Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κοτζιάς σε Λαφαζάνη για ενέργεια: Άσε την Ρωσία και συμμορφώσου με αυτά που μας λέει η ΕΕ



Σοβαρό κρούσμα ενδοκυβερνητικής διένεξης για την ενεργειακή πολιτική σημειώθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, να δηλώνει την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην πολιτική της Ε.Ε., ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παν. Λαφαζάνη, ο οποίος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (και όχι βέβαια κατασκευής) σε περίπτωση που περάσει αγωγός από την ελλαδική επικράτεια με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη εβδομάδα

Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε, με μεγάλη αυστηρότητα, «ότι δεν μπορεί να τίθενται ως όροι και προϋποθέσεις, παράμετροι και στοιχεία που είναι εκτός των συνθηκών του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Συμφωνιών μας στον τομέα της ενέργειας», αναφέροντας ότι «η χώρα μας δεν θα δεχθεί οποιουσδήποτε όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της Ενωσης».

Προφανώς, η νύξη αυτή δεν αφορά την Ε.Ε., αλλά τον κ. Λαφαζάνη, διαφορετικά θα πρέπει ο υπουργός Εξωτερικών να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών στον ενεργειακό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ