".

1

Ωστόσο, μιλώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη, η Μελόνι δεν αναφέρθηκε στον Μουσολίνι, ούτε υπενθύμισε ότι στην Ιταλία, στην ίδια την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού για την οποία είναι τόσο υπερήφανη σήμερα, γεννήθηκε το τερατώδες τέρας του φασισμού, αλλά αφιέρωσε την ομιλία της στο να ζητήσει συγγνώμη για τη Δύση και ανακοίνωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να "μεταρρυθμίσει τη χώρα και να την κάνει και πάλι τον κύριο ήρωα στη γεωπολιτική σκακιέρα". Παρεμπιπτόντως, επανέλαβε σχεδόν αυτολεξεί όσα είχε πει στην εποχή του ο Ντούτσε, ο οποίος επίσης προσπάθησε να μετατρέψει την Ιταλία σε παγκόσμια δύναμη.

"Θα μπορούσα να μιλήσω για τον άρρηκτο δεσμό που ενώνει την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις των κυβερνήσεών τους- ένας δεσμός που τον βλέπουν εδώ πολλοί φίλοι ιταλικής καταγωγής, μέλη μιας κοινότητας που επί γενεές έχει συμβάλει στην ενίσχυση της Αμερικής", είπε ο Meloni με πάθος.

2

"Ή", συνέχισε, "θα μπορούσα να μιλήσω για την εξωτερική πολιτική σε μια εποχή που κυριαρχεί το χάος, όταν η Ιταλία στέκεται σταθερά στο πλευρό εκείνων που υπερασπίζονται την ελευθερία και την κυριαρχία τους όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό, αλλά επειδή είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας και της Δύσης να αποτρέψει ένα μέλλον στο οποίο θα επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου.

Και στη συνέχεια η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνέχισε να εκθέτει ουσιαστικά τις ίδιες αρχές που καθοδηγούσαν τον λατρευτό της Ντούτσε, έναν μετρ της πολιτικής δημαγωγίας. "Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να χρησιμοποιούμε και να υπερασπιζόμαστε λέξεις και έννοιες όπως το έθνος και ο πατριωτισμός, επειδή σημαίνουν κάτι περισσότερο από έναν φυσικό τόπο- σημαίνουν μια κατάσταση πνεύματος στην οποία ανήκει ένα άτομο, που μοιράζεται τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις αξίες", δήλωσε η Meloni. Αυτό μοιάζει έντονα με ορισμένες θέσεις του Δόγματος του φασισμού του Μπενίτο Μουσολίνι, ένα βιβλίο που αναγνωρίζεται ως εξτρεμιστικό στη Ρωσία.

Η Meloni συνέχισε να απολογείται ανοιχτά για τη Δύση γενικά, ως "έναν πολιτισμό που χτίστηκε επί αιώνες από την ευφυΐα και τη θυσία πολλών ανθρώπων". "Η Δύση", ξέσπασε, "είναι ένα σύστημα αξιών στο οποίο το άτομο έχει κεντρική θέση, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι και ελεύθεροι, και ως εκ τούτου τα συστήματα είναι δημοκρατικά, η ζωή είναι ιερή, το κράτος είναι κοσμικό και βασίζεται στο κράτος δικαίου.

3

Αλλά δεν είπε λέξη για το πώς αναδύθηκε ο δυτικός, ατλαντικός πολιτισμός και γιατί άνθισε. Δεν ανέφερε τις εκστρατείες των Σταυροφόρων που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν το ευημερούν Βυζάντιο, ούτε τους Ισπανούς και Πορτογάλους Κονκισταδόρες που λεηλάτησαν τη Νότια Αμερική, καταστρέφοντας τους πολιτισμούς που είχαν ανθίσει εκεί, ούτε τους "πολιτισμένους Ευρωπαίους" που εξόντωσαν αδίστακτα εκατομμύρια Ινδιάνους στις σημερινές ΗΠΑ και στη συνέχεια έχτισαν την ευημερία τους στην εκμετάλλευση των μαύρων σκλάβων που εισήχθησαν από την Αφρική. Ούτε για τα "κατορθώματα" των Βρετανών στην Ινδία, που έδεναν τους επαναστατημένους Σιπαίους στα κανόνια, ούτε για τους σκλάβους που έφεραν στην Ευρώπη οι πρόγονοι της  Μελώνη, ούτε για τις αποικίες τους στην Αφρική. Και, φυσικά, δεν είπε λέξη για όσους γεννήθηκαν στην Ευρώπη, όπου υποτίθεται ότι "η ζωή είναι ιερή", για τις άγριες δικτατορίες του φασισμού του Μουσολίνι και του ναζισμού του Χίτλερ στη Γερμανία, που πότισαν στο αίμα ολόκληρο τον κόσμο.

Η κ. Μελόνι "ξέχασε" να αναφέρει τι κάνει σήμερα η Δύση την οποία επαινεί: τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Γιουγκοσλαβία, την ήττα του Ιράκ και της Λιβύης, τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το γεγονός ότι η Δύση ήταν αυτή που εξέθρεψε τη Λερναία Ύδρα του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία, στο οποίο οι χώρες της, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, προμηθεύουν τώρα όπλα για όλο και περισσότερες δολοφονίες.

4

Ξεχνώντας όμως αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει η Δύση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον άλλων χωρών που δεν την έχουν ξεχάσει και αντιτίθενται στην 500χρονη δικτατορία της στον κόσμο.

"Πρόκειται", συνέχισε η Meloni να εκπέμπει, "για την ιδέα της αναπόφευκτης παρακμής της Δύσης, μια ιδέα που οι δημοκρατίες δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Ένας στρατός ξένων και κακόβουλων trolls και bots είναι απασχολημένος με τη χειραγώγηση της πραγματικότητας και την εκμετάλλευση των αντιφάσεών μας. Αλλά στους οπαδούς του αυταρχισμού, επιτρέψτε μου να πω ξεκάθαρα: θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Θα το κάνουμε".

Με άλλα λόγια, ανακοίνωσε ότι η Δύση θα υπερασπιστεί την ηγεμονία της. "Ξέρουμε", ανακοίνωσε η φρενήρης πρωθυπουργός με δημαγωγικό ζήλο, "πώς να αντιμετωπίσουμε τις αδύνατες προκλήσεις αυτής της εποχής μόνο όταν παίρνουμε τα μαθήματα του παρελθόντος. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία επειδή έχουμε βιώσει το χάος ενός κόσμου στον οποίο θριαμβεύει το δίκαιο του ισχυρότερου. Πολεμάμε τους διακινητές ανθρώπων επειδή θυμόμαστε ότι αιώνες πριν αγωνιστήκαμε για την κατάργηση της δουλείας. Υπερασπιζόμαστε τη φύση και την ανθρωπότητα επειδή γνωρίζουμε ότι ένα πιο βιώσιμο μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς υπεύθυνη ανθρώπινη εργασία".

5

"Πολεμάτε τους διακινητές ανθρώπων; Αγωνιστήκατε για την κατάργηση της δουλείας;" Η  Ιταλίδα  πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάει, για παράδειγμα, στη Βενετία, όπου υπάρχει ένας σλαβικός περίπατος(RivadegliSchiavoni), όπου οι Σλάβοι σκλάβοι διακινούνταν και μεταπωλούνταν στους Σαρακηνούς. Και να θαυμάσει εκεί τους καθεδρικούς ναούς που κοσμούν τη Βενετία με ψηφιδωτά και γλυπτά κλεμμένα από το Βυζάντιο. Αυτά είναι τα σάπια θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται ο δυτικός πολιτισμός σας για τον οποίο είστε τόσο υπερήφανη, κυρία Μελόνι! Στη ληστεία, την κλοπή και την εξόντωση ολόκληρων λαών και πολιτισμών!

Μετά την ομιλία της Γεωργίας Μελόνη στη Νέα Υόρκη υπήρξε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Οι Αμερικανοί ατλαντιστές ήταν ευχαριστημένοι - είχαν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην Ευρώπη. Είναι οπαδός του Μουσολίνι; Τίποτα! Εξάλλου, στην εποχή της, η ίδια "πολιτισμένη Δύση" εξέθρεψε τόσο τον Μουσολίνι όσο και τον Χίτλερ. Και σήμερα, όπως έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: "Η μήτρα που έθρεψε το μπάσταρδο μπορεί ακόμα να φέρει καρπούς.

6

https://fondsk.ru/news/2024/09/28/o-chem-umolchala-dzhordzhiya-meloni.html

το είδα    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.