Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΡΤΣΙΟΥ
booksonthesites.blogspot.com

Για ποιο χρέος μιλάμε; Το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής αναφέρεται στο χρέος «που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα» και που «παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο». Γιατί είναι επονείδιστο; Διότι αποτελεί προϊόν δόλιας μεθόδευσης και διότι από όλα τα δανειακά κεφάλαια της δήθεν διάσωσης, στην κάλυψη των τρεχουσών δημοσίων δαπανών κατευθύνθηκε λιγότερο από το 10% των κεφαλαίων. Το επονείδιστο χρέος είναι το χρέος των μνημονίων, το χρέος που προέκυψε από το παραφουσκωμένο έλλειμμα του 2009. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης τόνισε ότι μπορεί να εκπλαγούμε εάν κάποια στιγμή υπολογιστεί το πραγματικό έλλειμμα του 2009. Μπορεί να είναι και το δεύτερο μικρότερο έλλειμμα, μετά τη Γερμανία, στην Ευρωζώνη!


Όλη η αλήθεια εμπεριέχεται στο μακροσκελές και τεκμηριωμένο άρθρο των πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη, και στις καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή Αληθείας για το Δημόσιο Χρέος και στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια. Σύμφωνα με το άρθρο των πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου λόγω της ψευδούς πιστοποίησης, όχι μόνο του ελλείμματος αλλά και του χρέους του 2009, ξεπερνά με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς τα 210 δις ευρώ για τα έτη από το 2011 έως και το τέλος του 2014, ποσό που αντιπροσωπεύει το 117% του σημερινού ΑΕΠ! Ο υπολογισμός έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη επακόλουθοι παράγοντες, όπως η ζημία από τον βραχυχρόνιο δανεισμό, από την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου, από το κούρεμα των ομολόγων, από διαφυγόντα κέρδη επενδύσεων των κουρεμένων αποθεματικών κ.ο.κ.


Εξ’ ου και η λυσσώδης προσπάθεια της κυβέρνησης ΓΑΠ να μας πείσει ότι στα μνημόνια οδηγηθήκαμε από το έλλειμμα του 2009. Πράγματι, αλλά από το
φουσκωμένο! «Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, υπερτονίζοντας τη σημασία των δημοσίων ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, βοήθησε το 2009 να παρασταθεί η εξελισσόμενη τραπεζική κρίση σαν κρίση χρέους». Τον Απρίλιο του 2010 ανακοίνωσαν έλλειμμα 13,6% και τον Νοέμβριο του 2010, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση των ελλειμμάτων όλων των άλλων κρατών – μελών, ανακοίνωσαν έλλειμμα 15,8%!


Με το παραφουσκωμένο έλλειμμα του 2009 όχι μόνο δικαιολόγησαν την επαίσχυντη «σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης» και το 1ο μνημόνιο, αλλά προετοίμασαν το έδαφος και για το 2ο μνημόνιο. Με την υπογραφή της τότε κυβέρνησης, η Ελλάδα παραιτήθηκε «αμετάκλητα και άνευ όρων» από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία και οδηγήθηκε «στα τάρταρα της κοινωνικο-οικονομικής απαξίωσης και συμφοράς»! Οι μάρτυρες παρουσίασαν με αναλυτικό τρόπο στην Επιτροπή όλες τις αλχημείες για τη διόγκωση του ελλείμματος, στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, αλλά και τη συνωμοσία του 2010 «ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους προκειμένου να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας.


Γεωργαντά και Λογοθέτης καταγγέλλουν μάλιστα παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, μετά την ποινική δικογραφία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Γ. Ζ. Πεπόνη, καθώς και προσπάθειες «κουκουλώματος από τη συντροφιά του Σκοτεινού Άρχοντα με κάτι ακατανόητα βουλεύματα επί βουλευμάτων και αόρατες δικογραφίες»! Όταν ρωτήθηκε ο κ. Λογοθέτης ποιος είναι ο «σκοτεινός άρχοντας», απάντησε ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!


Αλλά και ο Νίκος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ «χαρακτήρισε δραματική την 21η Οκτωβρίου του 2009, ημέρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στείλει νέα δεδομένα για το έλλειμμα (το ανέβασε στο 12%), ενώ δεν υπήρχε τότε λόγος να το κάνει»! Ο κ. Στρόμπλος αναρωτήθηκε: «Γιατί να τρέξει τόσο γρήγορα μία κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος και να δημιουργήσει πρόβλημα αξιοπιστίας»;

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ