ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Παρέλαση ομοφυλοφίλων το Σάββατο στο Σύνταγμα με προκλητικές “διδαχές” περί Παιδείας!

«AΘΗΝΑΪΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ». Θα
θεωρήσει προσβολή αυτόν τον
λογότυπο η κυβέρνηση και ο
πολιτικός κόσμος της Ελλάδας;
Όποιος έχει παιδεία όμως δεν αρέσκεται να επιδεικνύεται και να προκαλεί! Που είναι το “άλλο ήθος” που πρεσβεύουν οι….αδικημένοι ομοφυλόφιλοι;


του Άγγελου Ρούσσου

Απίστευτα υποκριτική είναι η καμπάνια της φετινής παρέλασης ομοφυλοφίλων στην Αθήνα και με σαφές υπονοούμενο για την πρωτοβουλία του υπ. Παιδείας για τις λεγόμενες “εμφυλες ταυτότητες”.

Ενώ λοιπόν έχει δημιουγηθεί πανελλήνιος σάλος με τα προγράμματα του υπουργείου που περιλαμβάνουν και την “κατήχηση” για τις “εμφυλες ταυτότητες” οι εν Ελλάδι ομοφυλόφιλοι που στήνουν παρελάσεις υπερηφάνειας με την στήριξη ξενων πρεσβειών και λοιπόν κύκλων, έχουν βασικό σύνθημα φέτος τις λέξεις: “ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”….

Άραγε ποιας παιδείας εννοούν; Της δικής τους; Γιατί υποτίθεται πως οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται ως αδικημένοι και πως στην πραγματικότητα πρεσβεύουν ένα άλλο ήθος από τους διώκτες τους και για αυτό περηφανεύονται και ονομάζουν σχετικά τις παρελάσεις τους ως “παρελάσεις περηφάνειας”.

Είναι όμως διαφορετικό ήθος και δείγμα παιδείας αυτό που συνέβη πέρυσι έξω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου μαζεύτηκαν δέκα πιτσιρικάδες ντυμένοι σαν παπάδες και αντάλλασσαν φιλιά;

Ή μήπως αυτό που έκαναν πριν από δύο χρόνια άλλα
ομόφυλα ζευγάρια ανήμερα των Φώτων απέναντι από την εξέδρα που ο Μητροπολίτης Πειραιώς έριχνε τον Σταυρό για να τον….πικάρουν;

Στην ίδια κατηγορία και τα θερμά γκει φιλιά στη Βουλή όταν πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης για να περάσει το μήνυμα προς τους αντιπάλους μετά την ψηφοφορία “σας σκίσαμε”.


Και επειδή πολλοί αναλώνονται να μιλούν για το γεγονός πως το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι θέμα παιδείας και πως πρέπει μέχρι να διδάσκεται και στα σχολεία και πως αν κάποιος έχει σωστή παιδεία δεν αντιδρά, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ισχύει και το αντίστροφο.


Αν κάποιος έχει παιδεία δεν αρέσκεται να επιδεικνύεται και να προκαλεί.


Αντιθέτως στο φετινό gay pride τα θέματα…παιδείας έχουν τον πρώτο λόγο.


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:
“Το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μία κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα είναι μια κοινωνία με παιδεία.


Με τον όρο «παιδεία» εννοούμε ένα σύστημα αγωγής, που έχει ως σκοπό να διαμορφώσει προσωπικότητες αυθύπαρκτες, ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συλλογικής ζωής. Η παιδεία συνδέεται συχνά με έννοιες, όπως η εκπαίδευση, η αγωγή και η κουλτούρα. Εντούτοις, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ότι διαμορφώνεται από ένα σύνολο παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι το οικογενειακό, θρησκευτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει και δρα κάθε άτομο, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ.


Από την πρώτη Παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride είναι να παρεχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία.


Φέτος, το Athens Pride αποκτά ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω απο τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως κάθε χρόνο, το απόγευμα θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η μεγάλη μας συναυλία. Φέτος το σύνθημα του Athens Pride είναι “ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” αναδεικνύοντας έτσι τα μείζονα ζήτηματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI άτομα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε οτι η κοινότητά μας ακόμη περιμένει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.”


το είδα
Μοῦ ἔκανε ἐντύπωσιν μία ἐνδιαφέρουσα λίστα χορηγῶν, γιὰ τὴν ἑορτὴ καταργήσεως καὶ καταστρατηγήσεως κάθε ἀξιοπρεπείας καὶ ὑπερηφανείας τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους.Ὑπερηφανείας ἑορτή;

Τὸ γνωστό μας gay pride, ποὺ πλέον λαμβάνει χώρα σὲ πολλὲς πόλεις παγκοσμίως, σαφῶς ἔχει καὶ χορηγούς…
Μάλιστα ἡ λίστα τῶν χορηγῶν, κατὰ κάποιους φίλους ποὺ μοῦ τὴν ἔστειλαν, καλὸ εἶναι νὰ μελετηθῇ καὶ νὰ παύσουμε νὰ καταναλώνουμε προϊόντα αὐτῶν τῶν ἑταιρειῶν. (Δὲν εἶναι κακὴ σὰν ἰδέα… τοὐλάχιστον γιὰ τὶς πολυεθνικές…!!! Γιὰ τὴν «ἑλληνικὴ δημοκρατία» καὶ τὴν «περιφέρεια Ἀττικῆς» καὶ τὸν Δῆμο Ἀθηναίων ἔχουμε ζητηματάκια…!!!)Οἱ χορηγοὶ (ποὺ θὰ ἀναλυθοῦν σὲ ἐπομένη δημοσίευσιν), ἔχουν ὅμως πολλὰ σπουδαία κοινὰ καὶ ἀκόμη περισσότερα …μὴ κοινὰ μεταξύ τους.
Παρατηρώντας προσεκτικότερα τοὺς χορηγοὺς θὰ διαπιστώσουμε πὼς ἀριστερὰ περιοδικά, Μ.Κ.Ο. καὶ ἀνεξάρτητες ἐπιχειρήσεις (πολυεθνικὲς καὶ ἑλληνικές), μαζὺ μὲ τὶς περιφέρειες καὶ τοὺς Δήμους καὶ τὴν «Ἑλληνικὴ Δημοκρατία» και τὴν Δημοσία τηλεόρασιν καὶ τὰ ῥαδιόφωνα καὶ τὶς ἀεροπορικὲς ἑταιρεῖες ἔχουν κάτι παράταιρον δίπλα τους: ἔχουν συγχορηγό τους τὴν ἀμερικανικὴ πρεσβεία…
Ἀλήθεια… Πῶς ἐξηγεῖται πάλι αὐτό;
Πῶς γίνεται οἱ φερόμενοι ὡς ἀντιϊμπεριαλιστές νά καταδέχονται νά χωθοῦν δίπλα στούς ἰμπεριαλιστές;
Ἤ μήπως ἁπλῶς ὅλοι αὐτοί εἶναι ἁπλῶς ὑπάλληλοι αὐτῶν πού, τάχα μου, ἀντιμάχονται;


Φιλονόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ