Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Πέρασε από την Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης

Με κονκάρδα υπέρ των gay ο Τσακαλώτος, συγγνώμη από Τσίπρα γιατί το κράτος άργησε – Όχι από ΚΚΕ, ΧΑ και βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΝΔ – Ιδεοληπτικές τοποθετήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν και την υιοθεσία παιδιών

Πρώτο Θέμα: Ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών προκάλεσε η ονομαστική ψηφοφορία για τις διατάξεις του συμφώνου συμβίωσης προκαλώντας ισχυρές αρρυθμίες τόσο εντός των περισσοτέρων κοινοβουλευτικών ομάδων όσο και στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης.

Πάντως, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια εγκρίθηκε με την στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, επι της αρχής το νομοσχέδιο έλαβε 194 «ΝΑΙ», 55 «κατά» ενώ 51 βουλευτές απουσίαζαν.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία έσπασε σε τρία κομμάτια με 29 βουλευτές να καταψηφίζουν, 27 να επιλέγουν την αποχή και 19 να υπερψηφίζουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διχάστηκαν με πέντε βουλευτές να
καταψηφίζουν, 3 να υπερψηφίζουν και τον αρχηγό τους Πάνο Καμμένο να απουσιάζει.

Ειδικότερα, από την ΝΔ, επι της αρχής και επι των άρθρων 1 εως 14 που ρυθμίζει το σύμφωνο συμβίωσης ψήφισαν «ΝΑΙ» οι: Γιάννης Πλακιωτάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης (καταψήφισε το 7ο άρθρο για την λύση του συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χρήστος Δήμας Γιώργος Κουμουτσάκος, Κατερίνα Παπακώστα, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Τασούλας και Νίκος Παναγιωτόπουλος (καταψήφισαν τα άρθρα 9, 10, 11). Οι Μάκης Γιακουμάτος και Γιάννης Βρούτσης ψήφισαν «ναι» επι της αρχής και καταψήφισαν τα άρθρα!

Από την άλλη πλευρά καταψήφισαν επι της αρχής και των άρθρων οι: Αννα Καραμανλή, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βασίλης Γιόγακας, Σάββας Αναστασιάδης, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Κουκοδήμος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βαγιωνάς, Νότης Μηταράκης

Απόντες ήταν οι : Δημήτρης Σταμάτης, Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σοφία Βούλτεψη, Αδωνης Γεωργιάδης, Μάριος Σαλαμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Στύλιος, Γεωργία Μαρτίνου, Βαγγέλης Μπασιάκος, Γιώργος Κοντογιώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελένη Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Τσιάρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Καραμανλής (Σερρών) , Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Αντωνιάδης,

Από του ΑΝΕΛ υπέρ των διατάξεων του συμφώνου συμβίωσης τοποθετήθηκαν οι: Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρης. Καταψήφισαν οι: Κώστας Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »