Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Το λαμόγιο ο ΜΑΝΤΈΛΗΣ άρπαξε 450.000, έδωσε 140.000 και καθάρισε.

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως συνολικά 140.000 ευρώ για την μίζα ύψους 450.000 μάρκων που έλαβε από τη Siemens, επέβαλλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στο ΑΡΧΙΛΑΜΌΓΙΟ πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή,
και για το οποίο κατόπιν αιτήματος του Μαντέλη ορίστηκε δυνατότητα καταβολής σε 32 μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλλε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή στον Αρ. Μαντά και κάθειρξη 11 ετών στο άλλοτε μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ Ηλία Γεωργίου, ο οποίος μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγείται στη φυλακή.

To Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε επί πολλούς μήνες η δίκη Μαντέλη, τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με
τέσσερις δικαστές να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού και μόνον ένας υπέρ της αθώωσής του.

Στην ίδια υπόθεση ένοχος κρίθηκε ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens στη χώρα μας αλλά και ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αρ. Μαντάς.

Το λαμόγιο έχει αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και έχει υποστηρίξει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη γερμανική εταιρεία ήταν προεκλογική χορηγία.



ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ