Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο έχει μεν κατατεθεί αλλά δεν έχει πάρει ακόμη σειρά για την ολομέλεια η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις εσωτερικές αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και με τον αέρα που δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η νίκη του στις Ευρωεκλογές.
Δεν είναι τυχαίο ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή αρχές Απριλίου προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα αλλά κρατήθηκε για μετά τις ευρωεκλογές. Ήδη, από τον Μάρτιο, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στους νομούς της Κοζάνης, και της Φλώρινας (Κουκουλόπουλος, Κωσταντινίδης, Παπαδόπουλος, κ.ά.) είχαν ενημερώσει τον αρμόδιο υφυπουργό Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου όταν τους παρουσίασε το νομοσχέδιο, ότι «δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή».
Όμως, το μέτωπο κατά της Μικρής ΔΕΗ είναι ακόμη ισχυρότερο εκτός Βουλής και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινωνίες της Φλώρινας και του Αμύνταιου, όπου η
απόσχιση των μονάδων από τη μητρική ΔΕΗ κυριάρχησε στη προεκλογική ατζέντα. Αυτό ισχύει τόσο για τους νεοκλεγέντες δημάρχους Κ. Θεοδωρίδη και Ι. Βοσκόπουλο σε Φλώρινα και Αμύνταιο αντίστοιχα, όσοι και για τον νέο περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, που κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητος έπειτα από την απόσυρση της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως κατά της Μικρής ΔΕΗ δεν έχει ταχθεί μόνο ο κ. Καρυπίδης αλλά και ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Δακής στέλεχος της ΝΔ, έχει διαμηνύσει προεκλογικά με ανακοίνωσή του ότι «θα καλέσει και θα οργανώσει το σύνολο των φορέων και τους πολίτες σε θέση μάχης, απέναντι σ’ αυτή την επέλαση των ξένων συμφερόντων».
Όπως φαίνεται η μάχη της Μικρής ΔΕΗ θα είναι σκληρή και μεγάλη.
rizopoulospost
το είδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου