Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η Δικηγορική Μαφία που μας Κυβερνά και το Κεφάλαιο

Εντελώς συμπτωματικά, η πλειοψηφία της ελληνικής βουλής αποτελείται παραδοσιακά από … νομικούς (3/4)

By solon antartis


“Στους περισσότερους ίσως να ακούεται βαρύς ο χαρακτηρισμός Μαφία για μια από τις πιο επιτυχημένες επαγγελματικές ομάδες του τόπου μας. Δυστυχώς ο χαρακτηρισμός ταιριάζει απόλυτα στην μικρή αλλά κραταιή ομάδα δικηγόρων που μέσω της εργασίας και της παρουσίας των κινούν τα νήματα που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.


Η ομάδα αυτή παρουσιάζει όλα τα κυριότερα χαρακτηριστικά της Μαφίας:

ο-  Είναι ένα κλειστό κύκλωμα στο οποίο μπορείς να εισέλθεις μόνο μέσα από γνωριμίες και αποδείξεις της αφοσίωσης σου.
ο- Οι δραστηριότητες της ποικίλουν από παράνομες δραστηριότητες μέχρι και απολύτως νόμιμες και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.
ο- Οι δραστηριότητες της εξυφαίνονται και διαπλέκονται σε όλα τα πεδία της κοινωνίας. Η διαπλοκή είναι
πολιτική, οικονομική, αστυνομική, κτηματομεσιτική, εμπορική και παρακρατική.
ο- Όλες οι δραστηριότητες της διέπονται από το νόμο της σιωπής – omerta – ανάμεσα στα μέλη.
ο- Είναι αδίστακτη στην προάσπιση των συμφερόντων της και δε φείδεται μεθόδων και διαδικασιών για την διασφάλιση των.”
Από:





Ο σημαντικότερος τομέας δραστηριοτήτων της δικηγορικής Μαφίας που μας κυβερνά είναι αυτός που σχετίζεται με το Κεφάλαιο.

Η δικηγορική Μαφία της Κύπρου είναι το καλύτερο εργαλείο διείσδυσης του ξένου Κεφαλαίου και ταυτόχρονα ο καλύτερος καταλύτης του τοπικού Κεφαλαίου.

Με τη δράση της αλλά και τη συνειδητή αδράνεια της εκεί όπου χρειάζεται η δικηγορική Μαφία επιτρέπει, προωθεί και συγκαλύπτει τη δράση του τοπικού και διεθνούς Κεφαλαίου χωρίς οποιονδήποτε ενδοιασμό και χωρίς καμία έγνοια για την τύχη του δύσμοιρου λαού μας.

Οι τρεις εξουσίες οι οποίες ελέγχονται και καθοδηγούνται από τη δικηγορική Μαφία φροντίζουν να προωθούν και να δημιουργούν νόμους οι οποίοι να υποστηρίζουν τη δράση του Κεφαλαίου, να αποφεύγουν να προωθήσουν άλλους που θα αναχαιτίσουν τη δράση αυτή και όταν τα σκάνδαλα ξεσπάσουν φροντίζουν να τα συγκαλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νομοθετική και εκτελεστική εξουσία φρόντισαν και φροντίζουν για τη δημιουργία του πλαισίου μέσα στο οποίο θα δρα ανενόχλητο το Κεφάλαιο και εκτελεστική και δικαστική εξουσία φρόντισαν και φροντίζουν οι δραστηριότητες του να μένουν ανενόχλητες.

Το Κεφάλαιο χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της δικηγορικής Μαφίας. Κατ’ ακρίβεια ολόκληρη η δράση του βασίζεται σε ένα πολύπλοκο δίκτυο υπηρεσιών, διαπλοκής και αλληλεξάρτησης.

Τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία εξυπηρετούν εκατοντάδες αλλοδαπούς και ημεδαπούς πελάτες εγγράφοντας εταιρίες και αναλαμβάνοντας τη διακίνηση των κεφαλαίων των πελατών των με το αζημίωτο φυσικά. Οι δικηγορικοί οίκοι αναλαμβάνουν τη δημιουργία εταιριών, θυγατρικών εταιριών, εταιριών βιτρίνων, οτιδήποτε για την εξυπηρέτηση των πελατών των. Το διεθνές Κεφάλαιο γνωρίζει άριστα που πρέπει να απευθυνθεί και ανταμείβει πλουσιοπάροχα τις εκδουλεύσεις των φίλων του. Πάνω σε αυτή τη βάση έχει στηθεί ένας τεράστιος χορός εκατομμυρίων τα οποία απολαμβάνουν ως κέρδη και bonus οι μεγαλοσυνέταιροι των μεγάλων δικηγορικών γραφείων του τόπου. Όλα “ηθικά” πλασμένα και υπό την κάλυψη που παρέχει η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της σχέσης είναι και ο προσωπικός φίλος του προέδρου μας Aleksandr Lebedev. Είναι ο ρώσος ολιγάρχης ο οποίος απασχόλησε πρόσφατα τη δημοσιότητα με την παροχή του ιδιωτικού του αεροσκάφους για επίσημο ταξίδι του προέδρου στη Γαλλία.

Ο φίλος του προέδρου, πρώην πράκτορας της KGB με διασυνδέσεις με το καθεστώς Γκορμπατσώφ και Γέλτσιν, δική του τράπεζα και Μέσα Ενημέρωσης τα οποία περιλαμβάνουν και τις εφημερίδες “Evening Standard” και “Independent” στην Αγγλία είναι ένα εξαιρετικό δείγμα των ανθρώπων με τους οποίους εργάζεται και τους οποίους εξυπηρετεί η δικηγορική Μαφία που μας κυβερνά (1).
Θαυμάστε το ήθος του Aleksandr Lebedev στο βίντεο ενός λεπτού που ακολουθεί:



Τέτοιους “αστέρες” εξυπηρετούν τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Ενίοτε δε λαμβάνουν και ανταλλάγματα όπως ένα ταξίδι με το ιδιωτικό τους τζετ. Για άλλου είδους ανταλλάγματα δύσκολα μπορούν να βρεθούν ίχνη αφού η δικηγορική Μαφία φροντίζει μέσω της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας να μην υλοποιείται το “πόθεν έσχες” για τα δημόσια και πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή η δικηγορική Μαφία συνεργάζεται άψογα με τις τράπεζες της Κύπρου και τους μεγαλοτραπεζίτες σε μια αγαστή σχέση συνεργασίας, διαπλοκής και συγκάλυψης.

Πολλά από τα μέλη της Μαφίας έχουν πλουτίσει χάρη σε αυτή τη σχέση μέσα από τη σχέση άμεσου και έμμεσου χρηματισμού, προνομιακής μεταχείρισης και πληροφοριών. Οι τράπεζες φρόντισαν να ταΐζουν σταθερά και αμείωτα τους συνεργάτες τους μέσω της συνεχούς παροχής υποθέσεων που τις αφορούν αλλά κυρίως μέσω της προνομιακής μεταχείρισης των μετοχών των τραπεζών την εποχή της χρηματιστηριακής φούσκας. Οι παροχές μετοχών των τραπεζών με προνομιακούς όρους στα μέλη της δικηγορικής Μαφίας και ο πλουτισμός των – πολλοί έγιναν εκατομμυριούχοι σε μια μέρα – έκτισε μια φοβερή σχέση διαπλοκής η οποία βασίζεται στην αμοιβαία σιωπή των εμπλεκόμενων. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας από αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα. Η δικηγορική Μαφία ακολουθεί πιστά μια σικελική παροιμία που ορίζει τη συμπεριφορά και τη δράση της:
«Όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια»

Ή διαφορετικά και όπως λέμε και στην κυπριακή διάλεκτο:
” Μεν δακκάνεις το σιέριν που σε ταΐζει”

Η δικηγορική Μαφία της Κύπρου συμμετείχε στο στήσιμο του χρηματιστηρίου, απέφυγε να δημιουργήσει νόμους που να διέπουν τη λειτουργία του, διακίνησε δισεκατομμύρια χρήματα μέσω του και όταν αυτό κατέρρευσε εισέπραξε τα κέρδη και φρόντισε ώστε να μην τιμωρηθεί κανένας.

Με τον ίδιο τρόπο η δικηγορική Μαφία έστησε τη γιγάντωση των κυπριακών τραπεζών, απόλαυσε τα κέρδη αυτής της σχέσης και τώρα μας στέλλει το λογαριασμό. Ο τραγέλαφος των ερευνών για την κατάσταση της οικονομίας αποφεύγει επιμελώς να αγγίξει την ουσία. Ο βόθρος είναι τόσο μεγάλος που αν ανοίξει θα μας σκοτώσει με τη δυσοσμία του. Οι ίδιοι μεγαλοδικηγόροι, πρόεδροι, υπουργοί, βουλευτές, δικαστές που κόπτονται για την οικονομία οδηγούν αυτή τη στιγμή χιλιάδες συμπατριώτες μας στα δικαστήρια επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους. Οι εισαγγελείς θάβουν εκθέσεις και επιμελώς συγκαλύπτουν κάθε τι που μπορεί να εκθέσει το τεράστιο μέγεθος της διαπλοκής.

Η σχέση και η διαπλοκή αυτή ανάμεσα στη δικηγορική Μαφία και το διεθνές και τοπικό κεφάλαιο είναι που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή. Στο περίφημο Eurogroup του Μαρτίου όπου ενταφιάστηκε η κυπριακή οικονομία ήταν φανερό για όλους εκτός από εμάς ότι ο πρόεδρος προτίμησε να προστατεύσει τους φίλους και πελάτες του και να μειώσει τη δική τους ζημιά εις βάρος του λαού. Μας τα λέει κουτσιά καθαρισμένα ο Wolfgang Schaeuble στην εφημερίδα Die Welt:



«Οι κύπριοι αξιωματούχοι θα έπρεπε να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους. Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες. Η γερμανική θέση ήταν η ίδια με αυτή του ΔΝΤ: εάν οι δύο κυριότερες τράπεζες δεν έχουν πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο, τις ζημίες θα έπρεπε να τις επωμιστούν οι μέτοχοί τους (. . .). Αλλά οι (Κύπριοι) αξιωματούχοι δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν». (2) 

Οι δηλώσεις του δεν έχουν επισήμως διαψευσθεί μέχρι σήμερα από κανένα επίσημο στόμα. Και προσωπικά πιστεύω πολύ περισσότερο τον Schaeuble με τον τευτονικό κυνισμό του από τον κατά συρροή ψεύτη που μας κυβερνά.

Η πραγματικότητα είναι ότι η δικηγορική Μαφία που μας κυβερνά προτίμησε να καεί ο τόπος ολόκληρος παρά να πληρώσουν όλο το λογαριασμό οι φίλοι και πελάτες της.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να παρατεθούν αδιάσειστα στοιχεία για όλα τα παραπάνω. Η δικηγορική Μαφία καλύπτει εξαιρετικά τα ίχνη της και βασίζεται πάνω απ’ όλα στη διατήρηση του όρκου της σιωπής ανάμεσα στα μέλη της. Παρ’ όλ’ αυτά η λαϊκή σοφία του τόπου μας θυμίζει πως νομοτελειακά:


“Ο αλουπός εχώννετουν τζι ο νούρος του εφαίνετουν” 

Αυτή την ουρά της αλεπούς θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε στα επόμενα μας άρθρα που αφορούν τη διαπλοκή της δικηγορικής Μαφίας που μας κυβερνά μέσα στις τάξεις των τριών εξουσιών.

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com

http://cyprus.indymedia.org/node/4855
το είδα






<<<     Η Τραπεζική Παρανομία & η Αντιμετώπισή της 



 Αυθαίρετες ποινές σε βάθος 20ετίας - Όλοι ένοχοι εκ προοιμίου για φοροδιαφυγή    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »