Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Βουλευτής κατηγορείται για προδοσία, επειδή κατήγγειλε την Τουρκία ότι προμήθευε με χημικά τους τζιχαντιστές στη Συρία!




Ένας Τούρκος Βουλευτής που αποκάλυψε ότι τουρκικό έδαφος χρησιμοποιήθηκε για μεταφορά του τοξικού και άκρως θανατηφόρου αερίου Σαρίν, από τους Τζιχαντιστές προς τη Συρία, κατηγορείται τώρα από τις τουρκικές αρχές για προδοσία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Eren Erdem, για την κατηγορία της προδοσίας, μετά μετά και τις αποκαλύψεις του στην ρωσική εφημερίδα Russia Today ότι τουρκικά εδάφη χρησιμοποιήθηκαν το 2013 από τους τζιχαντιστές ως δίοδος για την μεταφορά του απαγορευμένου αερίου Σαρίν, προς τη Συρία, και πως αν και οι τουρκικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, αυτή έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες, και τα άτομα που είχαν συλληφθή αφέθησαν ελέυθερα μία εβδομάδα αργότερα.

Ο Βουλευτής ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του και μάλιστα τα παρουσίασε ενόπιον της τουρκικής βουλής.

Όπως είπε ο Erdem, οι τοξικές χημικές ουσίες χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή χημικών όπλων, αλλά δεν προήλθαν από την Τουρκία. "Όλα τα βασικά υλικά αγοράστηκαν από την Ευρώπη και δυτικές πηγές γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πραγματοποίησε την επίθεση αερίου Σαρίν στη Συρία" πρόσθεσε.

Το 2013 τα ΗΕ είχαν αναφέρει ότι στη Συρία έγινε χρήση του απαγορευμένου αερίου Σαρίν, ενώ
αρκετά πρακτορεία ειδήσεων μετέδιδαν πλάνα από αμάχους, ακόμη και παιδιά, που φέρονταν να έχουν πέσει θύματα αυτής της χημικής επίθεσης, η οποία υπολογίζεται να κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τότε η επίθεση είχε χρεωθεί στο καθεστώς Άσαντ, κάτι που ο τούρκος βουλευτής δεν θεωρεί καθόλου πιθανό με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε για την υπόθεση, καθώς όπως υποστηρίξε στην εφημερίδα Russia Today, αυτοί οι οποίοι πρέπει να έλαβαν και να έκαναν χρήση του τοξικού αερίου ήταν το Ισλαμικό κράτος.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της RT:



 http://www.reporter.com.cy/international/article/19620/toyrkos-boyleftis-katigreitai-ga-prodosia
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ