ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

H «δημοκρατία» στα… Κεντρικά

Τρία μέλη μιας αντι-δικτατορικής πολιτοφυλακής καταδικάστηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε ποινή φυλάκισης 12 ετών για συνωμοσία για να επιτεθούν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι τρείς , ο Μπράιαν Κάννον, ο Τέρι Πίς , και ο Κόρυ Γουίλιαμσον καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή όχι για κάτι πού έκαναν ή για όπλα που κατείχαν αλλά για κάτι που σκόπευαν να κάνουν και για όπλα που «σκόπευαν» να αποκτήσουν.

Ο Εισαγγελέας Τζον Χορν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι, «σε αυτή την περίπτωση, η αντικυβερνητική ρητορική και ιδεολογία μεταμορφώθηκε σε επικίνδυνο εξτρεμισμό και οδήγησε τους εναγόμενους να εξοπλίζονται και να αναζητούν βόμβες και άλλα εκρηκτικά που προορίζονταν για τις επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων στην πολιτεία της Γεωργίας, και υποκινούσαν παραστρατιωτικές ομάδες σε άλλες πολιτείες να ξεσηκωθούν εναντίον της κυβέρνησης».

- Λίγες μέρες μετά, στο Όρεγκον , καταδικάστηκαν με
βάση τον αντιτρομοκρατική νομοθεσία , για πρόκληση πυρκαγιάς, ο κτηνοτρόφος Ντουάιτ Χάμμοντ και ο γιός του Στηβεν, γιατί έβαλαν φωτιά στο ράντσο τους για να καθαρίσει ο βοσκότοπος τους και η οποία πέρασε σε έκταση της κυβέρνησης. Οι άλλοι κτηνοτρόφοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν, και τρείς κτηνοτρόφοι που είναι επίσης μέλη πολιτοφυλακής κατέλαβαν το κτήριο της διοίκησης του «Εθνικού Πάρκου» που μήνυσε και έκλεισε φυλακή τους δύο πρώτους κτηνοτρόφους και το ΕΦ-ΜΠΙ-ΑΙ, εδώ και 4 μέρες πολιορκεί τους ένοπλους καταληψίες, που ανακοίνωσαν ότι εκπροσωπούν την κίνηση «Πολίτες για τις συνταγματικές ελευθερίες».
Ο ηγέτης των ενόπλων διαδηλωτών Αμμον Μπάντυ και η οικογένειά του θεωρούνται ως αντίπαλοι της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά αφού το CNN αποκάλυψε ότι δανείστηκε το 2010 530.000 δολάρια από το ομοσπονδιακό πρόγραμμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το συνεργείο του, ο Μπάντυ απάντησε ότι η λήψη ενός δανείου με εγγύηση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική φιλοσοφία του.

- Στη Νέα Υόρκη ο κυβερνήτης Άντριου Γκουόμο υπέγραψε τη Τρίτη διάταγμα για την βίαιη μεταφορά των αστέγων σε καταφύγια, παρά τη θέλησή τους, διότι «βασικός ανθρωπιστικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες», όπως είπε, ενώ τόνισε ότι η Νέα Υόρκη, «έχει μια όμορφη παράδοση κοινωνικής προόδου». Αυτός είναι ο «ανθρωπισμός» των Τσιφούτ. Ωστόσο οι άστεγοι δεν θέλουν να τους κλείσουν στα καταφύγια γιατί είναι πιο βρώμικα από το δρόμο, δεν παρέχουν ασφάλεια, είναι γεμάτα ναρκωτικά και το φαγητό τους είναι χάλια.

-Η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα συζητήσει στις 13 Ιανουαρίου την πρόταση 48 σημείων του «North American Law Center» για την καθαίρεση του Ομπάμα. Μεταξύ των 48 κατηγοριών που του απευθύνονται είναι ότι συνεργάζεται και υποστηρίζει γνωστούς εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών όπως οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», το «Ισλαμικό Κράτος», την «Αλ Κάιντα», και τους «Ταλιμπάν».


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ