Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μήπως ο Σπύρος έχει δίκιο;

Τo γνωστό video με τη Κατερίνα Μουτσάτσου κάποιος το κατάλαβε αλλοιώς και έφτειαξε ένα δικό του video με το οποίο παρουσιάζει τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα από μια άλλη οπτική γωνία. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και το ανάρτησα, γιατί πιστεύω ότι από μια πρώτη ματιά τα πράγματα στην Ελλάδα είναι όπως τα παρουσιάζει.

Το ερώτημα είναι, πώς κάποιος πολίτης θα ξαναποκτήσει τη χαμένη του ταυτότητα και πώς θα ξαναζήσει ελεύθερος, διότι αυτή τη στιγμή ο Ελληνας πολίτης είναι σκλαβωμένος, η ζωή του καθημερινά οδεύει προς το χειρότερο ενώ το μέλλον του είναι αβέβαιον.

Το ερώτημα που πρέπει να απασχολεί όλους πλέον είναι, ποιά πρέπει να είναι εκείνα τα βήματα που θα οδηγήσουν την Ελλάδα με ελπίδα πρός ένα καλύτερο μέλλον, με ποιά πρόταση, με ποιό σχέδιο, με ποιό όραμα, με ποιούς ηγέτες και με τι υποδομές.

Δεν μπορεί ο Ελληνας πολίτης να ψηφίσει στο μέλλον πάλι εκείνους τους πολιτικούς που δεν σεβάστηκαν τη
ψήφο του ούτε εκείνους που τον πρόδοσαν μη τηρώντας το Ελληνικό σύνταγμα, δημιουργώντας του τη ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι απο αυτούς για να κυβερνήσουν, με τη γνωστή πληρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ και την “προστασία” των ντόπιων και ξένων κέντρων αποφάσεων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν καλύτεροι, εξυπνότεροι και εντιμότεροι νέοι πολιτικοί απο εκείνους του παρόντος αποτυχημένου και εξηντλημένου πολιτικού συστήματος με πολλές γνώσεις και εμπειρίες, άνθρωποι που περιμένουν το “ξύπνημα” ή την ώρα για να κινηθούν. Ελπίζω μόνο αυτή η ώρα να μην έρθει πολύ αργά.

Στο μελλοντικό πολιτικό τοπίο χρειάζονται αρχηγοί κομμάτων με ξεκαθαρισμένες αρχές, με εμπεριστατωμένες προτάσεις και επιβεβαίωση των δεδομένων στα οποία βασίζονται. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί όλους τους πολίτες αλλά περισσότερο πρέπει να απασχολεί τους φερέλπιδες εκείνους νέους πολιτικούς, που θέλουν να μη διαλυθεί η χώρα, γιατί η χώρα συνεχώς διαλύεται όπως και η κοινωνία.

Η σημερινή Ελλάδα με το παρόν πολιτικό σύστημα είναι αδιανότητο να προχωρήσει σε αλλαγή του Συντάγματος. Καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο πρίν αποκατασταθεί η λειτουργία του πολιτεύματος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προστατεύονται στην Ελλάδα ενώ ένας αντιρατσιστικός νόμος δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. Ο φανατισμός δεν αντιμετωπίζεται με φανατισμό αλλά με αρτιότερους κοινούς νόμους για όλους και χωρίς διακρίσεις. Αυτό που λέω πρέπει να διορθωθεί σε πολλά κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.




Ο φίλος μας ο Σπύρος στο video διερωτάται, γιατί η Ελλάδα να έχει λιγότετρους σε σχετικό ποσοστό δημόσιους υπαλλήλους απο άλλες χώρες, γιατί να δουλεύει περισσότερο απο άλλους και γιατί η χώρα παρά όλα αυτά να βουλιάζει. Η απάντηση είναι, γιατί η χώρα δεν παράγει εξαγώγιμα προιόντα και γιατί στις θέσεις κλειδιά της Ελληνικής κοινωνίας είναι οι μειοδότες και οι περισσότερο άχρηστοι που δρούν σαν δολιοφθορείς σε κάθε τι δημιουργικό που εμφανίζεται, που πνίγουν τις σπίθες ανάκαμψης, που πνίγουν τη δημιουργία της αρμονίας σκέψης και πράξης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Και σε άλλες χώρες συμβαίνουν αυτά, στην Ελλάδα όμως τα όρια ανοχής της κοινωνίας σε τέτοιες πρακτικές έχουν ξεπερασθεί απο πολύ ενώ υπάρχει ένας συνεχής και αυξανόμενος κανιβαλισμός του κέρδους, έχει χαθεί η ευαισθησία και η ελπίδα, δεν υπάρχει το αίσθημα της ευθύνης ενώ η δημοκρατία δεν έχει λειτουργήσει σωστά απο γενέσεως Ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα επίσης δεν είναι μόνο μια χώρα στην οποία η ντόπια διαπλοκή κάνει party και το παράνομο χρήμα ρέει άφθονο αλλά είναι και μια χώρα στην οποία και οι Ευρωπαίοι και άλλοι ξεπλένουν τα “άπλυτά” τους.

Στο τέλος του video, στο αποκορύφωμα του δράματος, το οποίο ο ήρωας περιγράφει και ζεί, έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Ο ήρωας του έργου διαπιστώνει μια πραγματικότητα που θα έπρεπε όλοι να είχατε αντιληφθεί, ότι δηλαδή υπήρξε ένας μαλάκας. Αυτό ακριβώς, η ξαφνική, η σοκαριστική συνειδητοποίηση της αλήθειας του προσφέρει κάποιες πιθανότητες να σωθεί. Εσείς θα είχατε ποτέ το θάρρος να δείτε την αλήθεια κατάματα και να τη περιγράψετε με τόσο οξυδερκή τρόπο; Eίναι καιρός να το κάνετε, για να γίνει η ανάγνωση σας ένα σχέδιο απόδρασης απο το χτές και να προκύψει ένα σχέδιο που θα γίνει πράξη ουσίας, πράξη ζωής για όλους.

Στον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα και όσο ο χρόνος περνάει, οι λύσεις γίνονται λιγότερες. Χρέος όλων μας είναι να πληροφορούμε για το σωστό, να μη χαζεύουμε σε ανούσια γεγονότα και να προοωθούμε όσο το δυνατό τις αναγκαιότερες και αποδοτικότερες λύσεις, ατομικά και συλλογικά, και όσο αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και όσο αφορά τις αποφάσεις, γρήγορα, προσεκτικά, με σωστούς μηχανισμούς, με μεθόδους διόρθωσης και δικαίου.

το είδα





<<<      Αυθαίρετες ποινές σε βάθος 20ετίας - Όλοι ένοχοι εκ προοιμίου για φοροδιαφυγή 



 10χρονο παιδί (μη μουσουλμάνος!) διψούσε και αρνήθηκαν να του δώσουν νερό λόγω ραμαζανιού!    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ