ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Βγαίνει η Απόφαση για τους νόμους που είναι αντίθετοι με το αποτέλεσμα του ΔημοψηφίσματοςΣτο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 9 Νοεμβρίου διεξήχθη η αναγνωριστική προσφυγή που ζητούσε να κηρυχτούν αβάσιμοι όλοι οι νόμοι που αντιτίθενται στο αποτέλεσμα του Ελληνικού Δημοψηφίσματος του 2015. Την κατέθεσαν • ο Συνασπισμός Πολιτικών Κομμάτων και Κινήσεων με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Ε.Κ.Α.Δ.), • η Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» και • η νεότευκτη Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» (Ν.ΕΛ.Σ.Ε.).

Ο δικηγόρος τους, Γεώργιος Κόκκας, την υπέβαλε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όπως ειδικότερα επιτηρεί το Ελληνικό Δημόσιο με : την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) (γνωστών ευρύτερα ως «θεσμών» ή «τρόϊκα» ή «κουαρτέτο»), κλπ.

Η Απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο
κτίριο του Αρείου Πάγου στις 6 μμ. Ο εισηγητής έχει αναφέρει ότι το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο διότι ασχολείται μόνο με τα αριθμητικά αποτελέσματα εκλογών και δημοψηφισμάτων αλλά ο κ. Κόκκας αντέκρουσε ότι οι διατάξεις λένε ότι ασχολείται «με τα αποτελέσματα» δηλαδή και με την εφαρμογή του δημοψηφίσματος στην περίπτωσή μας και όχι μόνο με την αριθμητική έκφρασή τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντική η Απόφαση διότι αν δεχθεί ότι οι νόμοι που είναι αντίθετοι με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος είναι αβάσιμοι άρα ανύπαρκτοι, τότε ανατρέπεται όλο το τροϊκανικό οικοδόμημα και η κυβέρνηση θα έχει πολύτιμο «εργαλείο» αντιμετώπισης των συμμοριών της Τρόικα.

Αν οι δικαστές πουν ότι το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο (!) τότε θα πρέπει να το παραπέμψουν στο αρμόδιο δικαστήριο, αλλά ποιο θα είναι αυτό;


hellasforce.com

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ