Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Το πρώτο νομοσχέδιο της Γερουσίας των ΗΠΑ για το 2019 στοχεύει στην προστασία του Ισραήλ από μποϊκοτάζ

Με την έναρξη της νομοθετικής συνόδου του 2019 στις ΗΠΑ, θα περιμέναμε ότι η Γερουσία των ΗΠΑ θα δώσει προτεραιότητα στον τερματισμό της διακοπής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης διάρκειας δύο εβδομάδων. Αντ’ αυτού, το πρώτο νομοσχέδιο της Γερουσίας του έτους αναφέρεται ότι έχει ως στόχο να προστατεύσει το Ισραήλ από τα μποϊκοτάζ.

Σύμφωνα με το The Intercept, το πρώτο κομμάτι νομοθεσίας που θα κυκλοφορήσει από τη Γερουσία το 2019 θα δώσει στην αμερικανική κυβέρνηση την εξουσία να διακόπτει τις σχέσεις με εταιρείες που επιλέγουν να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ. Το αμερικανικό διάταγμα αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, τα
οποία θα αποτελέσουν το S.1 – τον ορισμό που δίνεται στο συμβολικά σημαντικό πρώτο νομοσχέδιο της συνόδου.

Η νομοθεσία για την απαγόρευση του μποϊκοτάζ έχει προφανώς υπερισχύσει της συνεχόμενης διακοπής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης – ήδη της τρίτης μεγαλύτερης, κλείνοντας εννέα τμήματα και αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνητικούς εργαζόμενους χωρίς μισθούς.


πηγή

Με τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μάρκο Ρουμπιο (Φλόριντα) ως επικεφαλή χορηγό, ο νόμος για την καταπολέμηση του κινήματος μποϊκοτάζ στο Ισραήλ BDS αναμένεται να λάβει διπλή υποστήριξη. Συμπτωματικά, η τιμωρία εταιρειών και ατόμων που υποστηρίζουν το κίνημα BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) αποτελεί κορυφαία νομοθετική προτεραιότητα για το AIPAC, το ισχυρό λόμπι υπέρ του Ισραήλ.

Το νομοσχέδιο εισήχθη στο παρελθόν (αλλά δεν πέρασε ποτέ) πέρυσι και έδωσε στις Πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις την εξουσία να αρνούνται να συναλλάσσονται με επιχειρήσεις των ΗΠΑ που συμμετέχουν σε μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ. Παρόμοια νομοθεσία κατά του BDS έχει ήδη υιοθετηθεί σε 26 Πολιτείες. Μέχρι στιγμής, δύο ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι η τιμωρία εταιρειών ή ατόμων που μποϊκοτάρουν αγαθά παραγόμενα στο Ισραήλ παραβιάζει συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα βάσει της πρώτης τροπολογίας των ΗΠΑ.

Το S.1 υποτίθεται ότι είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποφύγει παρόμοιες νομικές προκλήσεις – αλλά έχει ήδη κατακριθεί από τις ομάδες πολιτικών ελευθεριών. Σε ένα σχόλιο που παρασχέθηκε στο The Intercept, η
Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) δήλωσε ότι το νομοσχέδιο «θα αποδυνάμωνε τις προστασίες των Αμερικανών της πρώτης τροπολογίας» και «στέλνει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς ότι θα τιμωρηθούν αν τολμήσουν να διαφωνήσουν με την κυβέρνησή τους» – ή με το Ισραήλ σ’ αυτή την περίπτωση.



πηγή

Αν το νομοσχέδιο περάσει στη Γερουσία, τότε θα βρεθεί ενώπιον της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς βουλής, όπου η Νάνσι Πελόζι μπορεί να χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ της ένθερμης υποστήριξής της για το Ισραήλ – ή της ελευθερίας του λόγου.


πηγή


Δες και,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »