ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Τί νά μᾶς ἑτοιμάζῃ τό Κ.Κ.Ε. σέ περίπτωσιν πολέμου;

Τί ἐννοεῖ ὁ ποιητής ὠέο;;;;

«…Δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επαναστατική κατάσταση. Το βάθεμα της οικονομικής κρίσεως, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φθάνουν έως τις πολεμικές αναμετρήσεις, είναι δυνατό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργανώσεως της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξεως, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την
πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσεως, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και την διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.


Κατά την διάρκεια της επαναστατικής διαδικασίας, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της διαμορφώνει ως φύτρα τα όργανα της εργατικής εξουσίας…»

t%e1%bd%b7-n%e1%bd%b1-m%e1%be%b6s-%e1%bc%91tim%e1%bd%b1z%e1%bf%83-t%e1%bd%b9-k-k-e-s%e1%bd%b3-per%e1%bd%b7ptosin-pol%e1%bd%b3mou2

Κ.Κ.Ε.
ταὐτότητα 


Ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν βρίσκεται στην Συρία...

Για να δούμε σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής (σε αμυντικό πόλεμο) της πατρίδας τους τι κάνουν κάποιοι άλλοι, π.χ. στην Συρία.

Οι γείτονες της Συρίας.Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας 

Η ανακοίνωση-απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, που απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αριστερά, έχει ως εξής:

"Σύντροφοι,


Όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται εναντίον αυτής που σήμερα είναι μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτός ο αγώνας μας είναι σε σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται "Νέα Μέση Ανατολή".
Μέχρι τώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες οι οικογένειες που εκτοπίστηκαν σε πιο ειρηνικές περιοχές της Συρίας κι εκτός Συρίας. Αμέτρητες οι ζημιές. Χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες βιομηχανίες καταστράφηκαν, όπως ακριβώς κι οι μεγάλες βιομηχανίες, οι υποδομές της χώρας, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι κι αρχαίες πόλεις καταστράφηκαν. Το Συριακό πετρέλαιο κι άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού μας έγιναν αντικείμενο κλοπής και λαθρεμπορίου στην Τουρκία, το καθεστώς που είναι σύμμαχος των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η αξία αυτών των ζημιών υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια...


Ο λαός της Συρίας, μαζί με την κυβέρνηση, τον στρατό της Συρίας και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αντιστέκεται με κουράγιο απέναντι στην επίθεση που ξεκίνησε το 2011.

Οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν αυτή την επίθεση, έχουν έρθει από 80 χώρες κι υποστηρίζονται παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.
Τώρα η απειλή επεκτείνεται από τη Συρία σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ευρώπη. Τώρα η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές φαινόμενο κι οι ΗΠΑ είναι ο υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής αυτού του σχεδίου, που υλοποιούν τρομοκράτες και μισθοφόροι, ειδικοί δυτικών χωρών. Χρηματοδοτήσεις από αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, προσφέρουν υποστήριξη και προώθηση των τρομοκρατικών οργανώσεων σε συνεργασία με την Τουρκία.
Μπροστά σ' αυτή τη σκληρή κατάσταση, η Συρία όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Μόσχα πρόσφερε στη Συρία την αναγκαία υποστήριξη για την Αντίσταση σ' αυτή τη βάρβαρη επίθεση.
Η Ρωσική βοήθεια αποπροσανατόλισε τις δυτικές κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία κι αυτή η υποστήριξη άλλαξε ριζικά τη σχέση δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και η Συρία μπόρεσε να ανακτήσει έδαφος σε 6 μήνες πολέμου.


Η Συρία θα συνεχίσει τον αγώνα υπερασπιζόμενη το λαό της και θα ελευθερώσει κάθε σπιθαμή γης του Συριακού εδάφους από τους επιτιθέμενους.

Η κυβέρνηση της Συρίας πληροφόρησε όλη τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αίτησης βοήθειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.


1. Η βοήθεια ήταν αποτέλεσμα νόμιμης αίτησης από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.


2. Σε συμφωνία με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις διεθνείς αποφάσεις για την αντιμετώπιση επίθεσης σε εσωτερικές υποθέσεις από άλλα κράτη.


3. Κάθε χώρα που δέχεται επίθεση, έχει το δικαίωμα της άμυνας, σύμφωνα με τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες.
Ενώ οι νόμιμες δυνάμεις που εκπροσωπούν τη Συρία συνεχίζουν την απελευθέρωση περιοχών που κατέκτησαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους που ανέρχονται σε πριν 1.500 χρόνια, διαπράττοντας εγκλήματα διψασμένοι για αίμα, η Συρία επιδιώκει κι υποστηρίζει την πολιτική επίλυση της κρίσης, στη βάση διακοπής του μπάνιου αίματος και την πλήρη αποχώρηση των κατεχόμενων περιοχών από ξένες τρομοκρατικές δυνάμεις. Επίσης, δημοκρατικές εκλογές στην πατρίδα μας και έναν εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση που εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της χώρας. Όμως, οι τρομοκράτες που διατηρούν σχέσεις με ορισμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες, προσπαθούν σταθερά τη συνέχιση της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποτύχουν οι πολιτικές διεργασίες της Γενεύης 1 και 2, η συνάντηση της Βιέννης και η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.


Σύντροφοι,


το αίμα τρέχει ακόμη στη Συρία κι ειδικά στο Χαλέπι, τη δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας... απελευθερωμένη από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του. Αλλά, στο άλλο μέτωπο οι τρομοκράτες αρνούνται τη διακοπή εχθροπραξιών για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.


Σύντροφοι, το κόμμα μας επιβεβαιώνει τα εξής πραγματικά γεγονότα και στοιχεία:

1. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο οι εισβολείς με τα θύματα.


2. Οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στη Συρία οι τρομοκράτες κι οι υποστηρικτές τους, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνον στην λαό της Συρίας.


3. Οι εισβολείς έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις απώλειες και τις ζημιές στη χώρα.


4. Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα. Αυτά τα πλαστογραφημένα γεγονότα διαδίδονται σ' ολόκληρο τον κόσμο.


5. Και στο Ιράκ δέχονται την ίδια επίθεση κι ο Ιρακινός λαός αντιστέκεται. Το καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου είναι εκείνο της υποστήριξης με κουράγιο της Αντίστασης των λαών της Συρίας και του Ιράκ, εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.


Σύντροφοι,


Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στη Συρία αγωνίζονται για την υπεράσπιση των συνθηκών ζωής των πολιτών, κυρίως απέναντι στον πόλεμο κι απέναντι στο άδικο οικονομικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.
Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεση, βασισμένο στις αντιλήψεις της δημοκρατίας, της προόδου κι ανεξαρτησίας. Ταυτοχρόνως υποστηρίζει την πολιτική λύση της κρίσης.

Το δικό μας κόμμα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις δυνατότητές του και να δώσει απαντήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας καλεί τα δικά σας πολιτικά κόμματα κι όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν, ώστε να εγγυηθούμε ανθρωπιστική βοήθεια.


Συρία, Δαμασκός, Δεκέμβρης 2016, Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας"


Τυχερός ο Συριακός λαός να έχει ένα τέτοιο Κομμουνιστικό Κόμμα την ώρα που δέχεται μια ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της πατρίδας τους.

Τυχεροί αυτοί αλλά άτυχοι εμείς...

2 σχόλια:

 1. ΚΚΕ ΚΚΕ το κομμα σου χαφιε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που πραγματικά είναι επιφοβο δεν είναι οι φανερες προθέσεις του συγκεκριμένου
  κουματος αλλά όσα εν κρυπτω κατεργαζεται
  Γιατί τετοιου είδους μυαλα και τετοιοι αθεοβοβοι χαρακτήρες αδύνατον να σκεφθουν και
  πραξουν με κοινή λογική
  Έχει φροντίσει προ πολου το κουμα να διαμορφώσει αυτά τα άτομα και τους
  Χαρακτήρες τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ