Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας (!)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Άλλο πράγμα η ιθαγένεια (nationality) και άλλο η υπηκοότητα (citizenship). Ιθαγενής είναι ο καταγόμενος εκ της χώρας, ο αυτόχθων, ενώ υπήκοος είναι «ο υποκείμενος εις την εξουσίαν κράτους τινός» (Λεξικό Δημητράκου). Όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο υπήκοος γίνεται, αλλά ο ιθαγενής μόνον γεννάται, δηλαδή ανήκει σ’ ένα γένος ήτοι -κατ’ επέκτασιν- σύνολον ομογενών, εθνότητα, έθνος, φυλή (Λεξικό Δημητράκου). Επομένως συνεπάγεται η αυθαίρετη ταύτιση της φυσικής, αναφαίρετης ιθαγένειας με την επίκτητη υπηκοότητα και κατάργηση της έννοιας του γένους και της εθνότητας ως ουσιωδών ιδιοτήτων της Ελληνικότητας. 


1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: 

«Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας – Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη των Οδηγιών 2011/98/ΕΕ σχετικά με ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους και σχετικά με κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους από τρίτες χώρες που διαμένουν νομίμως σε κράτος μέλος και 2014/36/EE σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία και άλλες διατάξεις»

2) Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

3) Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ: 



Αναρτήθηκε
14 Μαΐου 2015, 19:00
Ανοικτή σε Σχόλια έως
25 Μαΐου 2015, 14:00

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

To Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα απόδοσης ιθαγένειας και μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αναστασία Χριστοδουλοπούλου καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους  μέχρι  και την 25η Μαΐου 2015 και ώρα 14.00, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση των διατάξεων της προτεινόμενης ρύθμισης.

 Η Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Αναστασία Χριστοδουλοπούλου

Πλοήγηση στη Διαβούλευση

391 Σχόλια 
Άρθρο 01 – Αντικατάσταση του άρθρου 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

19 Σχόλια
 Άρθρο 02 – Μεταβατικές διατάξεις

1 Σχόλιο 
Άρθρο 03 – Αντικατάσταση του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

4 Σχόλια
 Άρθρο 04 – Σύσταση επιτροπής για σύνταξη Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

0 Σχόλια
 Άρθρο 05

1 Σχόλιο 
Άρθρο 06 – Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/98/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 2011 σχετικά με ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους

2 Σχόλια 
Άρθρο 07 – Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/36/EE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την εποχική εργασία

11 Σχόλια 
Άρθρο 08

0 Σχόλια
 Άρθρο 09

0 Σχόλια 
Άρθρο 10 – Σύσταση «Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου – Υποδοχής και ‘Ένταξης» και καθορισμός των αρμοδίων αρχών για την εφαρμογή των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για τη σύσταση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την περίοδο 2014-2020

3 Σχόλια
 Άρθρο 11 – Ρυθμίσεις του ν. 3907/2011

3 Σχόλια 
Άρθρο 12 – Διατάξεις Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

2 Σχόλια
 Άρθρο 13 – Διατήρηση Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς από αλλοδαπούς συζύγους πολιτογραφημένων Ελλήνων

17 Σχόλια 
Άρθρο 14 – Έναρξη ισχύος



ΣΧΕΤΙΚΑ

 Περί της ιθαγένειας (πρέπει να διαβαστεί)

 Η μεταναστευτική πολιτική ως όπλο κατά των Ελλήνων

 Το προηγούμενο νομοσχέδιο ” Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης” ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΔΙΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η  ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ :

Migration to Germany & Nat­u­ral­i­sa­tion in Ger­many [γενικά για την υπηκοότητα German nationality law – Wikipedia, the free encyclopedia]

 Μεταναστευτικό

ΚΑΙ

 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ :

22 Μαΐου 2015, 16:25 | Γιώργος Τζοβάρας

Ποιός Έλλην μετανάστης σε ξένη χώρα έχει λάβει ιθαγένεια??? Το μόνο που λαμβάνουν -πληρώντας φυσικά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται- είναι η υπηκότητα. Δολίως αναφέρεται εδώ κι εκεί πως οι δύο λέξεις έχουν την ίδια έννοια για να συγχίζεται τον κόσμο, αυτό δεν ισχύει, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε σε αρκετά παλαιά λεξικά του 1965 και πριν διότι τα νεότερα είναι πειραγμένα κατά το δοκούν. Η επιμονή σας για την παροχή ιθαγένειας στους αλλοδαπούς μετανάστες είναι καθαρά εντολή της νέας τάξης πραγμάτων και της πολυπολιτισμικότητας που αυτή προωθεί. Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε υπηκότητα στους αλλοδαπούς εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Κι εφόσον είστε και πολύ προοδευτικοί και το διαβουλεύεστε το θέμα κι εφόσον με ρωτάτε αν μπορούν οι αλλοεθνείς να λαμβάνουν Ιθαγένεια, απαντώ ΟΧΙ.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »