ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΥΠΕΞ Βενεζουέλας: «Παράνομες και βάρβαρες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ»

Είναι κι αυτοί που πιστεύουν ότι μία χώρα πλούσια σε πετρέλαιο που διαθέτει τη βενζίνη προς μόλις 1 λεπτό το λίτρο στους πολίτες της, που διαθέτει φτηνό πετρέλαιο στις φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής για να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν …έπαθε ξαφνικά φτώχεια …εξαιτίας του «κακού» Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα έχει κρατικοποιήσει τα πετρέλαιά της, όπως έκανε η Λιβύη, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία. Ο Πούτιν διατηρεί υπό κρατικό έλεγχο τη Rosneft και την Gazprom. Συμπτωματικά οι ίδιες χώρες αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν απάνθρωπες κυρώσεις που τις κατέστρεψαν οικονομικά και που προκάλεσαν αμέτρητους νεκρούς. Μόνο στο Ιράκ οι κυρώσεις προκάλεσαν τον θάνατο 576.000 παιδιών.

Όλα αυτά τα εγκλήματα εναντίον χωρών που
δεν υπηρετούν τους τοκογλύφους …είχαν την έγκριση και τη υποστήριξη των Ελληνικών Κυβερνήσεων.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=681518&catID=4Πηγή: real.gr

H διπλωματία της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τις οποίες περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες του Καράκας να εκδίδει κρατικό χρέος, να ρευστοποιεί πόρους ή να πωλεί πετρέλαιο, «παράνομα μέτρα».


Οι κυρώσεις αυτές είναι «τρέλα», «βάρβαρες», και «αντίκεινται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο», έκρινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα κατά τη διάρκεια σύντομων δηλώσεων που έκανε σε δημοσιογράφους στο Μιραφλόρες, το προεδρικό μέγαρο.


Αντιδρώντας στην επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα στόχος του οποίου είναι να στραγγαλίσει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της λατινοαμερικάνικης χώρας, η οποία ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική κρίση.


«Προτρέπουμε το καθεστώς του Μαδούρο να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους άμεσα και χωρίς όρους και να τερματίσει την καταστολή και την οικονομική στέρηση του λαού της Βενεζουέλας», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ