Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΣΥΡΑΞΗ ΙΡΑΝ ΚΑΙ Σ. ΑΡΑΒΙΑΣ



ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΜΜΕ: ΤΑ ΨΈΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Τα δυτικά ΜΜΕ δημοσίευσαν υποβαθμισμένη την είδηση για την εκτέλεση 47«τρομοκρατών» στη Σαουδική Αραβία. Εάν δεν είχε υπάρξει η αντίδραση τουΙράν, κανείς στη Δύση δε θα είχε αντιληφθεί την είδηση.


Αλλά και στη συνέχεια: η είδηση μεταφέρεται με απόλυτα στρεβλό τρόπο. Για τα Δυτικά ΜΜΕ, που φαίνεται να αντλούν την είδηση από το State Department, «η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 47 μέλη της al-Qaida και ανάμεσά τους ένα Σιίτη κληρικό, τον Nimr al-Nimr». Έτσι απλά. 

Μικρές λεπτομέρειες: από τους 47 εκτελεσμένους, οι 2 μόνο ήταν από τηΣαουδική Αραβία. Ένας ήταν από το Τσαντ και οι υπόλοιποι από την Αίγυπτο. Καθόλου τυχαία. 

Ο Nimr al-Nimr ήταν βασικός εκπρόσωπος της σιιτικής μειονότητας στην Σαουδική Αραβία. Τα περί
δεσμών με την al-Qaida ηχούν τουλάχιστον αστεία, ειδικά σε μια χώρα που ουσιαστικά στήριξε (μαζί με τις ΗΠΑ) τη συγκεκριμένη οργάνωση, ήδη από τη δεκαετία του '80.Αρχικά σαν αντισοβιετικό αντίβαρο. 

Στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο για την ενοχή των 47. Ειδικά για τον Nimr al-Nimr τα στοιχεία ήταν αποσπάσματα από συνεντεύξεις και κηρύγματα, στα οποία ζητούσε την ελευθερία έκφρασης για τη σιιτική μειονότητα. Κανένα άλλο στοιχείο. Ούτε συμμετοχής σε κάποια «τρομοκρατική» οργάνωση, ούτε καν κάποιες δηλώσεις «έμμεσης προτροπής σε βία».

Και όμως, παρ όλα αυτά τα Δυτικά ΜΜΕ, αλλά και οι διάφοροι δυτικοί «ανεξάρτητοι» «μηχανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διάφορες ΜΚΟ) τήρησαν σιγή ιχθύος. 

Φανταστείτε μια τέτοιου έκτασης και ποιότητας εκτέλεση να είχε γίνει στο Ιράν. Ή τη…Ρωσία. Ή τη Κίνα. 

Την ίδια στιγμή κανείς δεν αναφέρει τίποτα για το πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Σαουδική Αραβία εναντίον της Υεμένης. Ένα πόλεμο που έχει βασικό στόχο τον άμαχο πληθυσμό και τις οικονομικές υποδομές της χώρας. 

Τη Δύση στηρίζει το πόλεμο αυτό. Το State Department των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση αξίας 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων βομβών στη Σαουδική Αραβία, ενώ τα άρματα μάχης που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς είναι τα αμερικανικά Μ-60 και Pattons M1 Abrams, καθώς και τα γαλλικά Leclerc.

Οι ΗΠΑ χάνουν τον πόλεμο τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Και είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν περιφερειακούς «προβοκάτορες», όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, για να ανοίξουν καινούρια μέτωπα. Ένα πολεμικό μέτωπο στο Κόλπο θα ήταν εφιάλτης για τους λαούς της περιοχής, και τηνΕλλάδα, αλλά μια διέξοδος για τον ευρωατλαντισμό.

το είδα

1 σχόλιο:

  1. Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 7. 1. 2016

    Είναι τρομερή κι έχει ξεπεράσει πια τα όρια η συνεχής ανάμειξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού μαζί με ''κάποιες ευρωπαϊκές δυνάμεις'', στις υποθέσεις της Μ.Ανατολής. Οι λαοί αυτοί υποφέρουν τα πάνδεινα γιατί τυχαίνει να έχουν πηγές ενέργειας. Πολύ σωστά οι μουσουλμανικοί λαοί αυτής της περιοχής χαρακτηρίζουν τις Η.Π.Α. ''Μεγάλο Σατανά''. Κάποτε μου φαινόταν ακραίο, αλλά τώρα που καταλαβαίνω καλύτερα τι γίνεται, τους δίνω δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως είναι λυπηρό που οι ίδιοι μουσουλμανικοί λαοί της περιοχής τρώγονται μεταξύ τους, μόνο επειδή οι μεν είναι Σιίτες και οι άλλοι Σουνίτες. Εάν ενώνονταν πραγματικά και επικρατούσε αγάπη μεταξύ τους, θα ήταν πολύ καλύτερα γι αυτούς και ίσως μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη Σιωνιστική Νέα Παγκόσμια Τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ