Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Όταν ο Θεός βρέχει δολάρια

Μέγα μυστήριο με αγορές Αμερικανικών ομολόγων από το Βέλγιο

Λαθραίες συναλλαγές και ξέπλυμα πληθωρικού χρήματος
για να στηριχτούν το δολάριο και ο Dow

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού δημοσίου,από τον Νοέμβριο του 2013 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, το Βελγικό Δημόσιο αγόρασε αμερικανικά κρατικά ομολόγα 141,2 δις δολαρίων.
Το ΑΕΠ του Βελγίου είναι 381 δις ευρώ και εκτιμώμενο σε δολάρια είναι κάτι παραπάνω από 500 δις. δολ.
Οπότε το μέγα ερώτημα είναι το πώς το Βέλγιο μπόρεσε εντός 3 μηνών, να διαθέσει το 28% του ετήσιου Εθνικού του προϊόντος για την αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων;
Το σίγουρο είναι ότι το Βέλγιο δεν είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα διότι σύμφωνα με τη Γιουροστάτ το 2013 είχε έλλειμμα 2,5. Μήπως το Βέλγιο είχε εμπορικό πλεόνασμα ίσο με το 28% του ΑΕΠ και το επένδυσε σε αμερικανικά ομόλογα; Αλλά και αυτό δεν είναι δυνατον διότι το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου αλλά και το ισοζύγιο τρεχούμενων λογαριασμών του Βελγίου παρουσίαζαν έλλειμμα.

Επομένως το Βέλγιο δεν είχε σίγουρα ουτε δημοσιονομικό πλεόνασμα, ούτε εμπορικό πλεόνασμα, 141,2 δις. δολλαρίων. Βέβαια «θεωρητικά» θα μπορούσε η Κεντρική Τράπεζας του βελγίου να δανειστεί από την
ΕΚΤ περίπου 100 δις ευρώ για να αγοραστούν τα αμερικανικά ομόλογα, αλλά αυτή η συναλλαγή δεν αναφέρεται από την ΕΚΤ, και εάν έχει γίνει θα ήταν εντελώς παράνομη.

Οπότε μένει να έβρεξε ο θεός δολάρια, εκτός και τα 141,2 τα έδωσε «κάτω από το τραπέζι» η FED, για να αγοράσει στη «ζούλα» τα αμερικανικά ομόλογα που ξεφόρτωναν στις αγορές διάφοροι μη αμερικανοί κάτοχοι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

(Έπεται συνέχεια)

 το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »