Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΟΡΘΙΑ Η ΠΑΛΜΥΡΑ…..ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ Mainstream Μedia

Πηγή από δημαρχείο της Χομς στην οποία ανήκει και η Παλμύρα αναφέρει «…η πόλη Tadmor (Παλμύρα )o αρχαιλογικός της χώρος και τα περίχωρά της είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του περήφανου και ηρωικού συριακού στρατού.Δεν υπάρχει κανένας τρομοκράτης εκεί πέρα χάρη στον συριακό στρατό και τις Δυνάμεις Εθνικής άμυνας.Μάλιστα ως και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και , η ζωή ξαναπήρε τον κανονικό της ρυθμό. ..» αλλά τέτοια καλά νέα δεν θα βρείτε ποτέ στα médias mainstream ή στα δελτία τύπου Observatoire syrien des droits de l’Homme, που εδρεύει στο Λονδίνο (OSDH) αν είχαν μπει έστω και μια σπιθαμή επί εδάφους της πόλης της Παλμύρα πρώτα τα συριoαντιπολιτευόμενα μέσα όπως κάθε φορά θα έδιναν φωτογραφίες και βίντεο ..δεν υπάρχει τίποτα..ο συριακός στρατός αντιστέκεται. Στο μεταξύ πριν από λίγα λεπτά πρωί της Κυριακής το almayadeen αναφέρει ότι η Daésh αποχωρεί από την πόλη της Παλμύρας με μια στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από 80 οχήματα.Η συριακή αεροπορία επιτέλεσε 16 επιδρομές εναντίον και του κονβόι.

O Διευθυντής της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Συρίας Abdulkarim Mamoun δήλωσε την Κυριακή ότι ο συριακός στρατός απώθησε επιτυχώς το Ισλαμικό Κράτος από την Παλμύρα

«Εμείς έχουμε καλά νέα σήμερα,αισθανόμαστε χαρούμενοι » δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το AFP.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Talal ομοίως δήλωσε στο
AFP ότι ο στρατός ανέκτησε κάποια γειτονιά στη σύγχρονη πόλη της Παλμύρα όπου διείσδυσαν το Σάββατο οι τιζχαντιστές.



«Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους απέτυχε και οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν από την βόρεια περιφέρεια και την Ανατολική της Tadmor (το αραβικό όνομα της Παλμύρα)» διαβεβαίωσε ο Talal Barazi, ο κυβερνήτης της Homs επαρχία στην οποία ανήκει η ιστορική πόλη.

Ο Talal Barazi ανέφερε ότι ο στρατός ανέκτησε εκτός των άλλων μια σειρά από στρατηγικά σημεία όπως λόφους, σημεία ελέγχου και τον πύργο Ραδιοτηλεόρασης της Παλμύρα στα ΝΔ της πόλης.

Σύμφωνα με τον Talal Barazi στις χθεσινοβραδυνές μάχες ο στρατός σκότωσε «130 τζιχαντιστές».

«Ο στρατός συνεχίζει να καθαρίζει το έδαφος από βόμβες με τις οποίες οι τζιχαντιστές είχαν παγιδεύσει το έδαφος για να επανέλθει απόλυτα κανονικά η κυκλοφορία» πρόσθεσε. ( AFP 17/5/15)



Η Daesh θέλει να καταστρέψει αυτήν την αρχαία πόλη της Παλμύρα στο Tadmor της Χομς που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προστατευόμενης κληρονομιάς της Unesco. Αλλά ο στρατός απώθησε επιτυχώς όλες τις επιθέσεις των αντιπάλων του εξουδετέρωσε εγκαίρως παγιδευμένα καμιόνια όπως κάποιο που επιχείρησαν να ανατινάξουν οι τρομοκράτες στο πύργο του κάστρου Fakhr-ed-Din….



Όπως αναφέρει το almasdarnews ο συριακός στρατός εξολόθρευσε κάποιους τζιχαντιστές που είχαν διεισδύσει σε 3 μπλοκ πολυκατοικιών στην σύγχρονη πόλη και που αποπειράθηκαν να πάρουν και το κάστρο. Ο στρατός δείχνει ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αποσυρθεί από την πόλη και θα την υπερασπιστεί έως εσχάτων. Η δύναμή του υπολογίζεται σε 1500 άνδρες. Αυτή η περιοχή εκτός που αποτελεί μια πολιτισμική όαση είναι και το ενεργειακό πνευμόνι της Συρίας αφού εδώ βρίσκεται η πλειοψηφία των πετρελαικών εγκαταστάσεων της χώρας.(almasdarnews 16/5/15)



Αυτή την περίοδο εντείνεται ο πόλεμος της πληροφορίας ενδεικτικά παραδείγματα των τελευταίων ημερών δολοφονήθηκε ο Άσαντ που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα σαν το veteranstoday.com που δεν χρήζει ούτε διάψευσης άλλωστε δεν είναι η α΄φορά που ενσπείρουν μια τέτοια ψευδή είδηση, την πτώση του υποτιθέμενου μαχητικού ή ελικοπτέρου της συριακής αεροπορίας που αποδείχθηκε drone μη επανδρωμένο χωρίς πιλότο, ή την υποτιθέμενη κατάληψη μεγάλων τμημάτων της Παλμύρα που αποδείχθηκε κι αυτή ως τώρα τουλάχιστον προπαγανδιστικό πυροτέχνημα….

Η Λεωφόρος των Κιόνων στην Παλμύρα…λεωφόρος των μαρτύρων…


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ