Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Οι κούτες...


Σε αντίθεση με τον τίτλο του παραπάνω άρθρου, δεν θεωρώ ότι οι κούτες αιφνιδίασαν οποιονδήποτε.  Αυτοί που είναι σε θέση να αποφασίσουν ή να δώσουν την σφραγίδα της έγκρισης ήταν ενήμεροι από πριν καν ετοιμαστούν οι κούτες, δεν χρειαζόταν καν να είναι ενήμεροι, μα τι είναι αυτά που λέτε... αλλά δεν έχει ούτε αυτό σημασία στην Ελλάδα του 2015.

Τον τελευταίο καιρό, επειδή βλέπω την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, έχω μεταφέρει τα εξής λίγα πράγματα:

1. Οι ΑΠΕ (και τα αιολικά, είναι ασήμαντες είτε ενεργειακά, είτε ηλεκτροδοτικά, είτε παγκόσμια, είτε στην Γερμανία που έχει πολλές ΑΠΕ). Δηλαδή έχει βάλει ο κόσμος πάρα πολλές ΑΠΕ (και αιολικά, για το τίποτα). Πέρα από τα διεθνή απολογιστικά στοιχεία, το έχει πει μια χαρά οΑΔΜΗΕ το 2013

2. Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν σημαντικά το ρεύμα χωρίς όμως να είναι σημαντικές στην ηλεκτροδότηση.  Αυτά δεν τα λένε ανώνυμοι bloggers,  αλλά άνθρωποι της ΔΕΗ, και άλλοι άνθρωποι της ΔΕΗ,  η επίσημη Γερμανία, ακόμα και η ΡΑΕ... Αν το ξέρουμε ότι ακριβαίνουν το ρεύμα, και ότι δεν παράγουν ρεύμα, ποιοι είναι οι ανώμαλοι που τις προωθούν?

3. Η απάντηση είναι από το στόμα τριών Γερμανών ή Γερμανικών οργανισμών. Ένας το είπε το 2009. Τα αφεντικό της Ζήμενς τις προάλλες, και επισήμως η
αρμόδια ιστοσελίδα πρόσφατα:  Χάλια για Εθνική Ενεργειακή Πολιτική, θαύμα για τις Γερμανικές εξαγωγές, και για ...ηλίθιους.

4. Ούτε λέω κάτι καινούργιο. Αυτά είναι γνωστά σε κάθε μη άσχετο, από το 2004, τουλάχιστον

5. Όχι, δεν είναι επένδυση τα αιολικά. Είναι αναγκαστικό δάνειο, για εισαγωγή άχρηστων πραγμάτων που χρειάζονται τρία (τέσσερα) πράγματα:  1) Γη, 2) καλώδια 3) ηλίθιους -- και 4) πονηρούς μεταπράτες με διεφθαρμένες υπηρεσίες και ανήμπορους πολιτικούς. Η εμπορία αδειών είναι παράπλευρη μικρή μπίζνα...

Η Γη είναι προφανής -- κάπου πρέπει να μπουν, άχρηστη η Ελλάδα, βάλτε. Χωρίς καλώδια δεν θα μπορούν να εγχέουν και πληρώνονται για εγχεόμενες μεγαβατώρες (άχρηστες, ή βλαπτικές, δεν έχει σημασία).  Οι ηλίθιοι είμαστε εμείς:  Λίγο ζαλισμένοι, πολύ θεατές Σκάϊ, πολλή η προπαγάνδα, αφού υπάρχει μάθημα αιολικών στο ΕΜΠ, πάω πάσο... I rest my case...

Οι μεταπράτες και οι περί αυτών είναι θέμα.... 1.000 αιολικά μεγαβάτ κοστίζουν 1,5 δις ευρώ τουλάχιστον. Δεν κάνουν ούτε για 100, σαν πραγματική ηλεκτροδότηση. 1,5 ευρώ που θα απολπηρωθούν από τον ΕΤΜΕΑΡ και τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.  Πιο πεταμένα λεφτά, από την πλευρά του καταναλωτή δεν γίνεται. Αλλά οι μεταπράτες, θα βγάλουν το 10% τους, έτσι ή αλλιώς, 10% στο 1,5 δις είναι πάρα πολλά, εύκολα, ανέξοδα και απροβλημάτιστα λεφτά,  το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις 2-3 κακομοίρηδες να φωτοτυπούν αρλούμπες και τις βάζουν σε κούτες, τον Τσιπουρίδη να οργανώνει Ημέρες Ανέμου, και τα Πράσινα Αλητάκια να κρατάνε μπόσικα. Και εάν έχεις και μια εταιρία να εισάγει ρεύμα, έχεις και νόμιμη, χρήσιμη δουλειά...

Κάθε Περιφερειάρχης είναι πιασμένος. Κάτι κακόμοιροι καθηγητές επίσης.  Κάθε εμποράκος ή εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών, κράχτης. Ο σκοτεινός μηχανισμός του Δημοσίου είναι πιασμένος. Για αυτό συντηρείται το Δημόσιο, για να εγκρίνει ...κούτες.

Αλλά δεν αλλάζει ούτε θα αλλάξει το συμπέρασμα:  Δεν ηλεκτροδοτούν, ακριβαίνουν το ρεύμα επειδή εισπράττουν ταρίφες που δεν αντιστοιχούν σε κάποια εξοικονόμηση άλλης ηλεκτροπαραγωγής, δεν κάνουν τίποτα για κανένα περιβάλλον και δεν είναι καν υποχρεωτικές οι συγκεκριμένες ΑΠΕ. Όλη η Ευρώπη μετράει τη υδροηλεκτρικά της σαν ΑΠΕ, αλλά όχι εμείς!  Η βιομάζα μετράει για ΑΠΕ και παράγει πολύ περισσότερο ρεύμα από τα αιολικά στην Γερμανία.

Το 10%, ή 150 εκατομμυριάκια, ας είναι και λιγότερα, και 10 να είναι, καλά είναι, είναι πολλά λεφτά, η Κρήτη είναι για πέταμα και έχει ηλίθιους στην Κρήτη και όχι μόνο που βλέπουν Σκάϊ.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »