Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Απίστευτη πρόκληση-Πράκτορες των Μυστικών Υπ. - Τζ. Σόρος- ετοιμάζουν πανηγύρι στην Ελληνική επικράτεια!...Μέσα στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!....

Πηγαίνουν από την Αυστραλία στη Φλώρινα για να μιλήσουν για τη «Μεγάλη Μακεδονία»

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ

«Πρόκληση τεραστίων διαστάσεων» χαρακτηρίζουν κύκλοι της ομογένειας, την απόφαση της αυτοποκαποκαλούμενης Αυστραλο-Μακεδονικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Australian Macedonian Human Rights Committee (AMHRC), η οποία σε συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο» (το οποίο στην επίσημη ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν το πολιτικό κόμμα της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα) και την οργάνωση European Free Alliance οργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους, το Συνέδριο θα καταπιαστεί με «μακεδονικά θέματα» και θα διεξαχθεί στην Φλώρινα -την οποία οι ίδιοι αναφέρουν ως «Λερίν» της Μακεδονίας του Αιγαίου-, στην Ελλάδα από τις 16 έως τις 19 Ιουλίου του 2015.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, «το Συνέδριο θα
επιδιώξει να φωτίσει την κατανόηση της σύγχρονης Μακεδονικής ιστορίας από κοινωνιολογικής, γλωσσολογικής, ανθρωπολογικής και πολιτικής άποψης».

Ανάλογο Συνέδριο είχε διεξαχθεί και το 2013 στη Μελβούρνη από την AMHRC «με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τον διαμελισμό της Μακεδονίας».

Τα πρακτικά του Συνεδρίου αυτού αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε ειδικό τόμο φέτος με τίτλο «Από τον διαμελισμό της Μακεδονίας το 1913 έως σήμερα» τον οποίο θα επιμεληθούν οι Victor Friedman και Dr Jim Hlavac.

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι στο Συνέδριο που θα γίνει στην Ελλάδα, θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, αλλά και ευρωβουλευτές.

Αναφέρουν, ακόμα, ότι η λήξη του Συνεδρίου θα συμπέσει με το «Μακεδονικό Φεστιβάλ Ίλιντεν» -όπως το αναφέρουν- στο χωριό Οβχαρένι, στη Μελίτη της Φλώρινας.

Παράγοντες της ομογένειας κάνουν λόγο για «πρόκληση» που στόχο έχει την πρόκληση έντασης.
«Θα κάνουν συνέδριο στη Φλώρινα προκειμένου να μιλήσουν για τη μεγάλη Μακεδονία» είπε εκπρόσωπος του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Αυτό είναι απαράδεκτο».

Εξάλλου, και ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι «πρόκειται για μια κίνηση ακραίων εθνικιστών που στόχο έχει να προκαλέσει ένταση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή».

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ