Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Έντυπο ψηφοδέλτιο ΚΚΕ για το δημοψήφισμα του 2015. Η αλυσίδα της προδοσίας δεν έχει τέλος.

Αυτή είναι η πρόταση-ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα του 2015 που προτείνει να το τυπώσουμε και να το ρίξουμε στην κάλπη! 


Το ΚΚΕ πιστό στην υπονομευτική του δράση για τα συμφέροντα του λαού και υπέρ αυτών που υποτίθεται πως πολεμάει, πάντοτε βρίσκει τους πιό γλοιώδεις υποκριτικούς τρόπους για να παρεμβαίνει.

Ας πούμε ότι ένας ψηφοφόρος δεν δέχεται ούτε την πρόταση της ΕΕ ούτε την πρόταση της κυβέρνησης. Τι πρέπει να κάνει;
  
1) Εάν κάνει αποχή ή ψηφίσει άκυρο, θα διευκολύνει την κρατούσα άποψη των υπολοίπων.
Και θα συμβεί αυτό, διότι το μόνο που μπορεί να ερμηνευτεί  ως απόρριψη και της κυβερνητικής πρότασης και της πρότασης των δανειστών, είναι το λευκό, (χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση οπωσδήποτε θα ερμηνευτεί έτσι). Δεν μπορεί όμως να ερμηνευτεί έτσι η αποχή ή το άκυρο, τα οποία δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Επομένως ο ψηφοφόρος τον σκοπό του δεν τον πετυχαίνει.
(Το ότι η αποχή πέραν του 60% ακυρώνει το αποτέλεσμα, δεν σημαίνει ότι η αποχή ή το άκυρο ερμηνεύονται ως απόρριψη και των δύο προτάσεων βέβαια.)

2) Εάν ψηφίσει λευκό, τότε πάλι διευκολύνει την κρατούσα άποψη των υπολοίπων, αλλά τουλάχιστον θα καταγραφεί στατιστικά ότι απορρίπτει και τις δύο.  

3) Εάν ψηφίσει ΟΧΙ, δηλώνει την εναντίωση του στην πρόταση των δανειστών, αλλά και δυσκολεύει, όπως ακριβώς επιθυμεί και το ΚΚΕ, το κλείσιμο της συμφωνίας (χωρίς μετά βεβαιότητας να το αποτρέπει).

4) Τέλος, αποκλείεται να ψηφίσει ΝΑΙ.

Καμία λοιπόν από τις επιλογές αυτές δεν μπορεί να υποδηλώσει την εναντίωση στην πρόταση και των δανειστών και της κυβέρνησης.

Από τις τέσσερις επιλογές, προφανώς η αρχική προεπιλογή είναι η δεύτερη ή η τρίτη, δηλαδή το λευκό ή το ΟΧΙ. Εάν η κυρίαρχη άποψη των υπολοίπων είναι το ΝΑΙ, τότε το λευκό είναι άχρηστο, διότι εάν αντί για αυτό είχε επιλεγεί το ΟΧΙ, θα βοηθούσε στο να μην βγει το ΝΑΙ, ιδίως στην περίπτωση που το ΝΑΙ είχε μια οριακή πλειοψηφία. Εάν τέλος η κυρίαρχη άποψη είναι το ΟΧΙ, τότε το λευκό μειώνει την δυναμική του ΟΧΙ, δηλαδή το ποσοστό του.
 Μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο να επικρατήσει το ΝΑΙ, κάτω από την πίεση των κλειστών τραπεζών, της τρομοκρατίας και της προπαγάνδας, είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να επιλέξεις το ΟΧΙ, μήπως και γλυτώσεις το ΝΑΙ, διότι τι ωφελεί το λευκό όταν θα έχει βγεί το ΝΑΙ;

Μήπως το ΚΚΕ κάνει το λάθος να προτείνει το λευκό έναντι του ΟΧΙ; Καθόλου, δεν πρόκειται περί αυτού. 
Το ΚΚΕ αντιθέτως με κάθε λογική και ηθική, δεν προτείνει ούτε το ΟΧΙ ούτε το λευκό, αλλά προτείνει το άκυρο. Διότι το έντυπο ψηφοδέλτιο που προτείνει, θα συνυπολογιστεί μαζί με τα άκυρα και κατά συνέπεια δεν θα ξέρει κανείς ούτε καν πόσες τέτοιες ψήφοι με αυτό το ψηφοδέλτιο δόθηκαν.

Το ΚΚΕ είναι συνεπώς γνησίως προδοτικό υπέρ του ΝΑΙ, με την προβιά της απόλυτης άρνησης των μνημονίων.


Βλέπε και:

6 σχόλια:

  1. Σωστό το σκεπτικό, αλλά με ένα λάθος. Τα άκυρα και τα λευκά αθροίζονται στο τέλος. Δεν Αλλάζουν το τελικό αποτέλεσμα, απλά όπως σωστά αναφέρεται ενισχύουν αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία με την έννοια ότι δεν το μεταβάλλουν. Το λευκό και το άκυρο συνεπώς δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Είτε το ένα ρίξεις, είτε το άλλο έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα η οποία είναι η ίδια με αυτή που έχει και η αποχή. Δηλαδή τη μη μεταβολή του αποτελέσματος προς όφελος βέβαια αυτού που αποφάσισε η πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λευκό με το άκυρο είναι εξ ίσου ανίσχυρα να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτό είναι αυτονόητο.
    Το ερώτημα στο οποίο απαντάμε είναι το τι πρέπει να κάνει ένας ψηφοφόρος που δεν δέχεται ούτε την πρόταση της ΕΕ ούτε την πρόταση της κυβέρνησης.
    Στον συλλογισμό μας αυτόν σημειώσαμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του λευκού έναντι του άκυρου, όχι βέβαια επί της επίδρασής του στο τελικό αποτέλεσμα που είναι ανύπαρκτη, αλλά στην πολιτική ερμηνεία του, για να καταλήξουμε στο ότι ακόμα και αυτή η ερμηνεία δεν προσφέρει κανένα όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΥΣ ΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ

    http://katohika.gr/2015/07/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9/.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον αγαπητέ διαχειριστή πρεπει να ξανακοιτάξεις την ανάλυση σου. Το ΚΚΕ ορθά αναγνώρισε την παγίδα που έστησε η κυβέρνηση, προσπάθησε στη βουλή να μεταβληθεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος αλλά μονο που δεν το γιουχάρανε. Το ΚΚΕ προειδοποίησε ότι στην πραγματικότητα το μονό ΟΧΙ θα οδηγούσε σε ΝΑΙ όπως και έγινε.
    Τελικά το μόνο κόμμα(απο όσο ξέρω) που είπε ότι το δημοψήφισμα ήταν απάτη ήταν το ΚΚΕ.
    Έχεις καταλάβει-αποδεκτεί ότι το δημοψήφισμα ήταν απάτη; Μάλλον όχι.
    Καλο θα είναι κάποτε να μάθουμε να διαβάζουμε όχι μόνο την πρόταση αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο βρίσκεται η πρόταση. Αν ήξερες να το κάνεις αυτό θα καταλάβαινες ότι το μονό ΟΧΙ= με ΝΑΙ.
    ΥΣ1: Αν όπως λές το ΚΚΕ ήταν υπέρ του ΝΑΙ δεν θα ζητούσε να διαμορφωθεί με διαφορετικό τρόπο το ερώτημα του δημοψηφίσματος έτσι ώστε να μπαίνει στη κρίση του λαού και η προταση της κυβέρνησης(47+10 σελίδες) αλλα και η αποδέσμευση απο την Ε.Ε. Καλό θα ήταν να μην απέκρυπτες αυτή την κρίσιμη λεπτομέρεια έτσί ώστε να μην δίνεις πάτημα σε κάποιους να θεωρούν ότι κάνεις μαύρη προπαγάνδα.
    ΥΣ2: Οπως καταλαβαίνω θα λογοκριθεί το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παρόν άρθρο καθώς και η προηγούμενη απάντησή μας σε άλλον σχολιαστή, έχουν διασαφήσει πλήρως την θέση μας επί του γιατί αυτή η στάση του ΚΚΕ συνιστά υποκριτική προδοσία.
      Εσείς επιμένετε να μην αναγνωρίζετε το αυτονόητο σε μία προσπάθεια να θολώσετε τα νερά.
      Προσπαθείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στο ότι το δημοψήφισμα ήταν παγίδα και στο ότι η ερώτηση δεν ήταν η πρέπουσα.
      Όμως το δημοψήφισμα αυτό όπως και η ερώτησή του, ήταν συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα που δεν ανατράπηκαν, απέναντι στα οποία κλήθηκε καθένας να επιλέξει την βέλτιστη αντιμετώπιση.
      Αυτό το άρθρο έδειξε ότι η πρόταση του ΚΚΕ ήταν η αμέσως λιγότερο κακή μετά το ΝΑΙ, δηλαδή κάτι σαν μεταμφιεσμένο υποκατάστατο του ΝΑΙ. Αυτή ακριβώς είναι η ουσία το θέματος.
      Η κατονομαζόμενη από εσάς απλώς ως “απάτη” της κυβέρνησης, δεν είναι ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος διαμορφώθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε δήθεν να της δώσει το δικαίωμα ή την ευκαιρία να το παραβιάσει, αλλά το βαρυσήμαντο γεγονός ότι παραβίασε πραξικοπηματικά την εντολή του δημοψηφίσματος.
      Έχει τεράστια διαφορά. Αντί να καταγγείλετε με την ρητορική σας το βαρύτατο πραξικόπημα που έγινε, κατηγορείτε υποκριτικά το ερώτημα ως τέτοιο που δήθεν διευκόλυνε την “απάτη”.

      Λέτε επίσης ότι αν το ΚΚΕ ήταν υπέρ του ΝΑΙ δεν θα ζητούσε να διαμορφωθεί με διαφορετικό τρόπο το ερώτημα.
      Η άποψή σας αυτή είναι ασυνάρτητη και δεν συνιστά “κρίσιμη λεπτομέρεια”, όπως λέτε.
      Διότι ότι και να αντιπρότεινε το ΚΚΕ ή όποιο άλλο κόμμα, σε σχέση με το ερώτημα του δημοψηφίσματος, τελικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα συγκεκριμένο ερώτημα.
      Επί αυτού ακριβώς του τελικά ισχύσαντος ερωτήματος έδωσε τις συμβουλές του προς τους ψηφοφόρους το ΚΚΕ, και αυτές οι συμβουλές του δεν παύουν να είναι προδοτικές επειδή είπε την γνώμη του πριν, επί του δημοψηφίσματος.

      Οι συνοδοιπόροι σας που διαφωτίστηκαν και αποδέχθηκαν την σοφία του ΚΚΕ και κατάλαβαν ότι “μονό ΟΧΙ =ΝΑΙ” , όπως μας πληροφορείτε, έριξαν προφανώς όπως και εσείς το έντυπο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. (Πόσοι ήταν άραγε αυτοί; Άγνωστο, αφού δεν καταμετρήθηκαν ξεχωριστά αυτά τα ψηφοδέλτια, αλλά προστέθηκαν όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο στα άκυρα.)
      Επομένως αυτά - (ακόμα κι αν είχαν καταμετρηθεί) - δεν αύξησαν το ποσοστό του ΟΧΙ, και έτσι βέβαια διευκόλυναν το ΝΑΙ.
      Τι θα γινόταν όμως αν σας ακολουθούσαν και άλλοι που ψήφισαν ΟΧΙ, και έτσι ψήφιζαν άκυρο και μείωναν ακόμα περισσότερο (από όσο το μείωσαν αυτοί που ήδη σας άκουσαν) το ποσοστό του ΟΧΙ;
      Και αν τότε υπερίσχυε το ΝΑΙ, όπως εκ των πραγμάτων συνάγεται ότι ήθελε το ΚΚΕ; (Εκτός και αν αποτελείται από νοητικά υστερούντες που δεν κατανοούν τις διατάξεις του εκλογικού νόμου.)
      Θα είχαμε τότε υπογράψει με την λαϊκή μας συναίνεση τις συμφωνίες, άρα αυτές θα ήταν νόμιμες. Και αυτό θα οφείλετο στις παραινέσεις του ΚΚΕ με την βοήθεια των οποίων ήθελε να μας …προφυλάξει από την απάτη!
      Τώρα όμως, με την επικράτηση του ΟΧΙ, αυτές οι συμφωνίες είναι πλέον προϊόν πραξικοπήματος, άρα στερούνται νομιμότητας.
      Ποια είναι λοιπόν η αξία αυτής της βαθυστόχαστης δήλωσης, ότι “μονό ΟΧΙ=ΝΑΙ”;
      Καμία απολύτως. Είναι απλώς μία ακόμα προπαγανδιστική δήλωση του ΚΚΕ και των ακόλουθών του με σκοπό την νοητική διαστρέβλωση και την εξαπάτηση.

      Σας ευχαριστούμε για την παρέμβασή σας που μας έδωσε μία ακόμα ευκαιρία να διευκρινίσουμε τα στοιχεία και τους συσχετισμούς αυτής της θλιβερής υπόθεσης.

      Διαγραφή
  5. Η ηγεσία του ΚΚΕ σταθερά ΥΠΕΡ της δωσίλογης κακουργίας.

    Το ίδιο και στο δημοψήφισμα. ΟΧΙ μόνο δεν συμμετείχε ενεργά εναντίον των νέων αποικιοκρατών, εναντίον του «ΝΑΙ» των δωσίλογων ανδρείκελων, αλλά ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ και με το «ΝΑΙ», με τα ανδρείκελα και το 4ο Ράιχ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ