ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Αναγγελία ομιλίας του καθηγητή Ιωάννη Χασιώτη με θέμα «Η νεοελληνική εθνική ιδεολογία στα προεπαναστατικά χρόνια: οι πηγές και η ερμηνεία τους»

jan 27.cdr
Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια συνδιοργανώνουν νέο κύκλο διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: «Προς την Επανάσταση και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους». Ο νέος κύκλος διαλέξεων ξεκινά τον Ιανουάριο του 2016.


Οι συνδιοργανωτές, εκτιμούν από κοινού, ότι, παρά την πληθωρικότητα της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να προβληθούν ορισμένα κεφάλαια της νεότερης νεοελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερα της περιόδου της Τουρκοκρατίας, με προσεγγίσεις απαλλαγμένες από στερεότυπα, είτε αυτά αφορούν εθνοκεντρικές θεωρήσεις είτε σχετικά πρόσφατες απόπειρες για την apriori αποδόμηση της συνολικής ιστορίας του νέου Ελληνισμού.


          Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η  ενημέρωση και εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με τα σύγχρονα πορίσματα της έρευνας για σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας.

  • η ενθάρρυνση των Ελλαδιτών και Κυπρίων φοιτητών να στραφούν στη μελέτη, την έρευνα και την τεκμηρίωση μερικών αγνοημένων ή ελάχιστα προβαλλόμενων κεφαλαίων της νεοελληνικής ιστορίας.


Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2015, στις 8.00 μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, πρώτος ομιλητής του νέου αυτού κύκλου διαλέξεων θα είναι o Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Παν/μίου  Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Χασιώτης, ο οποίος,  θα δώσει διάλεξη με θέμα: Η νεοελληνική εθνική ιδεολογία στα προεπαναστατικά χρόνια: οι πηγές και η ερμηνεία τους.το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ