Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Ρωσίας: Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα των BRICS

Παρέμβαση Ρωσίας: Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα των BRICSΗ Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να χρηματοδοτηθεί από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Sergey Storchak στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο TASS. «Θα είναι αρκετό για την Ελλάδα να αγοράσει μερικές μετοχές της τράπεζας, ώστε να γίνει έτσι μέλος της και στη συνέχεια θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από αυτή, μιας και θα αποκτήσει δικαίωμα στους πόρους της. Για να γίνει αυτό, απαιτείται
πολιτική απόφαση», δήλωσε.



Όπως ανέφερε, «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ενδιαφέρθηκε για την τράπεζα των BRICS. Όταν αρχίσει να λειτουργεί, τότε τα ιδρυτικά μέλη θα μπορούν να εγκρίνουν υποψήφιες χώρες που θα θέλουν να συμμετάσχουν», σημείωσε. «Αν οι πέντε ιδρυτικές χώρες συμφωνήσουν, τότε δεν βλέπω πρόβλημα στη συμμετοχή της Ελλάδας», εκτίμησε ο Sergey Storchak.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ιδρύθηκε στις 15 Ιουλίου 2014 από τις Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Νότια Αφρική και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2016, παρέχοντας χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προγράμματα στα μέλη της και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Το αρχικό της κεφάλαιο θα είναι 50 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα αυξηθεί στα 100 δις, ενώ η έδρα της είναι στη Σαγκάη της Κίνας.


 το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ