Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι μάσκες είναι άχρηστες. Ο Δρ. John Campbell ζητά δημόσια συγγνώμη για τις μάσκες!


Οι «ειδικοί» υποστήριζαν ότι οι μάσκες (χειρουργικές και Ν95) είναι μια πολύ αποτελεσματική βασισμένη στην επιστήμη στρατηγική για τη μείωση της μετάδοσης του SARSCoV-2 και των αναπνευστικών ιών τύπου γρίπης. Μια νέα μελέτη του Cochrane Database of Systematic Reviews που εξέτασε 78 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές και cluster τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές που περιλάμβαναν πάνω από 610.000 άτομα βρήκε ότι τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας στην κοινότητα ακόμη και σε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης ως αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση της μετάδοσης των αναπνευστικών ιών. Σημειωτέον, ότι το Cochrane Database of Systematic Review είναι η κορυφή της ιεραρχίας των αποδεικτικών στοιχείων, είναι περιοδικό πολύ υψηλού αντίκτυπου. Μια συστηματική ανασκόπηση είναι ουσιαστικά μια «μελέτη μελετών», η οποία μπορεί να δημιουργήσει «έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες»..

Μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Tom Jefferson του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει μελετήσει «παρεμβάσεις για τη διακοπή ή τη μείωση της εξάπλωσης των αναπνευστικών ιών» από το 2006. Ξεκινώντας το 2010, άρχισαν να

επικεντρώνονται σε «φυσικές παρεμβάσεις», συμπεριλαμβανομένου του προληπτικού ελέγχου σε θύρες εισόδου, απομόνωση, καραντίνα, φυσική απόσταση, προσωπική προστασία, υγιεινή χεριών, μάσκες προσώπου, γυαλιά και γαργάρες – για την πρόληψη της μετάδοσης των αναπνευστικών ιών.

Η ανασκόπηση ενημερώθηκε το 2011, το 2020 και ξανά το 2023. Η τελευταία ενημέρωση πρόσθεσε 11 νέες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές (RCT) και Cluster-RCT, έξι από τις οποίες διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, για συνολικό αριθμό 78 RCT που εξετάστηκαν. Όσον αφορά τις ιατρικές και χειρουργικές μάσκες, η ομάδα βρήκε «μέτριας βεβαιότητας στοιχεία» ότι είναι άχρηστες σε σύγκριση με καμία μάσκα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις μάσκες γενικά, τη χρήση χειρουργικής μάσκας σε σύγκριση με τη μη χρήση μάσκας, μετά είχαν μια άλλη συστάδα και εξέτασαν τις μάσκες Ν95 έναντι των χειρουργικών μασκών και της μη χρήσης μασκών.

Αυτό που βρήκαν όσον αφορά στις χειρουργικές μάσκες έναντι των μη χειρουργικών μασκών (που περιλάμβανε 12 δοκιμές, 10 cluster τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές) για την αποτροπή της μετάδοσης ιογενών αναπνευστικών παθήσεων στην κοινότητα είναι ότι κάνει λίγη ή καθόλου διαφορά στο αποτέλεσμα της ασθένειας σαν γρίπη και/ή ασθένειας σαν την COVID-19. Επίσης συμπέραναν ότι η χρήση μάσκας στην κοινότητα κάνει λίγη ή καθόλου διαφορά στο αποτέλεσμα της εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης ή SARSCοV-2 σε σύγκριση με τη μη χρήση μάσκας.

Στη συνέχεια συνέκριναν τις μάσκες Ν95 με τις χειρουργικές μάσκες και βρήκαν ότι η χρήση μασκών N95 σε σύγκριση με τις χειρουργικές μάσκες κάνει ελάχιστη ή καθόλου διαφορά για την αντικειμενική και πιο ακριβή έκβαση της εργαστηριακά επιβεβαιωμένης λοίμωξης γρίπης. Επομένως η σύγκριση μιας ανώτερης μάσκας με μια κατώτερη μάσκα δεν έδειξε κάποιο αποτέλεσμα.

 

Ο Δρ. John Campbell ζητά συγγνώμη σε βίντεο στο YouTube για το ότι έλεγε ότι οι μάσκες προστατεύουν από COVID

Ο John Campbell είναι Άγγλος YouTuber και συνταξιούχος εκπαιδευτής νοσοκόμων, γνωστός για τα βίντεό του σχετικά με την πανδημία COVID-19. Είναι κάτοχος διπλώματος νοσηλευτικής από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πτυχίου βιολογίας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, MSc στην επιστήμη της υγείας από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και Ph.D. στη νοσηλευτική από το Πανεπιστήμιο του Μπόλτον. Έλαβε το Ph.D. για την εργασία του σχετικά με την ανάπτυξη μεθόδων διδασκαλίας μέσω ψηφιακών μέσων όπως τα διαδικτυακά βίντεο. Ο Campbell εργάστηκε ως εκπαιδευτικός νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο της Cumbria και έχει εμπειρία ως νοσηλευτής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Έχει επίσης διδάξει εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην Καμπότζη και την Ινδία. Είναι ο συγγραφέας των εγχειριδίων βιοεπιστήμης που σχετίζονται με τη νοσηλευτική Campbell’s Physiology Notes και Campbell’s Pathophysiology Notes. Μια ανασκόπηση στο περιοδικό Emergency Nurse είπε ότι το τελευταίο εγχειρίδιο περιείχε «εξαιρετικές και φθηνές σημειώσεις σχετικά με τις αιτίες, τις παθοφυσιολογικές αλλαγές και τα κλινικά χαρακτηριστικά που παρατηρούνται στις διαδικασίες της νόσου». Το 2008, ίδρυσε ένα κανάλι στο YouTube για να παρέχει εκπαιδευτικές διαλέξεις σε θέματα της επιστήμης της υγείας και της νοσηλευτικής και από το 2020 παρουσιάζει καθημερινά βίντεο για την COVID-19

Σε βίντεό του πριν έναν περίπου μήνα με τίτλο “Masks, no evidence they work” (Μάσκες, καμιά απόδειξη ότι λειτουργούν) ο Δρ. John Campbell παρουσίασε αυτή τη νέα μελέτη, ζητώντας συγγνώμη στο κοινό του που παλιότερα έλεγε ότι οι μάσκες θα μπορούσαν να μειώσουν τη μετάδοση του SARSCov-2. Στην αρχή του βίντεο εμφανίζεται να φορά δύο μάσκες, τις οποίες αμέσως μετά πετά, λέγοντας ότι είναι άχρηστες και στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τη νέα μελέτη του Cochrane Database of Systematic Review για τις μάσκες, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

 Συμπέρασμα

Η επιστήμη έδειξε ότι οι μάσκες είναι αναποτελεσματικές για την αποτροπή μετάδοσης των αναπνευστικών ιώσεων. Και όμως κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 όποιος τολμούσε και έλεγε ότι οι μάσκες δεν προστατεύουν χαρακτηριζόταν ως γραφικός, ψεκασμένος ή ακόμα και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ η χρήση μασκών έγινε υποχρεωτική για εσωτερικούς και σε κάποιες χρονικές περιόδους και για εξωτερικούς χώρους. Η ψευδοεπιστήμη σε όλο της το μεγαλείο με επίσημη βούλα από τους υπεύθυνους υγείας των κρατών.

 

ΠΗΓΗ

Jefferson T, Dooley L, Ferroni E, et al. Physical interventions to interrupt or reduce the spread of respiratory viruses. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD006207.pub6/full


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »