Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τo Times of Israel αποκαλύπτει σκάνδαλο συνεργασίας ισλαμιστών με την ισραηλινή κυβέρνηση/video


Eπίσκεψη του Νετανιάχου και άλλων αξιωματούχων
σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι συνεργάτες του ισλαμιστές της Συρίας
φωτο syrian free press
H Ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel προβαίνει σε μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την άμεση διαπλοκή της κυβέρνησης του Ισραήλ στο διεθνή τζιχαντιστικό πόλεμο κατά της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, η οποία ανθίσταται διατηρώντας ένα κοσμικό, ουδετερόθρησκο πολίτευμα.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο Sharif as-Safouri, διοικητής του τάγματος του Al-Haramein του FSA ομολόγησε ότι το Ισραήλ παρείχε στον “ελεύθερο συριακό στρατό” αντιαρματικά συστήματα ως αντάλλαγμα για την φύλαξη των συνόρων του. Αυτήν την αγαστή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και σουνιτών μαχητών ομολόγησε ο ίδιος ο Sharif κατά την απολογία του ενώπιον ενός “σαριακού δικαστηρίου” της θυγατρικής της
Άλ Κάιντα στη Συρία, Τζαχμπάντ αλ Νούσρα.


Ο Sharif al Safari
 Όταν τον συνέλαβε η τρομοκρατική Αλ Νούσρα στις 22 Ιουλίου  στα  σύνορα με το Ισραήλ  τον πήγαν για ανάκριση από το συμβούλιο της Σαρίας. Σε βίντεο που ανέρτησαν οι ίδιοι οι ισλαμιστές, ο Σαρίφ παραδέχεται ότι το Ισραήλ παρείχε στον ίδιο και στην ομάδα του  ιατρικο -φαρμακευτική περίθαλψη και στρατιωτική υποστήριξη. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην ανατολική Daraa που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές. Αποκάλυψε ότι είχε εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος 5 φορές για να συναντηθεί με ισραηλινούς αξιωματούχους οι οποίοι τον προμήθευσαν με σοβιετικά αντιαρματικά όπλα και με ελαφρύ οπλισμό.


Οι φράξιες της αντιπολίτευσης θα λάμβαναν κάθε υποστήριξη και οι τραυματίες τους θα απολάμβαναν ιατρικών φροντίδων στο Ισραήλ με την προυπόθεση να φυλάνε τα σιδερόφραχτα σύνορά του. Δεν θα επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάζει την περιοχή των συνόρων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις ισραηλινές αρχές, διευκρίνησε ο Σαφούρι στο βίντεο.


Παρά το ότι το Ισραήλ ουδέποτε παραδέχτηκε την παροχή όπλων στους “μετριοπαθείς ένοπλους της αντιπολίτεσης”, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν τους πρωτεργάτες της ισλαμοποίησης της χώρας, oι ΗΠΑ και η ΕΕ, τα συριακά μέσα έχουν πολλές φορές καταγγείλει αυτήν τη συνεργασία. Έχουν μάλιστα δημοσιεύσει  και φωτογραφικό υλικό από νοσοκομεία του Ισραήλ όπου περιθάλπονται οι τραυματίες.

φωτο freesyrianpress
φωτο freesyrianpress


Ο Safouri δήλωσε ότι την πρώτη φορά συναντήθηκε για πρώτη φορά με ισραηλινό αξιωματικό ονόματι Ashraf στα σύνορα και ότι αυτός του έδωσε ένα δορυφορικό τηλέφωνο. Μετά συναντήθηκε με έναν άλλον ισραηλινό ονόματι Younis και αργότερα με έναν ανώτερο των δυο  προηγούμενων αξιωματικών, τον Abu Daoud. Συνολικά είπε ότι είχε πέντε συναντήσεις στην Τιβεριάδα.


Στις συναντήσεις αυτές, το Ισραήλ άρχισε να τον προμηθεύει με βασικά ιατρικά είδη και ρούχα, αλλά και οπλισμό: 30 ρωσικά τουφέκια, 10 αντιαρματικά με 47 ρουκέτες και 48.000 σφαίρες διαμέτρου 5.56 mm.


Ο συντάκτης του άρθρου στο Times of Israel (13/08/14) σχολιάζει :

Xιλιάδες της al-Qaeda  έφτασαν στη Συρία μετά από την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους και κατέλαβαν περιοχές στα βόρεια της χώρας


Η Αλ Νούσρα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός συνεργάζονται στο πεδίο της μάχης κατά της κυβέρνησης Άσσαντ.


Παρά το ότι τα websites της αντιπολίτευσης αρνούνταν ότι ο Safouri ήταν ένας συνεργάτης του Ισραήλ, παραδέχονταν ότι πήγαινε εκεί για ιατρικούς λόγους.


Και κλείνει:


Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας σχολιασμός εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης.


Το βίντεο της ομολογίας που μαγνητοσκόπησε η Αλ Νούσρα:


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ