Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

«Μοχάμεντ», το πιο δημοφιλές όνομα στο Όσλο για 11 συναπτά έτη

Από το 2008, το όνομα Μοχάμεντ (με τις παραλλαγές του) ήταν το πιο δημοφιλές όνομα αγοριών στο Όσλο, εδραιώνοντας τη θέση του το 2018, καθώς η μουσουλμανική κοινότητα αυξάνεται και εδραιώνεται στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Το όνομα «Μοχάμεντ» είναι το πιο διαδεδομένο εδώ και 11 χρόνια στο Όσλο και αυτό εξηγείται λόγω της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων στη χώρα.

Το 2018, το 8,7% του πληθυσμού του Όσλο ασπάζεται το Ισλάμ, με τους Πακιστανούς, τους Σομαλούς, τους Ιρακινούς και τους Μαροκινούς να αποτελούν τις μεγαλύτερες κοινότητες.

«Οι επιλογές δημοφιλών ονομάτων στο Όσλο συχνά
διαφέρουν αρκετά από την υπόλοιπη χώρα. Συχνά βλέπουμε ένα όνομα να γίνεται δημοφιλές στο Όσλο και στη συνέχεια να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», εξήγησε ο ανώτερος σύμβουλος της Υπηρεσίας Στατιστικής Νορβηγίας, Γιόργκεν Ούρεν.

Το Όσλο έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό μεταναστών και Νορβηγών που γεννήθηκαν από γονείς μετανάστες σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο σε σχετικούς όσο και σε απόλυτους αριθμούς.

Από τους 624.000 κατοίκους του Όσλο, περίπου 190.000 είναι μετανάστες ή έχουν γεννηθεί από μετανάστες γονείς, που αντιπροσωπεύουν το 30,4% του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

Σε μερικά από τα προάστια, το μερίδιο των μεταναστών υπερβαίνει το 50 %. Αντίθετα, ο εθνικός μέσος όρος είναι 17,3%.


Σύμφωνα με τον ερευνητή των ονομάτων Ivar Utne στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, τα πιο δημοφιλή ονόματα στη Νορβηγία είναι επίσης δημοφιλή στις χώρες που βρίσκονται κοντά σε αυτήν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »