Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Swexit: Το προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ που απαγορεύτηκε στη Σουηδία, της "δημοκρατικής" Ευρώπης!....

Ο σουηδικός τηλεοπτικός σταθμός TV4 αρνήθηκε να προβάλει ένα διαφημιστικό σποτ κατά της ΕΕ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Σουηδία» (AfS) δημιούργησε ενόψει των ερχόμενων Ευροεκλογών της 26ης Μαϊου ένα σποτ που παρουσιάζει μια μόνο λέξη, το «Swexit», παραπέμποντας στην πάγια θέση του για έξοδο της Σουηδίας από την Ε.Ε.

Ο επικεφαλής του AfS Γκουστάβ Κάσσελστράντ δήλωσε ότι η απόφαση του καναλιού - το μοναδικό στη Σουηδία που επιτρέπεται να προβάλει πολιτικές διαφημίσεις - συνιστά «απειλή για την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία». Οπως είπε, το TV4 «επηρεάζει τα αποτελέσματα των εκλογών με έναν κρίσιμο τρόπο» με το να απαγορεύει τη διαφήμιση του «μοναδικού κόμματος που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε.» την ώρα που υπάρχουν πολλοί στη Σουηδία που αντιτίθενται στην ΕΕ.

Η διαφήμιση διάρκειας 15 δευτερολέπτων περιλαμβάνει τη λέξη Swexit γραμμένη με μπλε γράμματα σε κίτρινο φόντο - τα εθνικά χρώματα της Σουηδίας - και τα οποία συλλαβίζονται από ένα παιδί.

Το κόμμα προγραμμάτιζε να προωθήσει τη

διαφήμιση πριν από τις εκλογές, αλλά σύμφωνα με το AfS, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποσύρθηκε από τις συνομιλίες χωρίς καμία εξήγηση.

«Απίστευτο. Αν η αντιπολίτευση στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Ρωσία είχε αποκλειστεί εντελώς από τη διαφήμιση στη μέση μιας κρίσιμης προεκλογικής εκστρατείας, θα ήταν σημαντικότατα νέα στη Σουηδία και θα πυροδοτούσε σχόλια για την έλλειψη δημοκρατίας αλλά και φωνές για κυρώσεις» έγραψε ο πρώην βουλευτής Ερικ Αλμκβιστ στο Facebook.

Εχοντας αποκλειστεί από τις τηλεοπτικές οθόνες, ο AfS έβαλε την αμφιλεγόμενη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Κάποιοι Σουηδοί εμφανίζονται έκπληκτοι από την «κρατική λογοκρισία».

«Αηδιασμένος με το TV4», ανέφερε ένας χρήστης. «Αποσύρετε τα δικαιώματα εκπομπής από το TV4», πρόσθεσε ένας άλλος σχολιαστής.

Ακόμη και όσοι δεν υποστηρίζουν το κόμμα και δεν μοιράζονται τις αξίες του, βλέπουν την κίνηση του TV4 ως «κατάχρηση της ελευθερίας της έκφρασης».

Υπήρχαν, επίσης, κάποιοι που ευχαρίστησαν το κανάλι για την αναχαίτιση της εξάπλωσης αυτού που αποκαλούν «εκστρατεία νεοναζί».

«Το TV4 σώζει ξανά την ανθρωπότητα, ευχαριστούμε @TV4», έγραψε ένας χρήστης Twitter.

Πηγή: RT
Πηγή:huffingtonpost

http://dia-kosmos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ