Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Εθνική Υπηρεσία Γεωσκοπικών Πληροφοριών: Η υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ που δεν έχετε ακούσει ποτέ

Εάν δεν έχετε ακούσει για την NGA, συγχωρείστε. Η NGA (National Geospatial-Intelligence Agency) – η Εθνική Υπηρεσία Γεωσκοπικών Πληροφοριών των ΗΠΑ απασχολεί πάνω από 15.000 άτομα στις σκιές του. Η NGA είναι η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας που επιβλέπει το εμπόριο επιτήρησης.

Ξεχάστε τη CIA και την NSA. Αυτή η νεοϊδρυθείσα ακρωνυμική οργάνωση – που πήρε τη νέα της ύπαρξη (που ξεκίνησε ως Εθνικό Κέντρο Διερμηνείας Φωτογραφιών στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο) το 2003 – είναι τεράστια. Δισεκατομμύρια χορηγούνται για τον προϋπολογισμό και το 2011 το κεντρικό της κτίριο μετρούσε “τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου σε μάκρος και καλύπτει τόσο έδαφος όσο δύο αεροπλανοφόρα”, κοστίζοντας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθούν.

Ο James Bamford ανέφερε για το Foreign Policy αυτό το
μήνα πως ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα, πέντε μήνες μετά την προεδρία του, δεν γνώριζε αυτή την υπηρεσία.


“Τι κάνετε λοιπόν;” Ο Ομπάμα ρώτησε έναν πελάτη στο εστιατόριο Five Guys στην Ουάσιγκτον τον Μάιο του 2009.

«Εργάζομαι στη NGA, National Geospatial-Intelligence Agency», απάντησε.


Ο Ομπάμα, έκπληκτος, ρώτησε: “Οπότε, εξηγήστε μου τι ακριβώς αυτή η Εθνική Υπηρεσία …” δεν μπορεί να θυμηθεί το πλήρες όνομα του οργανισμού.


Ο Bamford αναφέρει ότι “οκτώ χρόνια αφού αυτή η βιντεοταινία βγήκε στον αέρα, η NGA παραμένει μακράν το πιο σκιερό μέλος των Μεγάλων Πέντε (Big Five) υπηρεσιών κατασκοπείας, που περιλαμβάνουν την CIA και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA)”.


Αλλά τι ακριβώς είναι η NGA;



“Το 2016, η υπηρεσία αγόρασε 99 στρέμματα στο Σαιντ Λούις για να κατασκευάσει επιπλέον κτίρια με κόστος 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να φιλοξενήσει το αυξανόμενο εργατικό δυναμικό, με 3.000 υπαλλήλους ήδη στην πόλη.


“Η NGA είναι για τις εικόνες ό,τι είναι η NSA για τις φωνές. Βασική λειτουργία της είναι να αναλύσει τα δισεκατομμύρια εικόνων και μιλίων βίντεο που συλλαμβάνονται από τα drones στη Μέση Ανατολή και τους δορυφόρους κατασκοπείας που περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη. Αλλά επειδή έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τις κάμερες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η υπηρεσία δεν έχει ποτέ εμπλακεί σε εγχώρια σκάνδαλα κατασκοπείας όπως τα δύο πολύ πιο διάσημα αδέλφια της, η CIA και η NSA . Ωστόσο, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει κάτω από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.”


Πριν από τη μετάβαση ονόματος σε NGA, η υπηρεσία είχε κατά κύριο λόγο ως ασχολία την χαρτογραφία. Το 2003 αναγεννήθηκε για τους σκοπούς της τρέχουσας αποστολής της: δορυφορική παρακολούθηση. Συνεργάζονται στενά με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α., συλλέγοντας και αναλύοντας εναέρια επιτήρηση μέσω της χρήσης drones και άλλων μη επανδρωμένων συστημάτων. Διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συλλογή πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής πληροφοριών και της αναπαραγωγής του στρατοπέδου του Μπιν Λάντεν για την SEAL Team Six.


“Πόσο ακριβείς ήταν οι μετρήσεις και η ανάλυσή της; Η NGA βρήκε πόσα άτομα ζούσαν στο στρατόπεδο, το φύλο τους και ακόμη και τα ύψη τους”, δήλωσε ο David Brown.


Η κεντρική της έδρα βρίσκεται στο Ft. Belvoir της Βιρτζίνια, και η NGA διαθέτει δύο επιπλέον εγκαταστάσεις στο Μιζούρι και το Σαιντ Λούις στην αεροπορική βάση Scott. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο κ. James Clapper, γνωστός για τη θέση του ως Υφυπουργού Άμυνας και Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, έφτασε στην NGA (τότε γνωστή ως NIMA) μόλις 2 ημέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο Clapper θυμάται τα «μεταμορφωτικά» του χρόνια με την υπηρεσία:


“Τα γεγονότα της 9ης Σεπτεμβρίου τα άλλαξαν όλα αυτά. Έγινε σαφές σε εμένα και στους άλλους ανώτερους ηγέτες του NIMA ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να εφαρμόσουμε την αλλαγή για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Ήμασταν σε πόλεμο και έπρεπε να δράσουμε αμέσως. Επομένως, πραγματοποιήσαμε ένα μακρύ εκτός έδρας Σαββατοκύριακο στο οποίο αλλάξαμε δραματικά τον οργανισμό και τις προοπτικές της Υπηρεσίας. Εκ των υστέρων, αυτό ήταν ακριβώς το σωστό πράγμα. Το έθνος μας και η Υπηρεσία μας είχαν εμπλακεί σε έναν πόλεμο και δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε ό, τι μπορούσαμε.”



Επί του παρόντος, η NGA είναι μια υπηρεσία που θα επωφεληθεί από τα αιτούμενα 70,3 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπονται για τον προϋπολογισμό κοινοτικών πληροφοριών των ΗΠΑ το 2017. Η διοίκηση Τραμπ πρόκειται να ενισχύσει το ποσό, λαμβάνοντας το συνολικό ποσό για τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου το 2017 σε ένα επιβλητικό ποσό 541 δισεκατομμυρίων δολαρίων. (Η NGA εμπίπτει στην κατηγορία του Πενταγώνου ως “εξαιρετικά απόρρητη υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου”).


Αυτό οδηγεί στην ανησυχητική παρατήρηση ότι η NGA μπορεί να λάβει σύντομα περισσότερη εξουσία. Το εναέριο σύστημα που χρησιμοποιείται εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί εναντίον του αμερικανικού λαού, αναφέρει ο Bamford:


”Με τη δυνατότητα να παρακολουθείς μια περιοχή 10 ή ακόμα και 15 τετραγωνικών μιλίων τη φορά, θα χρειαζόταν μόνο δύο drones να αιωρούνται πάνω από το Μανχάταν για να παρακολουθούν συνεχώς και να ακολουθούν όλη την υπαίθρια ανθρώπινη δραστηριότητα, νύχτα και μέρα. Μπορεί να κάνει μεγέθυνση σε ένα αντικείμενο τόσο μικρό όσο ένα ξυλάκι για βούτυρο σε ένα πιάτο και να αποθηκεύσει έως και 1 εκατομμύριο terabyte δεδομένων ημερησίως. Αυτή η ικανότητα θα επέτρεπε στους αναλυτές να κοιτάξουν πίσω σε χρόνο, ημέρες, εβδομάδες ή μήνες. Τεχνολογία βρίσκεται επί το έργον για να επιτρέπει στα drones να παραμένουν ψηλά για χρόνια κάθε φορά.”


Ο κακός αδελφός της CIA και της NSA είναι περισσότερο από ικανός να βοηθήσει τη διοίκηση Τραμπ στην αναζήτησή της, και η έλλειψη εναντίον της εσωτερικής κατασκοπευτικής νομοθεσίας αυτή τη στιγμή επιτρέπει κάτι τέτοιο.


Πηγή:

https://www.globalresearch.ca/meet-the-national-geospatial-intelligence-agency-the-cias-big-brother-the-multibillion-dollar-us-spy-agency-youve-never-heard-of/5614654

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »