Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Αμερικανικοί βομβαρδισμοί αφανίζουν ολόκληρες οικογένειες σε Υεμένη και Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν ολόκληρες οικογένειες στη Ράκα της Συρίας και επιτρέπουν στη Σαουδική Αραβία να κάνει το ίδιο στην Υεμένη.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μια εκστρατεία για την επανακατάληψη της πόλης Ράκααπό τους μαχητές της ISIS, ενώ οι Ρώσοι και Σύριοι στρατιώτες επιχειρούσαν επίσης να κάνουν το ίδιο πράγμα. Την πρώτη εβδομάδα των μαχών, οι Αμερικανοί ανακριτές εγκλημάτων πολέμου προειδοποίησαν ότι οι Η.Π.Α. είχαν ήδη σκοτώσει 300 αμάχους μόνο από αεροπορικές επιδρομές σ’ αυτήν την επταήμερη περίοδο.

Αντί να λάβουν υπόψη αυτήν την προειδοποίηση, οι Η.Π.Α. συνέχισαν την ίδια στρατηγική να χτυπήσουν τη Ράκα στο έδαφος παρά την πιθανότητα απώλειας αμάχων. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου James “Mad Dog” Mattis απέρριψε αυτήν την φρίκη ως απλό «γεγονός της ζωής» – μια πολύ εύκολη απόφαση να πάρει κάποιος όταν οι μάχες δεν αφορούν τους δικούς του συγγενείς. Για να μην
αναφέρουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χαλάρωσε τους κανόνες που περιβάλλουν τις αεροπορικές επιδρομές νωρίτερα αυτό το έτος, που σημαίνει ότι στρατιωτικοί στρατηγοί στο έδαφος (συμπεριλαμβανομένων των Ιρακινών δυνάμεων, για παράδειγμα) μπορούν να καλέσουν αεροπορικές επιδρομές από το έδαφος με μηδενική επίβλεψη.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Intercept, είναι ότι ολόκληρες οικογένειες σφαγιάζονται από αεροπορικά χτυπήματα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

”Έχουμε δει περιστατικά στα οποία έχουν εξαλειφθεί ολόκληρες οικογένειες. Η κλίμακα των πραγμάτων αυξάνεται σημαντικά”, δήλωσε ο Άλεξ Χόπκινς, ερευνητής της AirWars.

Σύμφωνα με τον Χόπκινς, παρατηρήθηκε μια «ανησυχητική αύξηση του ποσοστού των συμβάντων μαζικών ατυχημάτων» τις τελευταίες εβδομάδες και αναφέρθηκε δυσανάλογος αριθμός παιδιών που σκοτώθηκαν στα αεροπορικά χτυπήματα που διεξάγονται από τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε το Intercept, η Ράκα φιλοξενεί πολύ λίγους σκληρούς υποστηρικτές της ISIS που αγωνίζονται μέχρι θανάτου για να υπερασπιστούν την ντε φάκτο πρωτεύουσα, ενώ εκτιμάται ότι 160.000 πολίτες παραμένουν παγιδευμένοι στη διασταύρωση των μαχών της πόλης.

Το Intercept μίλησε επίσης σε μάρτυρες και ακτιβιστές μέσω τηλεφώνου, οι οποίοι εξήγησαν περιστατικά εκτεταμένων θανάτων πολιτών στα χέρια των αεροπορικών χτυπημάτων των ΗΠΑ. Αυτοί οι ακτιβιστές αντιτίθενται στην ISIS και έχουν βάση στη Ράκα, σύμφωνα με το Intercept, και η ταυτότητά τους παραμένει εμπιστευτική.

“Τα αεροπλάνα χτύπησαν το δρόμο όπου (ο πατέρας) περπατούσε για να πάει στο σπίτι. Δεν υπήρχαν μέλη ή αρχηγεία της ISIS σε αυτόν τον δρόμο, ο πατέρας μου ήταν μόλις 50 μέτρα από το σπίτι. Θα ήθελα να είχε βιασθεί εκείνη τη νύχτα για το σπίτι, αλλά ήταν πολύ γέρος και του πήρε χρόνο”, δήλωσε ένας ακτιβιστής για το θάνατο του πατέρα του τον Ιούνιο.

Με βάση τις έρευνες της Διεθνούς Αμνηστίας και της Airwars, το Intercept περιγράφει πολλές άλλες περιπτώσεις όπου ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν:

“Για παράδειγμα, μια αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού στην πόλη Ράκα στις 14 Αυγούστου σκότωσε μια μητέρα, την Nahla Hamoud Al-Aran al-Shehab και τα τρία παιδιά της, Marwa, Ahmed, και Mariam. Τρεις ημέρες αργότερα, ένα άλλο χτύπημα σκότωσε 30 μέλη της οικογένειας al-Sayer, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών. Στις 21 Αυγούστου, μια ακόμη επίθεση σκότωσε οκτώ μέλη της οικογένειας Al-Aliwi, εσωτερικά εκτοπισμένους πρόσφυγες οι οποίοι προηγουμένως είχαν εγκαταλείψει τις μάχες στην πατρίδα τους την Παλμύρα.

“Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας επισκέφτηκαν επίσης μια αγροικία στην περιοχή Hukumya-Salhiya βορειοδυτικά της Ράκα, όπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση του συνασπισμού πριν ξεκινήσει επίσημα η εκστρατεία ανακατάληψης της πόλης. Η Αμνηστία βρήκε θραύσματα Αμερικανικών πυρομαχικών με καθοδηγούμενα από GPS και έκρινε ότι «από το πρότυπο της καταστροφής δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σπίτι καταστράφηκε από αεροπορικές επιθέσεις».


Μια φωτογραφία της οικογένειας Al-Aliwi που σύμφωνα με την AirWars φέρεται να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράκα της Συρίας. Φωτογραφία: Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Στην πιο πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία εξηγεί επίσης ένα σενάριο στο οποίο μια Σύρια έχασε τη μητέρα της, τις αδερφές, τους ανιψιούς και τις ανιψές, “χωρίς λόγο”.

“Τα αεροπλάνα περιστρέφονταν όλη τη νύχτα και δεν μπορούσαμε να προσεγγίσουμε το σπίτι για να βγάλουμε τα δύο τραυματισμένα παιδιά κάτω από τα ερείπια μέχρι την επόμενη μέρα”, είπε ένα άλλο μέλος της οικογένειας που είδε την επίθεση. “Τα σώματα ήταν σε κομμάτια. Ανακτήσαμε μέρη των σωμάτων εκατοντάδες μέτρα μακριά.”

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οι ΗΠΑ είχαν μόνο δύο άτομα σε πλήρη απασχόληση που διερεύνησαν απώλειες στο Ιράκ και στη Συρία. Όπως σημειώνει το Intercept, ο αμερικανικός στρατός σπάνια διεξάγει συνεντεύξεις με επιζώντες και υποτιμά τακτικά την πλειοψηφία των αναφορών για τους θανάτους πολιτών ως “μη αξιόπιστες”. Αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επαλήθευση του ακριβούς αριθμού θανάτων πολιτών, αλλά δείχνει επίσης την σοκαριστική ανυπαρξία δέσμευσης της Αμερικής στο διεθνές δίκαιο. Ο στρατός των Η.Π.Α. μπορεί να καυχηθεί ότι δίνει τη μέγιστη προσοχή για την προστασία των αμάχων, αλλά πρέπει απλώς να δεχτούμε το λόγο τους γι’ αυτό;

Πηγή:
http://countercurrentnews.info/2017/08/u-s-airstrikes-are-wiping-out-entire-families-in-yemen-and-syria/
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ