Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η Τραπεζική Παρανομία & η Αντιμετώπισή της

Η τραπεζική παρανομία αλλά και η διαχρονική ανοχή της από το Κράτος αποτελεί μια κραυγαλέα περίπτωση καταστρατήγησης του Συντάγματος που ορίζει ότι «το θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» (άρθρο 1, παρ. 2) και ότι «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (άρθρο 1, παρ. 3).


Το τραπεζικό σύστημα έχει αφεθεί –τουλάχιστον κατά τα τελευταία 35 χρόνια- να λειτουργεί ΕΞΩ και ΠΕΡΑ από τα όρια της νομιμότητας, των χρηστών ηθών και της ουσιαστικής στήριξης των συμφερόντων του Λαού και της οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας. Τουλάχιστον το 60% του Ελληνικού Λαού που έχει δανειακές συναλλαγές με τράπεζες, έχει πέσει θύμα πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους  (τοκογλυφία με επιτόκια 18% στις πιστωτικές κάρτες, 12-14% στα δάνεια αντί του νομίμου 6,75%) αλλά και βάναυσης καταπάτησης ακόμα και Συνταγματικά προστατευόμενων δικαιωμάτων τους ως εξής:



- Σ–1, παρ.3 – οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα 


- Σ-2, παρ.1 – υποχρέωση τους Κράτους για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου


- Σ-5, παρ.1 – δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της
προσωπικότητάς του και στη συμμετοχή του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή


- Σ-17, παρ.1 – υποχρέωση του Κράτους στη προστασία της ιδιοκτησίας


- Σ-95, παρ.5 – υποχρέωση της διοίκησης για συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις


- Σ-103,παρ.1 – οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Κράτους και υπηρετούν τον Λαό και οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα


- Σ- 106, παρ.2 – η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας


- Σ120, παρ. 2 – Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων


- Σ 120, παρ. 3 – Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία


- Σ-120, παρ. 4 – Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. 


Όταν το Κράτος συνειδητά και με τρόπους που διευκολύνουν τα αθέμιτα συμφέροντα του καρτέλ των τραπεζών και του ιερατείου του καθώς και των περιφερειακών λειτουργών της διαφθοράς και της διαπλοκής, έχουμε ευθεία καταστρατήγηση και του γράμματος και του πνεύματος του Συντάγματος. Και τότε η μόνη ασφαλιστική δικλείδα της νομιμότητας και της Δημοκρατίας είναι ο υπεύθυνος πολίτης που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αντισταθεί με κάθε μέσο εναντίον εκείνων που επιχειρεί την κατάλυση του Συντάγματος με τη βία. Και βία εν προκειμένω νοείται όχι μόνο η χρήση όπλων αλλά και κάθε άλλη μεθόδευση που παράγει εξαναγκασμό για την επιβολή των άνομων βουλών των παραβατών και την κάμψη της αντίστασης των πολιτών.


Από τα παραπάνω, αβίαστα προκύπτει ότι η διαχρονική παρανομία του τραπεζικού συστήματος καθώς και η εγκληματική ανοχή του Κράτους και των αρχών συνιστούν σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που είναι αντίθετη με την ρητή επιταγή του Συντάγματος (Σ-120, παρ. 2). Για τον λόγο αυτό, εμείς οι πολίτες νομιμοποιούμαστε αλλά και υποχρεούμαστε να αντισταθούμε με κάθε μέσο κατά των τραπεζών, του Κράτους και των αρχών.


Επιλέξαμε η αντίστασή μας να γίνει μέσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αποτελεσματική δικονομική άμυνα στις επιθέσεις των τραπεζών με δικαστικές ενέργειες κατά επιχειρηματιών και καταναλωτών, με μηνύσεις και αγωγές για την διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για τις αδικοπραξίες των τραπεζών και κάθε άλλου συνεργού ή/και καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνυπεύθυνου. Και έχουμε δικαιωθεί με πάνω από 1.000 δικαστικές αποφάσεις ενώ, στις 14-4-2010 στείλαμε μια 16/σέλιδη επιστολή-κατηγορητήριο προς τον Πρωθυπουργό –που κοινοποιήθηκε ευρύτατα σε όλο το πολιτικό κόσμο, τον Άρειο Πάγο και πολλούς άλλους, διαμαρτυρόμενοι για τις μαζικές παραβιάσεις του Συντάγματος στο πρόσωπο του 60% περίπου των Ελλήνων που έχουν ή είχαν συναλλαγές με τράπεζες και τις κακουργηματικές πράξεις των τραπεζών σε βάρος τους, μαζί με άλλα πολλά που αφορουν στο Κράτος, τη διαφθορά και την μνημειώδη ανικανότητά του.


Το αίτημα είναι απλό και αυστηρό: Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της Συνταγματικής νομιμότητας και την συμμόρφωση Κράτους, τραπεζών και κάθε άλλου που έχει ευθύνη σ’ αυτό τον εκτροχιασμό. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και, ασφαλέστατα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα τραπεζικό ιερατείο και τους διαπλεγμένους με αυτό πολιτικούς, το Κράτος και τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους να λειτουργούν παράνομα και να ασκούν τις εξουσίες τους υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών και όχι του Λαού.



Επειδή όμως δεν είμαστε αφελείς αλλά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι στην Ελλάδα του Κράτους της αφόρητης μετριότητας δεν μπορεί κανείς να περιμένει καμία βοήθεια από πουθενά αλλά πρέπει να αυτοπροστατεύεται, σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε το “Πακέτο ΝΕΜΕΣΙΣ  (βλ. θεματική ενότητα 39) που εξασφαλίζει την αποτελεσματική προστασία κάθε δανειολήπτη από τράπεζες στην Ελλάδα αλλά και τους οδηγεί στην διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων για τις σε βάρος τους αδικοπραξίες των τραπεζών καθώς και τις βάναυσες παραβάσεις των Συνταγματικά προστατευόμενων δικαιωμάτων τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ