ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Οι «γνωστοί άγνωστοι» ξαναχτυπούν για να ξεχαστεί «το εγκληματικό λάθος» της αεροπορικής επιδρομής από μαχητικά της συμμαχίας των προθύμων (ΗΠΑ-Βρετανίας- Αυστραλίας-Δανίας) εναντίον συριακής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Deir Ezzor


Δύο μέρες αργότερα...

Οι ΗΠΑ και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορούν τη Ρωσία για την επίθεση στο κομβόι του ΟΗΕ

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε: "Ο προορισμός αυτού του κομβόι ήταν
γνωστός στο συριακό καθεστώς και στη Ρωσική Ομοσπονδία και όμως αυτοί οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παρέχουν αρωγή προς το λαό της Συρίας".
Και πρόσθεσε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν αυτό το θέμα άμεσα στη Ρωσία. Με δεδομένη την σκανδαλώδη παραβίαση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών θα επαναξιολογήσουν τις μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας με τη Ρωσία".


Καταστραμμένο φορτηγό από το κομβόι του ΟΗΕ

Ούτε συριακά, ούτε ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στον δρόμο προς τη συριακή πόλη Orum al-Kubra, κοντά στο Χαλέπι, στις 20 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Δεν υπάρχουν κρατήρες από βόμβες και το σασί των φορτηγών είναι ανέπαφο, κάτι που δεν θα συνέβαινε μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό»

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Vigor Konashenkov «μόνον οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες -που ελέγχουν την περιοχή- είχαν πληροφορίες για το δρομολόγιο κίνησης της ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου (Syrian Arab Red Crescent/SARC)».

«Οι ενδείξεις πείθουν ότι η αυτοκινητοπομπή πυρπολήθηκε και το παράξενο είναι πως συνέβη τη στιγμή που οι αντάρτες είχαν εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Χαλέπι».


Καταστραμμένο φορτηγό από το κομβόι του ΟΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ