Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Επιλέγει την φυλακή αντί τα φυτοφάρμακα

Γαλλία: Οινοπαραγωγός επιλέγει την φυλακή αντί τα φυτοφάρμακα
H οικογένειά του καλλιεργεί αμπέλια από τον 18ο αιώνα
Γνωστός Γάλλος οινοποιός κινδυνεύει με έξι μήνες φυλάκισης ή πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή αρνείται να χρησιμοποιήσει φυτοφάρμακο, η χρήση του οποίου «απειλεί τα σταφύλια, και τις μελλοντικές γενιές που θα θελήσουν να απολαύσουν τους καρπούς του αμπελώνα μου».

Αυτό λέει ο Τιμπό Λιζέ-Μπελέρ, παραγωγός βιολογικών κρασιών, αψηφώντας τις παραγγελίες να ψεκάσει με φυτοφάρμακο τα αμπέλια του στην Βουργουνδία, εξαιτίας μιας επιδημίας που ξέσπασε σε απόσταση 40 χλμ.
Ο ιός του κίτρινου μωσαϊκού της αμπέλου (flavescence dorée), που έχει εξαπλωθεί από ένα έντομο, καταστρέφει τα νέα αμπέλια και την παραγωγικότητα των παλαιοτέρων.

Ο Λιζέ-Μπελέρ, η οικογένεια του οποίου καλλιεργεί αμπέλια από τις αρχές του 18ου αιώνα, επιμένει ότι τα εντομοκτόνα καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το έδαφος. «Δεν θέλω να καταστρέψει ο ψεκασμός τον
αμπελώνα μου. Οι αμπελώνες και το φυσικό περιβάλλον ήταν εδώ πριν από μένα και θα είναι εδώ μετά από μένα. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε για την επόμενη γενιά. Αυτό το είδος της απόφασης σημαίνει ότι θα καταστρέψουμε την ποιότητα και την ζωή στο έδαφος. Εχουμε σκοτώσει πολλά είδη και δεν θα είμαστε σε θέση να τα ξαναβρούμε στο μέλλον», λέει ο Λιζέ-Μπελέρ.

Σχεδόν 140.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει έκκληση ζητώντας να μην προχωρήσει η υπόθεση του οινοπαραγωγού στο δικαστήριο.
Τονίζουν ότι το φυτοφάρμακο είναι αναποτελεσματικό και επιζήμιο για έντομα επικονιαστές, όπως οι μέλισσες και επιμένουν ότι η ασθένεια μπορεί να καταπολεμηθεί με πιο φυσικό τρόπο. «Δεν σκοτώνει μόνο το έντομο, αλλά και άλλα είδη πανίδας που είναι απαραίτητα για τη φυσική ισορροπία σε έναν αμπελώνα», λένε υποστηρικτές του οινοπαραγωγού.

Από την πλευρά τους, οι αρχές ισχυρίζονται ότι η προληπτική αγωγή με φυτοφάρμακα είναι αναγκαία, διότι η ασθένεια απειλεί περισσότερο από το ήμισυ των αμπελώνων της Βουργουνδίας.
Το κιτρίνισμα της αμπέλου (flavescence dorée) εμφανίστηκε το 1949 στην περιοχή Αρμανιάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε σταδιακά σε περιοχές όπως το Κονιάκ, το Λανγκεντόκ, και το Μπορντό. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την βακτηριακή μόλυνση.

stontoixo.com
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »