ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο δολοφόνος του Καποδίστρια πράκτωρ Πολυζωίδης και οι δήθεν εθνικιστες θαυμαστές του

Δεκατρείς ημέρες μετά τη δολοφονία του Εθνάρχη , στις 9 /21 Οκτωβρίου 1831, η πατσαβούρα των Άγγλων, ο «Απόλλων» της Ύδρας , ανέστειλε την κυκλοφορία του. 
Στο τελευταίο φύλλο του «Απόλλωνα», ο Πολυζωίδης και η παρέα των δολοφόνων πρακτόρων έγραφαν: «Παύομεν την έκδοσιν της εφημερίδος μας, επειδή απολαύσαμεν τον σκοπόν μας- ο τύραννος δεν υπάρχει πλέον».

Το έργο είχε επιτευχτεί . Ο μόνος λόγος ύπαρξης και χρηματοδότησης του «Απόλλωνα», ήταν η πρόκληση εσωτερικής αστάθειας και η ανατροπή του Καποδίστρια.

Αρχισυντάκτης της πατσαβούβρας ήταν ο πράκτορας Τάσος Πολυζωίδης. Σύμβουλος Έκδοσης ήταν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και συντάκτες ο πράκτωρ Θεόκλητος Φαρμακίδης, ο πράκτωρ Κωνσταντίνος Ζωγράφος και ο φαναριώτικες αδελφοί Σούτζοι. Στο μεταφραστικό, για την απόδοση των αντικαποδιστριακών κείμενων των αγγλικών εφημερίδων, δούλευε ο (φιλέλληνας) πράκτορας Εδουάρδος Μάσσων, (Edward Masson), ο μετέπειτα επίτροπος του ….«Λαοδικείου».

Αυτή ήταν η στενή παρέα των δολοφόνων του Καποδίστρια. Κώλος και βρακί, ήσαν οι πράκτορες Πολυζωίδης. και Μάσσων.

Η εντολή για την έκδοση της εφημερίδας «Απόλλων» δόθηκε με ιδιόχειρο σημείωμα του υπαλλήλου του Ρότσιλντ, του
Δούκα του Ουέλλιγκτον, προς τον λόρδο Αμπερτήν στις 10/22 Μαΐου 1829, για να εξαπολυθεί επικοινωνιακός πόλεμος κατά του Καποδίστρια.

Το χειρόγραφο σημείωμα του Ουέλλιγκτον για την έκδοση του «Απόλλωνα», βρίσκεται στο αρχείο Ουέλλιγκτον , με κωδικό «Docref=WP1/1022/8».

Ο Ουέλλιγκτον έδωσε και την εντολή για τη δολοφονία του Εθνάρχη.

Το μέγα ερώτημα για κάθε καλόπιστο και κάθε πατριώτη είναι γιατί η Χρυσή Αυγή υμνεί και εξυμνεί τους πράκτορες των Άγγλων και τους δολοφόνους του Καποδίστρια. "Παύομεν την έκδοσιν της εφημερίδος μας, επειδή απολαύσαμεν τον σκοπόν μας" , έγραφε ο "Φάρος"  Πολυζωίδης.
Και το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί από κάθε απλό φίλο και υποστηρικτή αλλά και από τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Γιατί υμνούν τους πράκτορες και ρουφιάνους
των Ρότσιλντ, Τάσο Πολυζωίδη, Μανωλάκη Ξανθό και τον Γιάννη Ρουφιανογιάννη;
Είπαμε ότι πλέον δεν χωράει καμιά δικαιολογία.
Το ζήτημα είναι Φως Φανάρι!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ