Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ και Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσουν έρευνα για τους χορηγούς του Ισλαμικού Κράτους δηλώνει το Κρεμλίνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία θα πρέπει να διεξάγουν έρευνες για την προέλευση της χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους, εκθέτοντας τα πρόσωπα που συμβάλλουν στην αύξηση της εξτρεμιστικής ομάδας, δήλωσε στο Κρεμλίνο ο Αρχηγός του Επιτελείου Σεργκέι Ιβανόφ.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς να λαμβάνει μέρος στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την πρόληψη της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων, ανέφερε ο Ιβάνοφ, προσθέτοντας ότι τα θέματα θα συζητηθούν κατά την επικείμενη σύνοδο κορυφής της G20 στην Τουρκία.

«Η πρωτοβουλία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με την ενεργό συμμετοχή της Ρωσίας, της διερεύνησης των πηγών χρηματοδότησης του ISIL θα πρέπει να γίνει η αρχή, όχι το συμπέρασμα, μιας καλής προσπάθειας να θίξει ορισμένα κράτη, ιδιώτες και εταιρείες που ασχολούνται με την οικονομική στήριξη του ISIL," δήλωσε ο Ιβάνοφ σε ένα συνάντηση με τον Πρόεδρο Je-Yoon Shin, της Ειδικής Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης για το Ξέπλυμα Χρήματος (FATF).

Τον Οκτώβριο, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών των
ΗΠΑ είπε στο Σπούτνικ ότι το ISIL είχε αποκομίσει μέχρι και 1,5 δισ δολάρια έσοδα από λεηλασίες των τραπεζών και των παράνομων εσόδων του πετρελαίου, αφού κατέλαβε αρκετές πετρελαιοπηγές.

Τον Φεβρουάριο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που συνεταξε η Ρωσία, και προορίζεται να ανακόψει τη ροή του χρήματος προς τις ομάδες τζιαντιστών του ISIL και της Nusra Front, ενώ τον Ιούνιο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει επιπλέον μέτρα και να καθορίσει ποιος αγοράζει πετρέλαιο από τους αντάρτες.

Η Συρία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Τουρκία, καθώς και αρκετές χώρες του Κόλπου, για τη χρηματοδότηση του ISIL. Ακόμα πιο πρόσφατα, το 2014, ο τότε Πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Μαλίκι κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, για την παροχή χρημάτων στην ισλαμική τρομοκρατική ομάδα.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ