Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Οι Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις αρνούνται κατηγορίες για σφαγή αμάχων στη Σομαλία

Φωτογραφία: The Daily Beast
Η Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής (Africom) αρνήθηκε εχθές τους ισχυρισμούς ότι μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο από αμερικανικά στρατεύματα στη Σομαλία είχε ως αποτέλεσμα θανάτους πολιτών.

“Μετά από μια διεξοδική αξιολόγηση της επιχείρησης υπό την ηγεσία του Σομαλικού Εθνικού Στρατού κοντά στο Μπάριρε της Σομαλίας στις 25 Αυγούστου 2017 και των συναφών ισχυρισμών για απώλειες αμάχων, η Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Αφρικής (SOCAF) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μόνα θύματα ήταν ένοπλοι εχθροί”, ανέφερε σε δήλωση η Africom.

Η δήλωση της Africom ήρθε αφότου η αμερικανική ιστοσελίδα ειδήσεων The Daily Beast δημοσίευσε νωρίτερα έρευνα ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία πως η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 10 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον ενός παιδιού.

Αναφερόμενη σε ανώνυμες πηγές, η Daily Beast είπε ότι οι ειδικές δυνάμεις των Navy Seals πυροβόλησαν σε άοπλους αγρότες στο χωριό και
στη συνέχεια έβγαλαν φωτογραφίες εκείνων που πυροβόλησαν με όπλα που τοποθετήθηκαν ψεύτικα δίπλα στο σώμα τους για να φαίνονται σαν να ήταν οπλισμένοι.


Επιπλέον, ο ιστότοπος ειδήσεων ανέφερε ότι μετά την έναρξη έρευνας σχετικά με το περιστατικό, αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας δήλωσαν στην Daily Beast ότι η έρευνα επιβεβαίωσε πως αυτοί που πυροβολήθηκαν ήταν πολίτες και οι πληροφορίες τους θάφτηκαν αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ άσκησε πίεση στους Σομαλούς αξιωματούχους.



Πολίτες νεκροί από Αμερικανικές και Σομαλιανές δυνάμεις. Φωτογραφία: Allafrica.com

Η Africom αρνήθηκε τον ισχυρισμό χωρίς να απευθυνθεί στην ιστορία της Daily Beast, λέγοντας ότι η SOCAF διεξάγει λεπτομερή σχεδιασμό και συντονισμό για τη μείωση της απώλειας πολιτών και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με το νόμο για τις ένοπλες συγκρούσεις προτού οι ΗΠΑ διεξαγάγουν μια επιχείρηση με εταιρικές δυνάμεις.


“Η Διοίκηση των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Άμυνας λαμβάνουν πολύ σοβαρά κατηγορίες για απώλειες αμάχων”, πρόσθεσε η Africom.


Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 500 στρατεύματα στη Σομαλία, με δύο νέα στρατιωτικά αρχηγεία στο Μογκαντίσου.


Οι αμερικανικές δυνάμεις υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Σομαλίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης al-Shabaab, κάτι που όμως φαίνεται να αποτελεί την δικαιολογία της αμερικανικής κυβέρνησης για ευθείες στρατιωτικές παρεμβάσεις στη χώρα αλλά και στην Αφρική γενικότερα.


Αυτό φαίνεται να ενισχύεται περαιτέρω από την είδηση πριν λίγες μέρες ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μία από τις πλούσιες χώρες του Κόλπου-σύμμαχος των ΗΠΑ, ξεκίνησε να φτιάχνει μια στρατιωτική Ναυτική Βάση στη Βόρεια Σομαλία η οποία θα κοστίσει 90 εκατομμύρια δολάρια.


Η Ναυτική Βάση απέχει 260 χλμ νότια της Υεμένης, όπου στρατεύματα των ΗΑΕ συμμετέχουν στον πόλεμο μαζί με τον συνασπισμό Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »