Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει: Ο Τζων Μακέϊν υπερασπίζεται τον Χένρυ Κίσσινγκερ

Του Brandon Turbeville
από το ACTIVIST POST

Λέγεται ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει και η απόδειξη αυτής της λαϊκής παροιμίας μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο σύμμαχος των τρομοκρατών Τζων Μακέϊν αναγκάστηκε πρόσφατα να ενεργήσει ως ιππότης στη λαμπερή του πανωπλία για τον φημισμένο μαζικό δολοφόνο Χένρυ Κίσσινγκερ, όταν ο τελευταίος προσπαθούσε να δώσει μία ακόμη ομιλία στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Η άφιξη του Κίσσινγκερ, καθώς και η αρχή της ομιλίας του, διακόπηκαν από διαδηλωτές της οργάνωσης Code Pink που επιχείρησαν να απαριθμήσουν τα εγκλήματά του αλλά δεν κατέστει δυνατόν να συνεχίσουν την παρουσίαση που θα χρειαζόταν ημέρες, λόγω του ότι κλήθηκε η αστυνομία του Καπιτωλίου να τους απομακρύνει.

Ο Μακέϊν, ως παντοτινός φίλος όσων έχουν διαπράξει ή κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαπράττουν θηριωδίες σε μαζική κλίμακα, ξέσπασε με το τυπικό θυμωμένο ύφος στους διαδηλωτές, «Ξέρετε, θα πρέπει να το βουλώστε αλλιώς θα βάλω να σας συλλάβουν.» Καθώς οι διαδηλωτές απομακρύνονταν ο Μακέιν ωρυόταν, «Φύγετε από εδώ καθάρματα του υποκόσμου.»

Ο Μακέϊν ζήτησε μετά συγνώμη από τον Κίσσινγκερ λέγοντας, «Δρ Κίσσινγκερ, ελπίζω εκ μέρους όλων των μελών αυτής της επιτροπής και από τις δύο
πλευρές – για του λόγου το αληθές από το σύνολο των συναδέλφων μου, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που επετράπει μία τέτοια επαίσχυντη συμπεριφορά προς έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τη χώρα του με τη μεγαλύτερη διάκριση. Ζητώ μια μεγάλη συγνώμη.»

Ωστόσο πολλοί Αμερικανοί, κυρίως οι βετεράνοι του Βιετνάμ, θα θυμούνται αυτήν την «επαίσχυντη συμπεριφορά προς έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τη χώρα του με τη μεγαλύτερη διάκριση», που είχε λάβει χώρα αρκετές φορές στο Καπιτώλιο.

Η παράσταση του Τζων Μακέϊν ενώπιον του Κογκρέσου καθώς επιχειρηματολογούσε ενάντια σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα ή αποκάλυψη για το αν ή όχι εξακολουθούσαν να υπάρχουν κρατούμενοι πολέμου στο Βιετνάμ, μετράει ως μία τέτοια περίπτωση.


Ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η αδιάκοπη στήριξή του προς την Αλ-Κάιντα και την ISIS, γνωστές από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης ως «μετριοπαθείς αντάρτες», «αγωνιστές της ελευθερίας» και τα συναφή.

Ωστόσο, ενώ η υποστήριξη του Μακέϊν στους πολέμους του Βιετνάμ, του Ιράκ, της Συρίας της Λιβύης και σχεδόν κάθε πολέμου που διεξήχθει και που πρόκειται να διεξαχθεί πάνω στη γη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Μακέιν βρέθηκε μπροστά στον αληθινό βασιλιά του θανάτου, τον Χένρυ Κίσσινγκερ.

Πράγματι, ο Κίσσινγκερ είναι ένα από τα ζωντανά παραδείγματα εκείνου που οι πιο ψυχοπαθείς δολοφόνοι στον κόσμο λαχταρούν να προσκυνήσουν τα πόδια του.

Αν και ομολογουμένως δεν είναι ευρέως γνωστά, η στάση του Κίσσινγκερ στο πραξικόπημα της Χιλής, στον πόλεμο του Βιετνάμ, στις τραγωδίες της Καμπότζης και του Λάος, και η περίφημη δική του Μελέτη-Υπόμνημα Εθνικής Ασφάλειας 200: Συνέπειες της Αύξησης του Παγκόσμιου Πληθυσμού στην Ασφάλεια και στα Αλλοδαπά Συμφέροντα των ΗΠΑ (NSSM200), έχουν εξασφαλίσει για αυτόν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους πιο αποτελεσματικούς μαζικούς δολοφόνους του κόσμου.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μακέϊν έσπευσε να στηρίξει τον Κίσσινγκερ με τόση ευκολία. Για του λόγου το αληθές δεν αποτελεί έκπληξη ότι μετά από τόσα χρόνια και τόσα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο Κίσσινγκερ έδινε ομιλία σε μία τόσο σημαντική επιτροπή του Κογκρέσου, ούτε αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η επιτροπή προβάλλει επιδεικτικά έναν ακόμα εγκληματία, υποστηρικτή των τρομοκρατών, πανούργο πράκτορα των χρωματιστών επαναστάσεων και προδότη σαν τον Τζων Μακέϊν.

Η μόνη έκπληξη στην όλη υπόθεση ήταν πώς επετράπει στους διαδηλωτές να παραμείνουν εκεί για όσο χρονικό διάστημα παρέμειναν.

Ή μήπως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το ότι υπήρχαν διαδηλωτές εξαρχής;



Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ