ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Κοντονής: «Ελέγχεται το ΣτΕ» για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων

Δυσαρεστημένος από την απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή στην πενταετία εμφανίστηκε ο υπουργός. Μέχρι το 2015 οι λίστες των μεγαλοκαταθετών χάνονταν και οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας. Στον αέρα χιλιάδες φοροδίκες.

Υπο έλεγχο βρίσκεται σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις στην παραγραφή φορολογικών αξιώσεων .

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εγκαινίασε το παιδικό επισκεπτήριο και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου , ο κ. Κοντονής εμφανίστηκε μάλλον “δυσαρεστημένος” από την απόφαση του ΣτΕ .

“Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν, οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας”, είπε.

Μετά από νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο δικαιοσύνης, διευκρινίστηκε ότι 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ