Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Συστημ(ατ)ικές απάτες 1

 

Το PCR είναι ένα τεστ που θεωρείται πολύ καλό για εργαστηριακή χρήση, όχι όμως και για μαζικές διαγνώσεις. Ένα απ’ τα κλειδιά του είναι αυτό που στην άσκηση με τον κόκκο άμμου είναι ο 1,073 τόνος μετά από 30 αναδιπλασιασμούς. Στην μοριακή βιολογία ο αριθμός των αναδιπλασιασμών λέγεται «κατώφλι ανίχνευσης» και έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Μιας και τα τεστ PCR χρησιμοποιούνται εργαστηριακά, υπάρχει μια γενική παραδοχή μεταξύ των μοριακών βιολόγων ότι αυτό το «κατώφλι ανίχνευσης» (λέγεται Ct / cycle threshold) πρέπει να είναι το πολύ ως 35. Αν μέχρι τους 35 αναδιπλασιασμούς δεν έχει φανεί αυτός ο 1,073 τόνος, τότε ΔΕΝ υπάρχει κόκκος άμμου του 1 χιλιοστού του γραμμαρίου…

Γιατί να υπάρχει τέτοιο όριο; Επειδή δεν μιλάμε για κόκκους άμμου, αλλά για γενετικό υλικό ενός βιολογικού παράγοντα, ενός μικρο-οργανισμού! Ο οποίος μπορεί να έχει ηττηθεί απ’ το ανοσοποιητικό σύστημα και να έχει διαλυθεί σε ακόμα πιο απειροελάχιστα κομμάτια / σκουπίδια – υπόκοκκοι άμμου μεγέθους, ας πούμε, ενός δεκάκις χιλιοστού του γραμμαρίου. Αν αφήσει κανείς το ρομποτικό μηχάνημα να «τρέχει», τότε αυτό που δεν εμφανίστηκε στους 30 αναδιπλασιασμούς (η απόδειξη του 1 τόνου…) μπορεί να εμφανιστεί στους 40, στους 50 ή στους 60!

Σημαίνει όμως αυτό κάτι από ιατρική άποψη; Το νουκλεϊνικό οξύ ενός

διαλυμένου τσαχπίνη στο φαρύγγι (απ’ όπου αλιεύεται το τμήμα του RNA) κάνει μήνες για να διαλυθεί· συνεπώς, αν το πιάσει η μπαντονέτα και αρχίσει ο αναδιπλασιασμός του RNA 40, 50, 60, 70 φορές, στο τέλος «κάτι θα βγει». Τυπικά «θετικό». Ουσιαστικά; Ουσιαστικά τίποτα! Τίποτα αν όλα αυτά (τα τεστ) γίνονται για επιστημονικά άρτιους σκοπούς… Αν γίνονται για πολιτικούς;

Η ασταμάτητη μηχανή φρόντισε να κάνει φροντιστήριο δίπλα σε έναν βιοτεχνικό / χειριστή ενός τέτοιου ρομποτικού μηχανήματος που κάνει το τεστ PCR. Στην Αθήνα. Σε ένα αξιοπρεπέστατο βιοχημικό εργαστήριο. Πόσους κύκλους αναδιπλασιασμού κάνει το μηχάνημα; ρώτησε. 46 απάντησε ο τεχνικός. Ο κάθε κύκλος κρατάει κάτι λιγότερο από 1,5 λεπτό. 46; Σαρανταέξι; Μα δεν υπάρχει ένα όριο στους 35; ξαναρώτησε η ασταμάτητη μηχανή. Ναι, υπάρχει απάντησε ο τεχνικός, αλλά 46 μας έχουν πει να κάνουμε… (Σήκωσε τους ώμους του, σα να εννοούσε «μια δουλειά κάνω, καταλαβαίνω, αλλά μην με ρωτάς περισσότερα»).

Κυκλοφοράει διεθνώς η πληροφορία ότι τα περισσότερα τεστ PCR που γίνονται διεθνώς (και βγάζουν τα όποια «θετικά») έχουν ένα Ct από 40 μέχρι 60! Σ’ αυτήν την τάξη αναδιπλασιασμού ακόμα και τα σκουπίδια απ’ την διάλυση του (RNA του) κορονοϊού ανασταίνονται! Σ’ αυτήν την τάξη αναδιπλασιασμού ακόμα και οι παρανυχίδες του covid-19 «ανιχνεύονται» σαν ιός!

Όμως εδώ δεν πρόκειται για ψευδώς θετικά αποτελέσματα, αλλά για σκοπίμως ψευτοθετικά! 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ