Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανατριχιαστική ομολογία Πολωνού πολιτικού: «Δικοί μας οι ελεύθεροι σκοπευτές που αιματοκύλισαν τη πλατεία Μαϊντάν»

Σε μια σοκαριστική όσο και επιβεβαιωτική ομολογία προχώρησε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Πολωνίας, Γιανούς Κόρβιν–Μίκε, ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εν ψυχρώ τον κόσμο κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην πλατεία Μαϊντάν της Ουκρανίας, στο Κίεβο, τον Φεβρουάριο του 2014, είχαν εκπαιδευθεί στην Πολωνία.

«Το Μαϊντάν ήταν μια ‘δική μας επιχείρηση’. Το δήλωσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet. Το παραδέχθηκε σε μια συνομιλία που είχαμε τότε με την υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, ότι δικοί μας άνθρωποι και όχι άνθρωποι του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πυροβολούσαν στο Μαϊντάν», είπε ο Πολωνός πολιτικός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι τρομοκράτες αυτοί (οι ‘δικοί μας’) σκότωσαν τότε στο Μαϊντάν εν ψυχρώ 40 διαδηλωτές και 20 αστυνομικούς για να προκαλέσουν ξέσπασμα της αναταραχής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ποια είναι
τα συμφέροντα που επιδιώκονται από τη Βαρσοβία με αυτές τις δράσεις, ο Κόρβιν –Μίκε απάντησε: «Αυτό το κάναμε για να κερδίσουμε την εύνοια της Ουάσιγκτον»

Ο Πολωνός πολιτικός στη συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα «Wiadomości».τόνισε ότι ήθελε να δει μια ανεξάρτητη Ουκρανία, αλλά με τις ίδιες δυνάμεις της. Ο Κόρβιν –Μίκε πρόσθεσε ότι τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία αποτελούν μέρος της επιθετικότητας των Αμερικανών κατά της Ρωσίας.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις ταραχές στην Ουκρανία, κατά την περίοδο από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014, σκοτώθηκαν δεκάδες διαδηλωτές και αξιωματικοί της αστυνομίας από ελεύθερους σκοπευτές, ένα γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πραξικόπημα και τη δημιουργία μιας φιλο-αμερικανικής κυβέρνησης –μαριονέτας.

Πρόκειται για μια ομολογία που εντυπωσιάζει με το βάθος της κυνικότητας που επέδειξε η Δύση, ανατρέποντας τον νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς, αλλά και το μετέπειτα αμερικανικό θράσος που κατηγόρησαν ανοιχτά την Ρωσία για επιθετικότητα στην Ουκρανία ως πρόφαση για να της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις.

Κυρώσεις που είχαν αντίθετα αποτελέσματα αφού το ρούβλι συνεχίζει να καλπάζει και έχει φθάσει ήδη άνοδο του 30% από την αρχή του χρόνου.

defencenet.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ