Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Θερμά συγχαρητήρια από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ουκρανία για την δημιουργία της νέας «εκκλησίας».


«Συγχαίρουμε την Ουκρανία για την σημερινή ιστορική Σύνοδο να εγκαθιδρύσει μία τοπική, ανεξάρτητη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, και θερμώς συγχαίρουμε τον Μητροπολίτη Επιφάνιο ως επικεφαλής της νέας εκκλησίας. Υποστηρίζουμε την δυνατότητα όλων των Ουκρανών να λατρεύουν όπως εκείνοι επιλέγουν. Η ανεκτικότητα και η συγκράτηση είναι το κλειδί για μια ειρηνική μεταβατική περίοδο, έτσι ώστε οι άνθρωποι με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις να μπορούν να ζουν και
να ευημερούν μαζί






Μία Εκκλησία του Χριστού ή μία Εκκλησία «χωρίς Πούτιν»;

Οι Ουκρανοί πολιτικοί και οι σχισματικοί προσπαθούσαν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν μία Εκκλησία που θα αυτοπροσδιοριζόταν ως «μη Ρωσική», αναφέρει το δημοσίευμα στο OrthodoxChristianity: «Όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του Προέδρου της Ουκρανίας, καθώς μιλούσε σε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο μετά την εκλογή του νέου προκαθήμενου, ο Πρόεδρος Πόροσενκο αναφώνησε: ‘Τι είναι αυτή η εκκλησία; Αυτή είναι μια εκκλησία χωρίς τον Πούτιν. Τι είναι αυτή η εκκλησία; Αυτή είναι μια εκκλησία χωρίς τον Κύριλλο.’»

Οι παρεμβάσεις των ξένων για «μια εκκλησία χωρίς Πούτιν»!!

Ο σχισματικός Μακάριος της λεγόμενης «Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας» λίγες ημέρες πριν την «σύνοδο» παραδέχτηκε ότι: «Διπλωμάτες συναντήθηκαν με τον Φιλάρετο και μαζί μου. Ήταν πρεσβευτές από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και άλλοι. Οι συναντήσεις έγιναν για να διαπιστωθεί εάν ήμασταν έτοιμοι να λάβουμε έναν Τόμο

Λίγες ημέρες πριν την «σύνοδο» ο Φιλάρετος Ντενισένκο, επικεφαλής του «Πατριαρχείου Κιέβου», βράβευσε τον Τζακ Ντεβίν (Jack Devine), πρώην Διευθύνων Σύμβουλο και Αναπληρωτή Διευθυντή της CIA, για την δική του υποστήριξη και την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο της αυτοκεφαλίας.

Ο Φιλάρετος έχει επίσης βραβεύσει τον Τζο Μπάιντεν (πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ) και τον Γερουσιαστή Τζον Μακέιν για την υποστήριξή τους στο σχέδιο της αυτοκεφαλίας. [δείτε και εδώ] Σε ομιλία του τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το OrthodoxChristianity, «ο Φιλάρετος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Αμερική: ‘Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ που στηρίζουν την πρόθεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να μας παράσχει Τόμο αυτοκεφαλίας… Ελπίζουμε ότι οι Η.Π.Α. θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση αυτού του ζητήματος που αφορά την εκκλησία μας

Επίσης, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, Σάμουελ Μπράνουνμπακ (Samuel D. Brownback), συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο στις 11 Σεπτεμβρίου για να εκφράσει την υποστήριξή του στο θέμα της αυτοκεφαλίας που επιδιώκουν οι πολιτικοί και οι σχισματικοί στην Ουκρανία.

Τον Οκτώβριο, ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δημοσίευσε δήλωση στην οποία εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην δημιουργία μίας αυτοκέφαλης εκκλησίας στην Ουκρανία.

Το συντηρητικό κόμμα του Καναδά εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στο πρόσωπο του πατριάρχη Βαρθολομαίου και στις ενέργειές του στην Ουκρανία.

***

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

Πληροφορίες από Orthodox Christianity

ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ